שלום ושאלות מביכות

bugbuster

New member
שלום ושאלות מביכות

גילוי עריות. לא זה שבכפיה, ואולי זה המורכב מכולם - גרוי מיני של בן מאימו. או מצבים ארוטיים בין אימא לבן. מי מההורים ניתקל? מה היה / היו המופע? מה היו התגובות? מהי תגובת בן מיתבגר לעירומה של האם? אני יותר ממודע לקושי שבהתייחסות לנושא הכל-כך כל-כך קשה לעיכול, לט- אלואן להגיב עליו. אלא שיש לשים לב, משהו קורה בשנים האחרונות. חסיון האינטרנאט מוציא את התופעה (שתמיד הייתה,) למודעות. כבר מדברים על זה. אולי לראשונה בהסטוריה האנושית מדברים על הטאבו אולי הקשה והחזק מכל? אשמח לכל התייחסות כולל הסוגים האחרים, ורק לצורך ההגדרה, אני מתכוון ליחסים שלא בכפיה, ללא אינוס, כולל בין בגירים, ולגילויי עריות מקירבה ראשונה, דהיינו חמישים אחוז קירבה גנטית שהם: אבא בת, אח אחות, אימא בן. בברכה, (אנא אל תחרצו דעה מאופי החתימה, היא ממחוז אחר.)

שאלות מצויינות.

שאני מניחה שכל הורה, בצורה כזו או אחרת, או בשלב כלשהו נתקל בהם וגם כל נער/ה, אבל זה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם. אני לא יודעת מהי תגובת בן מתבגר לעירומה של האם. אני לא יודעת מדוע אמא צריכה להסתובב ערומה בבית כשיש לה בן מתבגר. אני נגד (מהרבה סיבות). דעתי על גילוי עריות כפי שאתה מציג אותו, שהוא לא תקין. לא סתם פרויד כתב על הנושא האדיפאלי שמתחיל בערך בגיל 3, וממשיך, אלוהים יודע עד איזה גיל... העניין הוא שהנער/ה צריכים ללמוד לווסת את הצרכים האלו החוצה. לגלות אנשים בחוץ ואליהם להימשך ואיתם ליצור מערכת יחסים. יצירת הקשר המיני (ובהכרח במקרה זה, גם הנפשי והרגשי) עם מישהו מהמשפחה הקרובה פוגע בהתפתחות התקינה של האדם.

bugbuster

New member
תשובות מצויינות, ועדיין

אף לא פסיק פסיקו של פסיקא בהר העצום עצום הזה. אין עררין על האסור, על הלא תקין, שהרי מה טוב יותר מהשאלה / קביעה, מהו טאבו, שאלה הנראית טרוויאלית, והיא נכבדה מאוד. רוב הטאבו המקובלים הם איסורים חברתיים. סביבתיים. כשגילוי עריות הוא טאבו ביולגי מובהק. אין בטבע גילוי עריות דרגה ראשונה 50% קרבה גנטית, נקודה. וזו רק דוגמא קטנה. אינני מתייחס לקביעה ערכית מותר אסור. אני מסוקרן, ואכן, לא מסתיר, אני מדבר מנקודה סובייקטיבית של נתון לגרוי הזה, אבל שואל כדי לדעת. לחשוף, לשמוע. ללמוד, להכיר. ומאמין בלדבר מאשר לשתוק. אגב, יקירה, אימי מעולם לא הסתובבה חחשופה מולי בגילאי הזיכרון. ועדיין הגרוי אליה היה דווקא לראותה עירומה! מה שלו ראיתי, אולי היה מאזן את הרצון הזה? מצב פשטני כמובן, ושוב רק להמחיש עד כמה היכן שלא נשים אצבע הנושא הזה כל כך טעון, רגיש ונפיץ, ובכל מיקרה מקווה שגםם מצב פשטני כזה יהווה שמירת ממונטום לשיחה.

Breaking Wave

New member
גם אני לא ראיתי את אבא שלי ערום

בגילאי הזיכרון. וגם אין לי שום רצון לראות אותו.

bugbuster

New member
ישנו הבדל עמוק בגרוי הבן הזכר.

אכן מעט בנות תתגרנה מאביהן, בהשוואה לבנים מאימותיהם.

איזון הרצון...

האמת, אני לא יודעת, אולי כן ואולי לא. זה נכון, שהפנטזיה יכולה להעצים את מה שהמציאות יכולה לקרר. אני לא יודעת אם הנושא רגיש, כמו שלא נעים לדבר עליו. רובנו לא אוהבים לדעת שההורים שלנו עושים סקס, ועוד יותר לא נעים לנו כשהם מדברים על זה מולנו או איתנו
. זה בערך אותו דבר עם הנושא של גירוי עריות. תאר לעצמך תמונה כזאת: יושבים 3 חבר'ה ומדברים על כל מיני דברים. פתאום אחד זורק- "הייתי עושה את זה לאמא שלי"... (אני מקצינה, אבל על זה אתה מדבר לא?). כן זו סטייה (ודרך אגב, לא בכל התרבויות. יש תרבויות שזה מאוד נפוץ ומקובל- הנושא של גילוי עריות). זה מחוץ לנורמות. אבל בדיוק על זה פרויד כתב. כשפרויד כתב על תסביך אדיפוס, הוא התייחס בדיוק לנושא הזה, שבו אנחנו כילדים נמשכים (בדרך כלל בסתר) להורים שלנו. ההתמודדות של ההורים שלנו עם המשיכה הזאת, דרכי ההגבה שלהם, הם מה שיהפכו את הנושא לנורמטיבי או לא נורמטיבי בחיינו. ושאלה- איך ההורים שלך מתייחסים לכל נושא המיניות אצלכם במשפחה?

bugbuster

New member
אמרת "יש תרבויות," למיטב ידיעתי אין

ולו כן תהייה כאן סתירה להגיון בהיות הטאבו הזה איסור בילוגי גנטי, המעצים את זה החברתי סביבתי.

פעם מזמן...

קראתי על קהילה מסויימת (שמכיוון שאני לא זוכרת אותה, אני לא אציין את שמה), שבאמונתם, לפני שהבת מתחתנת, האב מקיים איתה יחסי מין על מנת ללמד אותה כיצד עליה להתנהג. ודרך אגב, זאת קהילה שמתגוררת בארץ, כך שהיא אפילו יהודיה.

yaronxx

New member
וידוי אישי

כשקראתי את השאלה עלה לי זיכרון עמום משיא גיל ההתבגרות של כמה לילות של הצפת הורמונים בהם היו לי פנטזיות על מין עם אימי. כמובן שהעפתי את ההירהוים האלה מהר מאוד לתת ההכרה וניראה לי שזו הפעם הראשונה מאז, (30 שנה) שהן יצאו משם. כמובן שלא העליתי בדעתי לשוחח על זה עם מישהו וברור לי שגם היום עם כל אופנת הפתיחות ותחביבי שבירת המוסכמות חשוב שזה ישאר רק בראש כדי שלא נישמע בערוץ 2 אחרי הפירסומות על טרנד חדש של יחסים עם הורים. ואח"כ סידרת live עם סלבז. אני מבטיח לך שברגע שתגיע לחיי אישות סדירים עם בת זוג מתאימה, הפיתויים האלה יראו לך כל כך מוזרים שתשמח לשכוח אותם.

למעלה