שלום, זה שוב אני.

Gooman

New member
שלום, זה שוב אני.

בינתיים אני ממשיך להתאמן בבית. היום למשל רצתי 6 ק"מ ומחר אני ארוץ ואעשה אמון משקולות. רציתי לשאול - מה צריך לבוא קודם - המשקולות, או הריצה?

oridoron77

New member
אהלן

תלוי במה אתה רוצה לבצע לשפר. בכללי אני מעדיף לבצע את המשוקלות לפני, כיוון שרמת המודעות ל"החזקה" של הגוף גבוהה יותר, בהשוואה לאחר אימון אירובי. בהצלחה אורי

Gooman

New member
אני רוצה בעיקר לפתח גוף

הריצה היא למטרת הורדת אחוזי שומן. לכן חשוב שאת המשקולות אני אבצע נכון, ואני מאמין שאני מבצע נכון למרות הריצה שלפני. ובכל זאת, מה אתה מציע? ועוד דבר, את האוכל שאחרי האימון מתי צריך לאכול? אני אוכל בטווח של חצי שעה אחרי אימון המשקולות (כשלפניו יש גם ריצה) האם זה בסדר?

oridoron77

New member
אוקי

אחוז שומן אינה נגזרת של אירובי, אלא של תזונה. אירובי יכול לעזור בהוצאה הקלורית היומית, אך זה חייב להיות מלווה בתזונה נכונה. ממליץ לפנות לאיש מקצוע בנושא. אם המטרה היא לעלות מאסת שריר, אז ההמלצה לבצע אימון התנגדות לפני אירובי הופכת לחמה יותר. בכל אופן צריך לאכול אחרי כל אימון. ממליץ לך להיוועץ עם מאמן מוסמך בנושא האימונים. בהצלחה אורי

Gooman

New member
תודה על העזרה, יש לי עוד שאלה.

אין לי גישה למאמן כושר אישי. אין לי מכון כושר טוב בסביבה וגם במה שיש אין יותר מידי אופציות להתייעצות. בגלל זה פניתי לפה, שהרי גם יש מאמני כושר אישיים שיכולים לתת לי טיפים ועצות. היום אני מבצע אימון משקולות וריצה של 5 ק"מ (אתמול רצתי 7) אז על פי מה שאתה אומר אני אתחיל קודם את אימון המשקולות ואח"כ אבצע את הריצה. אני לא מבין, אחוז השומן הוא לא הנגזרת של האירובי? אז מה כן? אני רץ כל יום כבר שבועיים, אוכל טוב אחרי כל ריצה ועדיין לא רואה שום שינוי בשום צורה. איך זה הגיוני?

אביתר38

New member
שינוי

אחרי שבועיים של ריצה אין סיבה שתראה שינוי( ונא לא להישבר כמו כל דבר בחיים הסבלנות בסוף משתלמת
), שינויי יבוא אחרי 3-4 חודשים של אימוני כוח ואירובי. וכמו שכבר כתב לך המאמן הורדת אחוזי השומן היא נגזרת של התזונה+האירובי.

Gooman

New member
יש איזשהו תפריט נורמטיבי למי שמתאמן בכל יום?

אני למשל אוכל כל יום אורז עם סוג אחר של עוף/בשר ולאחר אימון אני אוכל את אותו הדבר רק שבסוף אני אוכל גם 2 ביצים קשות. (מן הסתם יש תחלופה של אוכל אך זה פחות או יותר מה שאני אוכל) אני לא אוכל שטויות כמו חטיפים וכאלה, הפסקתי עם הקולה (בעבר ליטר וחצי ביום) ואני אוכל רק מעדני חלב של 0% שומן. האם זה בסדר פחות או יותר? אני לא רוצה ללכת לתזונאית שתשעבד אותי לתפריט עד לכל פירור וגרגיר. אני לא שמן, יש לי רק כרס שאני רוצה להוריד ולהמיר בגוף מחוטב יותר.

אביתר38

New member
תפריט

היי GOOMAN לא רוצה לדכא אותך אבל התפריט שלך מה זה משעמם
) מה עם כריך עם פסטרמה/גבנ"צ (9% לא יותר)/טונה והרבה ירקות. אחרי האימון אין צורך לאכול עוף/בשר ו 2 ביצים זה יותר מדי חלבון ( בכל ארוחה יש לאכול בין 17-20 גרם חלבון בלבד מעבר לזה החלבון הופך לשומן ומצטבר בגוף) עכשיו אתה מבין למה אתה עדיין ב 16%? אם תרצה תפריט שיתן לך מושג מה לאכול אשמח לתת לך ( זה לא תפריט אישי בשבילך רק תפריט שיתן לך מושג איך לחלק את הארוחות לאוך היום)

Gooman

New member
בהחלט!

אני יותר מאשמח לקבל תפריט. תודה רבה על העזרה. ובפרט, מה כדאי לאכול אחרי אימון? הבנתי שצריך פחממות בסופו של דבר.

oridoron77

New member
אביתר

ההייתי שמח אם לא תפתח כאן נישה של קבלת תפריטים (לא אישים או אישיים תקרא לזה איך שאתה רוצה). השלב הבא יהיה תוכניות אימון למתחילים כללים, תוכניות אימונים למתאמנים עם קיפוזיס כללי וכו'... אורי

למעלה