שלום זהבה וערב טוב לכולם

batelav

New member
שלום זהבה וערב טוב לכולם

שמי סמדר ובני כמעט בן חצי שנה, והאמת נראה לי שהבן שלי לא אוהב את הנעליים שלו, ביומיים האחרונים כשאני מפשיטה אותו ומכניסה אותו למקלחת הוא שופע חיוכים כאילו הוא יודע שאני כבר מורידה לו את הנעליים ויש לו מצב רוח טוב ואיך שאני נועלת לו אותם הוא מתחיל לצרוח ולבכות והאמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות. רציתי לשאול את ההורים פה בפורום יתכן שאני לא שמה לו את הנעליים כמו שצריך? ואיך אפשר לדעת?

כמה זמן הוא בוכה?

האם אורך הבר מתאים? האם יש לו מדבקת פלסטיזוד?-אולי היא מרפדת ומונעת מהרגל להחליק ולהשתפשף באיזור הקרסול, אולי צריך כבר להחליף נעל? אולי הבר מכופף מידי? גם אושרי היה בוכה מתנגד מאוד. אפילו היום בגיל שנתיים וארבעה חודשים אנחנו מנעילים את הנעליים רק אחרי שהוא נרדם. גם בצהוריים.

batelav

New member
הוא בוכה כשאני נועלת לו אותם

ואחכ' הוא נרגע על הציצי ובהוראת הרופא דר' בור אני מורידה את הנעליים מקסימום שעה ולא יותר ולצערי אני לא יכולה לחכות שהקטן ירדם כי אני מוגבלת בזמן, בקשר למדבקה אין לי מושג על מה מדובר. דיברתי עם יוסי פורת טלפונית לפני שבועיים והוא אמר לי שאין צורך להחליף לעת עתה נעליים.

טאניוש

New member
הרופא ראה איך את שמה את הנעליים?

אצלינו הרופא בכל ביקור בודק איך הנעל יושבת לפני שמורידים אותה ובודקים את הרגל. רוב הסיכויים שהוא באמת לא אוהב את הנעליים (יש ילד שאוהב אותן?), זה מפריע לו, מגביל אותו, מעצבן אותו, ולכן הוא בוכה. אנחנו שמנו את הנעליים כשהילד נרדם, גם אם משמעות הדבר שהוא יהיה בלי נעליים שעה ורבע במקום שעה. לדעתי עדיף להפסיד רבע שעה אבל לשים נעליים ברוגע וכמו שצריך מאשר ילד צורח ונעל שלא יושבת אחר כך טוב עוד 23 שעות. עם הזמן זה נהיה פשוט יותר (שמתי נעליים כשהתינוק העגלה, דחפתי לו איזה צעצוע לידיים שיעסיק אותו וזה עבד), עכשיו הוא כבר מבין ובתקופה האחרונה אנחנו נעלצים שוב לחכות שהוא יירדם.

batelav

New member
הילד שלי היה מטופל

ב"ח ברמב"ם וברשותך אני לא רוצה לציין שמות, והרופא שעשה לבני את התיקון התרשל ונאלצנו לעבור לעפולה וגם עברנו מקופה לקופה לצערי הנעליים הראשונות שניתנו לו היו גדולות בשתי מידות וזה לאחר הניתוחון, לאחר שבועיים חזרנו לרופא לביקורת ואז היתה נסיגה. אני לא רוצה לספר את כל הסיפור אבל הוא הכניס אותנו לחרדות עמוקות וגם אמר לשים את הנעליים לפחות משעה אז ככה שאני לא יודעת אם יכול להיות נזק בזה שאני אמשוך את הזמן יותר משעה כי כיום אני נותנת לו חופש פחות משעה משהו כמו חמישים דקות גם לגבי הנעליים הנוכחיות לדעתי הילד צריך מידה אחת יותר אבל את זה יגיד לי הרופא בשבוע הבא. אבל איך זה בכלל יכול ללחוץ לו הרי הנעל פתוחה ורק האצבעות יוצאות מעט, לגבי השאלה שלך האיש שאנחנו מזמינים אצלו את הנעלים היה נוכח בזמן הבדיקה והוא נעל לו את הנעליים ואני לא חושבת שאני נועלת לו אותם באופן אחר ממנו מה שכן יש לבני בצקות אבל אין מה לעשות הבנתי. בן כמה הילד שלכם ואם אפשר לשאול מהי דרגת הקלאבפוט? בתודה מראש ולילה טוב וסליחה שאני לא מספיקה לענות בזמן פשוט אני אמא לשני ילדים והם שיהיו בריאים לוקחים לי את כל הזמן.

