שלום ושבוע טוב,

שלום ושבוע טוב,

כבר כחודש אני גולדת בפורום הזה בפורום הפרעות קשב ובפורום לקויות למידה. אני ממש מבולבלת. יש לי ילד בן 15 וחצי לומד במסגרת של חינוך מיוחד. בעל לקויות למידה מורכבות. אובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז. אני זוכרת לפני כמה שנים המורה שלו בכיתה ד בכיתת חינוך מיוחד אמרה לי "אני מורה לינוך מיוחד אני לא מבינה בלקויות למידה" עד היום אני לא מבינה את זה. אשמח לשמוע כל דבר וכמובן לקבל עידודים לאמא עייפה.

Diana M

New member
לקויות למידה

היי אמא עייפה, קבלי
וגם כוס
הרבה מאוד מורות לחינוך מיוחד חסרות ידע בתחום לקויות הלמידה. לקויות למידה זו התמחות בפני עצמה וגם כאן יש תתי התמחויות. מורה שסיימה ללמוד, אינה מתמחה בכלום.יש לה ידע בתחום החינוך המיוחד והכשרה, אך אם ברצונה להתמחות בתחום מסויים היא צריכה ללמוד אותו ולהתנסות בו במקביל. רצוי גם לקבל הדרכה וליווי. כיום בכלל בחינוך המיוחד מקובל מאוד לדבר על התמחות,כבר לא קיימת תפיסה של הבנה בכל תחומי החינוך המיוחד. דיאנה

גרוע מאוד ומאוד מצער לשמוע

שלמורות לחינוך מיוחד אין ידע בלקויות למידה , אז איך בדיוק הן אמורות לקדם את הילדים?......

שלום אני כאן חדשה

יש לי שני ילדים בחינוך המיוחד הבן הגדול בית הספר הכל בסדר איתו הם קידמו אותו על הבן השני שמהגן ועד כיתה ז הוא נימצא בחינוך המיוחד ושם עשו לו איבחונים ולא עלו על הבעיה שלו.ולא ידעו איך לעבדו איתו ולא קידמו אות בשום דבר הוא העביר את הזמן יותר בית מאשר למד כך הי להם נוח הוא היה משתולל והם משיעים אותו הביתה והוא התרגל לזה .למזלי הייתה כתבה על טוראט .ודרך הכתבה אני בעצמי גילתי את הטוראט .וכל האובחנים שעשו לו לא שווה כלום .הגעתי לשערי צדק ושם הם עשו לו איבחון .וחד משמעי יש לו טוראט ולקוי למידה .ולא כמו שהם אמרו שיש לו פיגור שכלי ושמו אותו בית ספר למפגרים שנתיים .ועשו לו איבחון לילד המפגר ואחרי האיבחון הם קבוע שאין לו פיגור שכלי.הילד אמר לי למה אני לומד כאן מה אני נכה כמו שהם .הם פגוע בו בצורה מאוד קשה .ובזה זה לא ניגמר ניפתח בית ספר חדש לילדים עם בעיות התנהוגת קשה שהיו מאושפזים בית חולים טירה והם נמצוא בשיקום הבן לא היה מואשפז ולא היה צריך בית כזה שהוא היה משתולל הוא גוררים אותו ושמים אותו בחדר עם הידיים למעלה אני עשיתי ביקור מפתיעה שאלתי איפה שי הם פחדו להגיד לי אבל הבת שלישמעה אותו קורא לנו שנבוא להוציא אותו משם .אני עשיתי להם בלאגן למחרת הוא לא היה כבר שם .היה לנו מאבקה קשה .הוא היום נימצא במסגרת של חוץ של פנימיה ושם טוב לו הם יודעים איך לעבוד איתו

rotem1980

New member
שלום וסליחה על ההתערבות ../images/Emo22.gif

שלום לכן, אני סטודנטית בשנה ג' לחינוך מיוחד במכללה. מדי פעם אני מעלעלת בדברים ולפעמים אפילו מגיבה. במקרה זה, אני נאלצת להתערב בשיחה זו, מאחר וזה מאוד חורה לי לקרוא את הדברים הללו. אני לומדת במכללה להוראה ומתנסה מזה 3 שנים עד היום במסגרות מגוונות, ואני יכולה להעיד על עצמי, שאני מרגישה שצברתי הרבה כלים בלימודיי לאתר ולטפל בתחום לקויות הלמידה וההוראה המתקנת. אף בשנה זו, אנו מתנסות בפועל בהוראת ילדים בהוראה מתקנת בתחומי הקריאה, כתיבה וחשבון. אז, אולי כדאי שנימנע מהכללות. (בחיים בכלל). ערב מהנה, רתם.

רקפת

New member
ח.מיוחד ולקויות

קבלי את כל העידוד מהורים שמתמודדים כבר 14 שנים.אסור להתעייף,חייבים להמשיך.חינוך מיוחד הוא נושא שונה מלקויות למידה,שהן משולבות תמיד בכיתות רגילות,אך דורשות התייחסות מיוחדת מצד המורים.לקויות הן כמו דיסלקציה וכדומה,ואינן באות לידי ביטוי לאחר גיל בית הספר.חינוך מיוחד,לעומת זאת,הוא החינוך הניתן לילדים בעלי נכויות,חלקן קשות,כגון:עיוורים,מפגרים,חרשים,C.P.שיתוק מוחי,אוטיסטים,תיסמונת דאון,מחלות נפש,או הפרעות התפתחות מקיפות,מסוגים שונים,וציינתי רק את הסוגים היותר נפוצים.יש גם תיסמונות נדירות יותר וגם פחות קשות.לפי מיטב ידיעתי,בעלי הפרעות קשב וריכוז(ADHDׂ משולבים בחינוך הרגיל ולפי הצורך נעזרים בתרופה(ריטלין)ולזה צריך לדאוג הרבה לפני גיל 15 .למרות זאת,לדעתי מורות לחינוך מיוחד צריכות לדאוג לקבל השתלמויות ולהתמצא היטב גם בלקויות למידה,כי אצל תלמידים רבים,הדברים קשורים או מופיעים יחד.

שירZ

New member
דובר כאן קבלי קישור

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=201 כולם נתקלים באותה הבעיה תוכלי לקרוא את הדיון שעלה בפורום להפרעות קשב וריכוז וADHD

למעלה