שלום, זוכרים אותי?

שלום, זוכרים אותי?../images/Emo24.gif

כתבתי כאן לפני כמה חודשים. הפסקתי לכתוב אחרי הניתוח של הבן שלי שהיה לפני כשלושה וחצי חודשים. עברה עלינו תקופה לחוצה עם שיקום ארוך אבל עכשיו תודה לאל הכול בסדר והחיים חוזרים לשגרה. אני שמחה לבשר לכם שבימים אלה גמלה בי החלטה לפתח את עסקי העריכה שלי שבהם אני עוסקת כבר כשבע שנים מהבית, כפרילאנסרית בהוצאות ספרים גדולות, להוצאה לאור ממשית. אני מתחילה במגעים, בשאלות, בתיחקורים, בהתייעצויות ואני אשמח לראות גם בכם צוות תומך וחושב ביחד איתי. יש לי המון שאלות ורעיונות לדסקס איתכם. האם תקבלו אותי חזרה לפורום החם שלכם? שחר

תודה, אביבה../images/Emo20.gif אז הנה הסיפור שלי

אז ככה. הדברים הבאים שאני עושה כרגע וצפוים לקרות בשבוע הבא הם: יש לי פגישה עם רואת החשבון שלי כדי להבין ממנה אם אני צריכה לשנות שם חברה או שאני יכולה להישאר עדיין עם החשבוניות הקודמות, משום שאין ספק שאני אשנה שם, כמובן. רואת החשבון אמרה לי שהיא מעדיפה שאני אפתח חברה בע"מ, אבל אני לא בטוחה בזה כי ראיתי ברשימת התאחדות המו"לים בישראל שלא כל ההוצאות לאור הן חברות בע"מ. אני מבינה את היתרון בזה, אבל העניין הוא שזה יקר יותר מבחינת תשלומים למס הכנסה וכו', אני צודקת בכך? יש לי גם פגישה עם מו"ל ותיק שהוא גם קולגה וידיד טוב שמוכן להדריך אותי בהרבה דברים ולקשר אותי לאנשים בענף הדפוס והגרפיקה. יש לי גם קשרים טובים משל עצמי בתחומים האלה אבל תמיד טוב לשמוע על עוד אנשים ועל תמחור של העסקים האלה. מעבר לזה, שאלה אתית, האם לדעתכם אני צריכה להודיע ללקוחות שאני עובדת איתם, שהם הוצאות לאור בפני עצמן, שאני מקימה הוצאה משל עצמי אבל לא מפריע לי לערוך עבורם כל זמן שאני מקימה את התשתית ומתחילה להיכנס לעניינים. אני רוצה שבהתחלה זה יהיה במקביל עד שההוצאה שלי תהיה פעילה באופן סדיר וקבוע. אני חשבתי, בתור בנאדם ישר והגון... שאני צריכה לקחת את הסיכון הזה ולהגיד להם. לא נראה לי גם שזה אמור להיות ניגוד אינטרסים בשלב הראשון של ההקמה, מה דעתכם? בשבוע הבא יש לי גם פגישה עם חברה שבונה אתרים באינטרנט ואני מתכוונת לבנות אתר שיפרסם את ההוצאה ואת כל השירותים שהיא יכולה לתת. בהתחלה, לא אבחל בשום דבר, כולל ספרי זכרונות והנצחה של אנשים מבוגרים, ובמקביל כמובן פרוזה מקורית כשלענייני פרוזה מתורגמת אכנס בשלב מאוחר יותר, כי יש כאן השקעה יותר גדולה מצידי כמו"ל (רכישת זכויות יוצרים, תשלום עבור זה ולמתרגם וכן בניית צפי מכירות ויחסי ציבור). שלוש בקשות נוספות לי עליכם: 1. תתחילו לשפוך לי רעיונות לפרסום עצמי מעבר לשימוש באתר, בדפי זהב ואולי בפלאיירים לבתי אבות... (זה מצחיק אבל גם על זה חשבתי..) 2. איך להשקיע ביחסי ציבור? האם לשכור שירותים של יחצ"ן בהתחלה לצורך החדרה לשוק? האם יש לכם מושג כמה זה יעלה לי? האם אני לבד יכולה לשלוח pr לעיתונות על "לידתי" כהוצאה לאור? 3. שם להוצאה!!! אני מחפשת שם נעים, מיוחד וחכם. יש לי רשימה של הרבה שמות אבל שום דבר עדיין לא תפס אותי חזק, למרות שיש כמה כיוונים. בא לכם לזרוק שמות? זה יהיה נחמד ונהדר מצידכם. זהו בינתיים, מצטערת אם עייפתי אתכם, אבל כל דבר שתגידו יהווה עזרה ותמיכה עבורי. המון תודה, שחר

