שלום!!! זוכרים אותי? יש לי שאלה...

talkk

New member
שלום!!! זוכרים אותי? יש לי שאלה...

אוקיי, פעם פניתי אליכם בנושא דג קרב כמתנה לאחותי. הדג אכן נקנה. צבעו כחול, הצבע לא הכי מבריק, אבל בהחלט יפה! קנינו צנצנת בינונית וחמודה, שמנו בתוכה אבנים כחולות, צמח פלסטיק ו-2 סלעים. הדג מאוד נהנה להתחבא ביניהם... אני ואחותי מאוד אוהבות אותו, ובין כל 6 החיות שלי, אני מפנה מדי פעם זמן אליו. אני דואגת להזכיר לאחותי להאכיל אותו. הוא אוכל מדי יום, חוץ מביום שישי, שביום זה גם מחליפים לו מים. אגב - הוא מאוד משעשע... ממש מצחיק... וכל פעם שאני מתקרבת לאקווריום הוא לא זז, ברגע שאני מרימה את הקופסא של האוכל הוא כבר מתחיל לשחות לכיווני... חמוד! אה, וגם אנחנו נותנים לו כמה פעמים ביום מראה, ז"א שמות לו מול האקווריום מראה קטנה.. זה בסדר? ועכשיו לשאלה (בעצם 2..) 1. האם אנחנו מטפלות בו טוב? 2. אחותי, בת 17, נסעה לפולין. אני האכלתי את הדג, ולא החלפתי לו מים שבוע אחד. יצא שלא שהחליפו לו שבועיים ויום מאז הפעם האחרונה. כשהיא חזרה, מדדנו 10% מהמים, העברנו את הדג לכלי אחר, הוצאנו את המים,מילאנו שוב 10%, והחזרנו את הדג. למרבה הפתעתי, במים נראו מן מלא פירורים קטנטנים, בלתי ניתנים לתפיסה, המון כאלה, ואם הייתי רוצה להוציא אותם היה עליי לנקות את כל האקווריום. אך הבנתי מכם, שיש בקטריות ומערכת ביולוגית במים (?) ואני עוקבת אחר הפורום זמן מה, וראיתי שדגים מתים מאוד בקלות, והחלטתי לא לקחת את הסיכון, ולהתייעץ עמכם קודם! הבטתי מתחת לצנצנת, וגיליתי שמתחת ובין האבנים (שמעולם לא נגעתי בהם) מצטברים פירורים כאלה בשפע. מה זה לעזאזל? אני אמורה להיפטר מזה? ואם כן, איך מבלי לפגוע בדגנו האהוב? תענו במהירות... שלא ימות מתנה כה חמודה!!!

עוזאבי

New member
///////////////////////////////////

עם המראה זה בסדר, לשאלה השנייה , אתם מטפלות בו טוב אבל יש לכם פילטר בצנצנת הזאתי? כנראה שהפירורים האלו זה כל מיני שאריות אוכל / הפרשה שנשארו במים , וגם על החצץ, מתי שאתם מחליפות מים תעשו שאיבת רפש.

talkk

New member
חחח אוקיי, עוד שאלה של מתחילה...

תודה על התשובות!!!! פילטר - יש לי פילטר, אבל אני לא בטוחה שהוא יתאים. יש לי פילטר של אקווריום מאוד גדול, כזה מתוחכם... אמממ, יש פילטר שייכנס בצנצת? כי אין לי בעייה לקנות.... ומצטערת על הבורות, אבל מהזה שאיבת רפש?????? איך אני עושה את זה? מה לקנות?? כמה יעלה לי פילטר לצנצנת+משאבת רפש??? (בערך...) ד"א, בקרוב, אנחנו נשדרג בגדול את האקווריום... ז"א, אחותי ממש נתפסה לקטע של דגים, אז היא רוצה לקנות אקווריום גדול רחב לשים לה בחדר, כשזה יהיה יותר אקטואלי, אני אשאל יותר

אז ככה....

הפילטר הגדול לא מתאים לצנצנת מכיוון שהוא יצור זרמים חזקים בצנצנת ולכן את צריכה לקנות לדג או אקווריום מספיק גדול או פילטר קטן וחלש. שאיבת רפש היא תהליך ניקוי אשר מבצעים אותו בעזרת מכשיר שעולה 30-40 ש"ח אני עוד מעט יביא לך מאמר איך להכין שואב רפש

אהה שכחתי...

עם השואב רפש מנקים את האבנים והמים מליכלוכים שהצתברו עם הזמן או מהצואה של הדג

שלום לך..