טאניוש

New member
כתבתי לך עוד אתמול

ותפוז אכל את ההודעה. הילד שלי בן שנה וחודש, נולד עם קלאב פוט בדרגה החמורה ביותר ברגל ימין (6 אם אינני טועה) ותנוחתי בשמאל. אנחנו מטופלים בהדסה עין רכם. היינו עם גבסים עד גיל חודשיים, אחר כך ניתוחון, ואחרי שהורידו גבס של לאחר ניתוחון התברר שהרגל עדיין לא נראית טוב. המשכנו עם הגבסים עד גיל 4 חודשים, ורק אז עברנו לנעליים. היום עם נעליים רק בשעות שינה (לילה+צהריים, אבל אצלינו שנת צהריים היא משהו כמו שעה). בביקורת האחרונה הכל היה בסדר
. לגבי הנעל- ללאון שלי מתחיל ללחוץ מצדדים הרבה לפני שהאצבעות יוצאות החוצה. כשנהיה לו צפוף החלפנו (עכשיו שוב צריך להחליף כבר). יש לו "צמיד" מעל הקרסול אבל לא בצקות (או שאולי לא הבנתי למה בדיוק הכוונה), אולי את מהדקת את הנעל יותר מדי? רק בריאות
!

batelav

New member
אני לא יודעת אם אני מהדקת מדיי

זה על החור השלישי אבל את השרוך אני מהדקת היטב. בכל אופן יש לי טור לרופא בשבוע הבא ובעזרת השם אני מקווה שהכל יהיה בסדר. תודה על האינפורמציה והפתיחות לי עדיין נורא קשה נפשית עם המצב של הבן שלי דרך אגב שמו עמית. כמו שאני מבינה במקרה שלך למרות הניתוח הוחלט להשאירו עם גבסים עוד, טוב אצלי המצב היה קצת שונה אחרי שהיתה נסיגה הוחלט לגבס את עמית לשבועיים אבל לדעתי היה צורך ביותר גבסים מכיוו שלרגל שמאל יש נטיה כלפי פנים {מהאצבעות} אני מקווה שאני טועה כי אני לא נראה לי שאני יכולה להתמודד עם הגבסים עוד פעם, נאמר לי שדר' בור הוא מקצועי ואמין ובפעם האחורנה שהינו אצלו{זה היה לפני חודשיים} הוא אמר שבביקורת הבאה עמית יעבור לשנת לילה והתיקון שנעשה הוא טוב, ולפי מה שאני קוראת פה בפורום לפי פונסטי יורדים בהדרגתיות בשעות.

טאניוש

New member
קצת עידוד

אצלינו היו שני גבסים נוספים, כל אחד לשבועיים. גם כשעברנו לנעליים הרגל עדיין לא הייתה מאוזנת, כף רגל הייתה "עגולה" (זה מה שהיה בביקורת בגיל 7 חודשים בערך). דר'למדן אמר שמוקדם מדי לקבוע האם נצטרך עוד ניתוח, אין צורך בעוד גבסים, זה בהחלט יכול להסתדר עם הנעליים- ואכן זה מה שקרה
. לגבי שעות הנעליים לכל רופא גישה משלו. על דר'בור באמת אפשר לסמוך, אם הוא אמר שהתיקון טוב זה באמת כך
. מבינה מאד את ההרגשה שלך. לי מהתחלה הייתה תחושה שלא מטפלים בילד שלי כמו שצריך, היה קשה נפשית לחזור לגבסים אחרי הניתוחון (ועוד כאשר הרופאים אמרו כל הזמן שהניתוחון תמיד מצליח, איך פתאום אצלנו הגיד מתקצר חזרה?). עכשיו נהיה הרבה יותר קל. אני עדיין בודקת את הרגל עשר פעמים במשך היום, אני עדיין פוחדת מהאפשרות של ניתוח נוסף, ובכל זאת אין מה להשוות. קבלי
. אנוחנו איתך.

למעלה