שלום ו|מזל טוב| מאוחר על פתיחת

roychu

New member
שלום ו|מזל טוב| מאוחר על פתיחת

הפורום! נעים מאוד, רוי, מנהל פרום איור ממוחשב יש לי שאלה, לפני כשנתיים מספר ההורים הרשו לי סוף סוף לגדל חיה כלשהי ולמרות האהבה ללטאות שיש לי (אני ממש ממש אוהב לטאות וזוחלים) רכשתי תוכי גוזל, לפני זה למדתי הרבה על תוכים, האכלה, טיפול בלה בלה בלה... הוא גדל ואחרי כשלושה שבועות הוא מת, וטרינר אמר שהוא היה חולה במה שנקרא "מחלת התוכים" אחרי טלפון בירור בחנות, מסתבר שהיא ידעה שהם היו חולים, ושכולם שם מתו. קיבלתי החזר כספי, אבל היום אבא לא מרשה לגדל זוחל כלשהו (העדפה לסממית/לטאה כלשהי) השאלה, אחרי ההסבר הארוך הזה, היא איך משכנעים אותו, שהתוי לא מת באשמתי, ושאני מרגיש מספיק אחראי לגדל בעל חיים?

זיו25

New member
קודם כל , לגדל שממית זו לא בעיה.

פשוט שים אחת על הקיר בתוך הבית, ואתה תראה איך היא מופיעה מדיי פעם, אוכלת את היתושים ונעלמת חזרה למקומות המסתור שלה. אם ההורים שלך יעקמו פנים, אתה יכול לומר להם ששממית בבית מביאה מזל טוב. לגבי אחריות. נסה להראות שאתה אחראי בתחומים אחרים. הראה שאתה מסוגל לקחת אחריות ותן דוגמא אישית. כשההורים שלך יראו שאתה משתנה, אולי הם יסכימו לחשוב שנית על ההחלטה הזו. אתה גם יכול לומר להם שאין צורך לצאת עם תוכי, והוא לא צורך ממך משאבים כמו כלב למשל, כך שהטיפול בו נהיה הרבה יותר פשוט. בברכה, זיו.

roychu

New member
הוחלט בסוף על

על זיקית... השאלה עכשיו היא איפה מוכרים כאלה בארץ? מיחרים פחות או יותר? קשה לגדל?

roychu

New member
ויש לי שם!

השם הוא mirkalen הפירוש של זה זה אבן-חן ירוקה באלפית עתיקה

מש1

New member
../images/Emo4.gifלא כדאי לגדל זיקית...

ולא מוכרים כאלה לפי מיטב ידיעתי.... הזיקית אינה חיית בית או חיית מחמד ויהיה לה מאוד קשה ליחיות בשבי, לטובתה אל תגדל זיקית בבית..הן גם נושכות והנשיכה שלהן מכאיבה מאוד לפי איך ששמעתי....

roychu

New member
תודה על הטיפ!

האפשרויות האחרות היו צפרדע או gecko(זאת שממית?) או צב מים מה עדיף?

natalyrst

New member
כל החיות שהצעת כאן...

כולן חביבות ביותר, אבל אף אחת מהן לא ממש "חיית מחמד" הן לא יחזירו לך אהבה, ולא נראה לי שצפרדע ממש תאהב לחיות בשבי מה לגביי ארנב? או אוגר? או שרקן? הם קטנים, פרוותיים וחמודים מניסיון!

זיו25

New member
לגבי זיקית...

בהיותי נער צעיר, הייתה לי זיקית ואף שממית. זיקית לא תוכל לקנות באף חנות, מכיוון שלמיטב זכרוני זו חיה מוגנת. הסיכוי היחיד למצוא זיקית הוא בשדות. רוב הזמן - היא לא זזה. כך שאל תצפה לשום דבר מלהיב ממנה. מה שכן, אני יכול לספר לך שגידלתי שממית במשך כשנה וחצי, והיא קיבלה טיפול מסור. ביום שבו הזיקית נכנסה ביחד איתה לאותו אקווריום, היא פשוט... אכלה אותה. וכמו שנאמר, בתור אחד שגם הספיק לקבל ממנה ביס (אין לה שיניים, אבל הלסתות שלה זה משהו לא נעים בכלל, ולך תצעק כשהיא נושכת אותך כשאתה נוסע איתה באוטובוס...) הייתי מוותר על התענוג. קנה לך זוג אוגרים בתור התחלה, או תוכים כדי שתוכל לקבל פידבק מהחיות שבהן אתה מטפל. בברכה, זיו.

roychu

New member
היה לי אוגר, אבל

הוא היה אצלן ושמן, ולא זז בכלל, הוא נתרם לפנית-חי של הקיבוץ... ואני מפחד שהתוכי ימות שובב, זאת היתה טראומה.. יש הצעות למשהו עם קשקשים?

למעלה