אני חושבת קצת על כל מה שכתבת

בינתיים לגבי השאלה האתית, אני בעד אמירת האמת תמיד, גם אם היא נעימה או עלולה לפגוע בתווך הקרוב בהכנסות. את יכול לשלוח לעיתנוים מה שתרצי...השאלה אם יכניסו את הפרסומים שלך לעיתון...זה העניין הרי. אנני יודעת מה היקף ההכנסות שלך כרגע, וכמה את רוצה להשקיע. יש מעט מדי פרטים לטעמי, כדי לענות על שאלותיך. למשל, איך אוכל לתת לך שמות מבלי לראות/לקרא/לגעת להכיר משהו מעבודתיך וכו'.

מסכימה איתך לגמרי לגבי השאלה האתית

אני יודעת שאני יכולה לשלוח לעיתונים מה שארצה והשאלה היא אם יכניסו את הפרסומים שלי או לא, לכן התייעצתי אתכם ושאלתי מה עוד ניתן לעשות כדי לפרסם ולהתפרסם. היקף ההכנסות שלי כרגע הוא ממוצע. כמה אני רוצה להשקיע? כמה שצריך אבל לא יותר מדי, אין לי יותר מדי מקורות, אבל אני בהחלט יכולה לעשות כמה פעולות חיוביות כדי להתקדם ולהחדיר את העסק למודעות. דווקא אני חושבת שיש מספיק פרטים שכתבתי כדי שניתן יהיה להושיט לי קצת יד. לתת שמות להוצאה לאור, אפשר גם מבלי לראות, לקרוא, לגעת או להכיר משהו מעבודותיי. אפשר להסתמך על העובדה שאני עורכת ספרותית ולשונית די בכירה בשלוש הוצאות ספרים גדולות ומוכרות בשוק. העבודה שלי בעריכה נחשבת די דקדקנית וטובה. אני אוהבת לעבוד בעיקר על ספרי פרוזה מקורית טובה, ספרות מתורגמת ופנטסיה. אני גם עוסקת בתחום אקדמי כמו עריכה וגם כתיבת טקסטים לחוברות מטעם קרנות של גופים ציבוריים גדולים לאירועים ספרותיים מטעמם. ההוצאה מתעתדת לעסוק בהוצאה לאור של התחומים הנ"ל ולכן השם צריך להיות מאוד נעים לאוזן, עם אוריינטציה מסוימת לעושר ספרותי ולשוני מבחינת התכנים של החומרים שייצאו לאור. מקווה שאולי עכשיו הכול קצת יותר בהיר ואני אשמח לתגובתייך הנוספות ולעוד תגובות מחברי הפורום. תודה, שחר

טוב, בכל זאת לי חשוב לראות או

לקרא דברים לפני שאני נותנת את דעתי.מבלי להמעיט בערכך, כמובן. לדעתי בדרך אחרת זה פיספוס כי "סתם" שם לא ייצג את מי ומה שאת, מה שאני חושבת שמאוד מאוד חשוב בתור עסק מצליח. אבל, זה לא עניין של להסכים או לא מכיוון שזו הגישה שלי ושלך כבודה במקומו מונח, מה שזה אומר בעצם שלי אין כלים לעזור לך. לגבי הפרסום, יש בתפוז 800 פורומים, וכמעט כמעט בכולם יש לוחות פורום. שם את יכולה לפרסם את עצמך הכל דרך וצורה שאת בוחרת כולל לינק לאתר/קישו וכו'. יש באינטרנט לוחות שאפשר לפרסם בהם בחינם, או בעלויות נמוכות, ומנסיון בלוחות אלה במכירת פריטים בזמנו, יש הענות והם פעילים. יש אתרים באינטרנט שיש בהם לוחות שאפשר להכניס מודעות ללא תשלום. אם תכנסי לגוגל ותתחילי "לגלוש" תרתי משמע, הרעיונות יגיעו מעליהם. מה שאני מביאה לך בא מהתנסות. הנסיון שלי לגבי פרסום הוא לא משהו בהמעטה.לדעתי שיווק יהיה חשוב יותר כאן. מכירה כמה אנשים שהלכו לנישה של כתיבה לאנשים בבתי אבות...