דג קרב הינו דג עמיד מאוד, אפילו יותר מדג זהב, לכן אין שום צורך באיזושהי מערכת אקולוגית כלשהי. הדג, בטבעו חי במים מתוקים ושקטים, ואינו שוחה הרבה... לכן, כל פילטר שיגרום לזרם מים שיגרמו לדג לחוסר יציבות, ועקב כך הדג ישחה, יגרום לתשישות. לכן, אל נא תלחצי ואל תחפשי פילטר, אלא אם כן, יש עוד דגים בסביבתו... לגבי החלקיקים שצפים במים, ולגבי המים עצמם, אם האקוריום שלו יותר מ-5 ליטר מומלץ לך להחליף את כל המים פעם בשבועים, ואם פחות מ-5 ליטר אז פעם בשבוע, לשטוף קצת את החצץ, ולהחזיר אותו למים נקיים. מומלץ מים רותחים. ובכל מקרה, מומלץ להעיף מבט בפינה החדשה של הפורום "מאמרים" (תודה ל-ADIEMUS), אם זה לא עונה על כל שאלותיך, אשמח לענות... בהצלחה. אורן

Veiltail

New member
אם כבר דג קרב-שאלה

(אני אפרוח זהב) קניתי לחברה שלי לפני 2 שבועות דג קרב,הוא לא אכל מאז,ניסינו לתת לו אוכל לדיסקוסים,מזון בסיסי לדגים טרופיים,ואוכל לדגי זהב,היחידות שאוכלות הן הנקבות וגם זה בקושי,היום אנחנו רוצות ללכת לחפש תלעי דם זולות לשם שינוי. קופסא קטנה של תולעי דם עולה 30 ש"ח,זה לא נראה לי שווה. אז כמה זמן הוא יכול להחזיק בלי אוכל?מה הוא עוד יכול לאכול?

אוכל

דג קרב יכול להחזיק המון זמן בלי אוכל, תלוי בתזונה שהיתה לו לפני תקופת הצום. דג קרב יכול להגיע בין שבועיים לחודש בלי אוכל (מניסיון לא שלי) בקשר לאוכל, דג קרב אולי מתפנק קצת אך לא ירעיב את עצמו למוות, וקרו מקרים שדג לא אכל שבוע ממתי שקנו אותו, מפני שלא היה רגיל לסוג אוכל, או לאקווריום... או מפני שהיה חולה (ומת בסוף). בכל מקרה דגי קרב לא אוהבים לאכול דפים... תולעי דם הם מאוד אוהבים, אז תקני תולעי דם יבשים, ותנסי לבודד אותו באקווריום נפרד ללא חצץ,תני לו שעתיים-שלוש להתרגל לאקווריום ותזרקי לו אוכל. תעזבי אותו, ותחזרי אחרי שעה. הוא אמור לאכול את האוכל מהקרקעית. תנסי הערב, עם TETRA BITS לדיסקוסים, ותתחילי עם גרגיר אחד לשעה הראשונה. דווחי לי מה קרה. בהצלחה אורן

Veiltail

New member
תודה רבה!

האוכל לדיסקוסים זה דפים,תולעי דם יקרים וחברה שלי לא מוכנה לקנות אותם,אולי מחר אני אלך לחנות ואשכנע אותם(הדגים לא שלי,הם שלה,אני קניתי לה אותם אבל היא לא גולשת בתפוז,אז אני שואלת במקומה)קניתי לפני 3 ימים בערך,קופסא ענקית של אוכל שנועד לדגי זהב,דגים טרופיים,ודגי קוי,נתתי לה אתמול כמה גרגירים שתנסה,מה אתם חושבים זה יעבוד לה?הדג יאכל את זה?

דג קרב

ראשית אין כל בעיה בהחזקת דג קרב בצינצנת רק שימי לב אין להכניס לצינצנת כל מצע שהוא בעיקר לא חצץ צבוע ובעיקר לא בצבע הכחול שחוא לעצמו רעל חזק במיוחד רוב הצבעים מיוצרים על בסיס הנפט לגבי המזון יש להאכיל פעם ביום גרגיר אחד של מזון ובאם סיים ואוכל עוד יש להוסיף עוד גרגיר לגבי החלפת המים יש לשאוב את המים בצינור של משאבת אוויר ותוך כדי כך לשאוב את הרפש מהריצפה ומספיק פעם בשבוע 10% של המים יש להוסיף מים חדשים רצוי מי עדן. לגבי הצבע של הדג שהוא לא מבריק יש לשים מראה פעם ביום ל20 דקות בלבד כדי שיראה את הדג שמולו ואז לחץ הדם אצלו מתגבר וזה חשוב מאוד למחזור הדם כן יש להוסיף לו מזון חי כמו זחלי יתושים קפואים. את המראה יש להציב מולו כל יום במקום אחר לאחר כמה ימים צבעו של הדג יראה יפה יותר

למעלה