שלום! זה ישמע נורא מוזר אולי,

topnop

New member
שלום! זה ישמע נורא מוזר אולי,

ככה -
אני רוצה להתחיל לצפות בדוקטור הו. כל הדיבורים מסביב לאניטרנט על הסדרה סוף סוף פיתו אותי מספיק להיכנס לזה.
יכול להיות שטעיתי לחלוטין, אבל ממה שהבנתי הסדרה כבר ישנה {?} ורציתי לשאול אותכם מאיזה עונה כדי להתחיל לצפות? או שממש כדי מההתחלה?

תודה רבה לעוזרים לשאלתי המוזרה :)

I n n u e n d o

New member
תתחיל/י מהסדרה החדשה

ואז תרגיש/י צורך עז להשלים פערים ואז להתחיל לראות את הקלאסית גם.

timetraveler900

New member
כמו שאמרו - תתחילי מהסדרה המחודשת (2005)

זאת בעצם העונה הראשונה של הסדרה מאז החידוש שלה. כשתתקדמי עם הסדרה תרגישי כנראה חשק לחזור לפרקים ישנים יותר של מה שנקראת "הסדרה הקלאסית". הסדרה החלה ב - 1963 ומתפרסת על 26 עונות עד שנפסקה ב - 1989. ב - 1996 עשו סרט טלוויזיה שכביכול ממשיך את הסדרה עם התחדשות חדשה של הדוקטור וב - 2005 חידשו את הסדרה לגמרי והחזירו אותה למסכים.

topnop

New member
אוקי! המון המון תודה :) והסדרה המחודשת -

האם היא ממשיכה כרנולוגית מבחינת פרקים { האם העונה של 2005 נרשמת בתור עונה 1 או בתור עונה יותר מתקדמת?}

מוגלי7

New member
היא נרשמת בתור עונה 1

ככל שהסדרה מתקדמת מכניסים אותך יותר ויותר לעולם של הסדרה ואתה תדע כבר דברים מהסדרה הקלאסית בלי לדעת אפילו שהם מהסדרה הקלאסית.

מוגלי7

New member
בכיף, תהנה!

ailag

New member
אני בעד דוקא להתחיל מעונה 5 של הסדרה החדשה

כמו שאני התחלתי (אחרי שדגמתי לאורך השנים פרקים אקראיים).
סליחה על העיכוב אגב.

הסיבה? סטטיסטיקה. לא בדקתי מדעית, אבל יש תחושה חזקה שמי שהתחיל בעונה 5 ואח"כ חזר לראות מעונה 1 (של 2005) משמעותית נהנה יותר ומיותר פרקים. אפשר לשער למה (בדיוק התחלף שם כותב ושחקן, וגם הלוגיקה שלי פה טיפה שגויה*) אבל בתכלס... נהנו יותר.

מה שכן, אם את מתחילה בעונה 5 אז במקביל ל 3 הפרקים הראשונים עדיף לראות את הפרק Blink מעונה 3 ואת הפרק הכפול Silence in the Library / Forest of the dead מעונה 4**. לדעתי זה ישפר את החוויה.

אבל בתכלס אפשר לראות באיזה סדר שרוצים, לא חייבים את זה :)

מסכימה עם האחרים לגבי הסדרה הישנה (1963-1989).

-=-=- הערות קטנוניות: -=-=-

* העירו לי שיתכן שההגיון הפוך שם לגבי סיבה ומסובב.
** אם כי קצת חבל לראות סיפור מעונה 4 שלא בהקשר של עונה 4, אבל כאן אני כבר מגזימה וחופרת אז אפסיק :)

למעלה