יונית א

New member
הורגת תורכי אחד ...ונחה

אתייחס קודם לשאלה האתית אולי כי אני לא מבינה מה הבעיה האתית כרגע. אם את עורכת עבור הוצאות ספרים א,ב, ו ..ד איפה יש ניגוד אינטרסים בין הפעילות שלך כמו"ל עצמאי לבין העריכה כפרי לאנסר עבור אחרים? לא הייתי ממהרת להודיע כי זו פעילות שאינה חופפת או סותרת (אם אני מבינה נכון) ולא חושבת שיש מקום להודיע על שבוע שישי להריון,אלא לחכות לחודש שביעי שמיני לפחות. העיניין השני- שווק יצירתי,(אהבתי את בתי האבות) הוא רעיון נכון. אני חושבת שאם זה קהל היעד שלך (כתיבת זכרונות למשל) זהו מקום טוב. אפשרות נוספת הם חוגי כתיבה יצירתית הפורחים ועולים כחמניות ביום שמש בכל הארץ. אופציית משנה של חוגי הכתיבה הם כל אותם אתרי אינטרנט לכתיבה, פורומי כתיבה וכן הלאה . אפשרות שלישית מאותה משפחה- או בת דודה של הראשונות, פורומים שונים בתחומים שונים החל מבישול, אדריכלות וכו. אפשרות רביעית- מתן הרצאות בחינם כמו למשל בבתי אבות, אבל סתם נתקעתי על הדוגמה. גם כנס מנהלות בתי ספר יסודי מאיזור חדרה יכול להיות יעד -כי לכל מנהלת יש ספר שירים קטן שכתבה במגירה, לכל מנהלת יש אימא שכתבה את זכרונות ילדותה וכו. אפשר לפנות למשרד החינוך אולי? אבל לפני הכל- לפתוח אתר מידע , אפילו קטן ובסיסי, אבל שיתן הצגה ברורה של העסק שלך. לעניין שם לעסק- לא יותר מדי יומרני, או מתוחכם. קליט , קצר . משהו שזוכרים אותו. לכן לא "כינרת" "גליל " או "מישור החוף הדרומי" לא שמות של עצים פרחים ובתים. ולא מילים שקשורים ב"ספר". עד כה רק מה לא. מה כן? לא יודעת. טוב, הרגתי תורכי אחד, הלכתי לנוח קצת.

יונית מקסימית../images/Emo25.gif

העלית כמה רעיונות נהדרים שאין ספק שאאמץ אותם. לגבי שמות, מחכה שתסיימי לנוח... ותבואי להרוג לי עוד תורכי. הרצאות בבתי אבות, אני לא חושבת שאעשה, אבל נראה איך המצב יתקדם. הפרסום באינטרנט באמת חשוב, רק שאני לא יודעת מה מותר ומה אסור בפרסום בפורומים. כאן, אביבה, לא מרשה שייכנסו פרסומות עצמיות בכלל כי אלה חוקי תפוז, אבל אולי בתשלום? גם אין לי מושג כמה זה עולה. לגבי בתי אבות, זה לא קהל יעד בהגדרה, הרי ההוצאה תרצה להוציא לאור ספרי פרוזה שיופצו לחנויות, אבל כפי שאמרתי, בשלב ראשון לא אדחה גם דברים כאלה שהם בבחינת התחלה טובה מן האספקט הכספי. תודה, יקירתי, שחר

hashy

New member
יאלל'ה לעבודה לשבת ליד הטלפון או

המחשב ולברר... עלויות, הוצאות, זה גם יעזור לך בקבלת ההחלטה האם לפתוח חברה או לא... לא כולם פותחים חברות בע"מ כי לא כולם חושבים שהם צריכים את ההגנה של חברה בע"מ ולא כולם רוצים לשלם מס חברות, הנח"ש כפולה וכו'. העו"ד שלי שהוא ע.מ. טוען שזה לא הכרחי - הייתי חושבת על זה טוב ובודקת למול הוצאות משוערות... כן הייתי דואגת לביטוח מקצועי טוב... לגבי שמות ורעיונות, אשתדל לחזור אליך בהקדם...

למעלה