שלום, זקוקה להדרכה

kapoon

New member
שלום, זקוקה להדרכה

מתעתדת ללדת בניתוח קיסרי (עקב מצג) שיערך ביום חמישי.
עם הבכור ההנקה הלכה מצויין מהרגע הראשון
- זוקפת זאת גם לזכות המיילדת שהצמידה אותו אלי ישר אחרי הלידה..
האם תוכלו להנחות אותי בהתנהלות אחרי ניתוח? במיוחד עם שניים ועצם זה שהניתוח בחמישי אני חוששת שאם אצטרך עזרה של יועצת הנקה לא תהיה אחת כזאת במחלקה

תודה!

הנקה אחרי קיסרי

הי kapoon

נעים להכיר :)

זה שיש לך נסיון טוב בהנקה קודמת - זה נהדר. זה מאוד יכול לעזור לך גם הפעם, למרות שמדובר בשניים ולא באחד.
כתבת מעט מאוד פרטים - למשל - באיזה בית חולים את הולכת ללדת? באיזה שבוע את ?

כדאי לנסות לחבר את הקטנים לשד כמה שיותר קרוב למועד הלידה. כדאי לנסות אחד אחד בהתחלה. גם כדי להכיר אותם , כל אחד בפני עצמו וגם כדי להתרגל לעניין שוב. בשעות הראשונות אחרי הלידה רפלקס ההנקה עובד בצורה
החזקה ביותר, וחשוב מאוד להתחיל ולשדר לגוף שצריך לייצר חלב לשני קטנטנים וכמה שיותר מהר.
בכל מקרה - תשמרי לך טלפון של יועצת הנקה מוסמכת , רצוי עם נסיון בתאומים, שתוכל להגיע אלייך לייעוץ פרטי אם לא תהיה יועצת זמינה בבית החולים.

חפשי גם בפה בפורום "הנקה אחרי ניתוח" או "הנקה אחרי קיסרי" - יש הרבה פוסטים בנושא.

מה עוד היית רוצה לשאול ?

kapoon

New member
אהלן

הלידה תהיה בקפלן בשבוע 37+6 בע"ה
בינתיים קראתי קצת פה ובאינטרנט לגבי הנקת תאומים לאחר ניתוח.. מקווה לזכור מה שקראתי

האם תוכלי להמליץ על יועצת הנקה לתאומים באיזור השפלה?
האם אפשר לקבוע איתה בבי"ח או רק שמגיעים הביתה?
מה בערך העלות של מפגש כזה?
ותודה על ההתייחסות

kapoon

New member
אהלן

הלידה תהיה בקפלן בשבוע 37+6 בע"ה
בינתיים קראתי קצת פה ובאינטרנט לגבי הנקת תאומים לאחר ניתוח.. מקווה לזכור מה שקראתי

האם תוכלי להמליץ על יועצת הנקה לתאומים באיזור השפלה?
האם אפשר לקבוע איתה בבי"ח או רק שמגיעים הביתה?
מה בערך העלות של מפגש כזה?
ותודה על ההתייחסות

מנצלשת - המלצה ליועצת הנקה באזור השרון

הקיסרי שלי נקבע לשבוע הבא אבל כמובן שהלידה יכולה להתרחש בכל יום, והייתי מעדיפה שיהיה לי מראש שם של יועצת הנקה. אני מבינה שיש כאלו שטובות יותר בענייני תאומים....
את שני הגדולים הנקתי די הרבה אבל עם שניהם לקח חודשיים ראשונים של שאיבות. דבר שלא אוכל לעמוד בו עם שניים אז ממש מקווה שההנקה תתחיל בטוב כמה שיותר מהר.
תודה!

ונוס 26

New member
כמה המלצות מניסיון אישי

ילדתי את התאומות בקיסרי, אחרי שאת שני הגדולים ילדתי בלידות טבעיות מצוינות, והם ינקו נהדר (חוברו לשד עוד כשהיו מחוברים לחבל הטבור). חששתי מאד מקשיים אחרי הקיסרי.
לשמחתי הרבה לא היו שום קשיים. ברגע שקיבלתי אלי את הבנות, כשעתיים-שלוש אחרי הלידה הנקתי כל אחת מהן. הן לא היו רעבות במיוחד, אבל חיברתי אותן בכל זאת, בשביל התענוג והרוגע שלי, ובשביל שהן ימהרו להתחבר וידעו לעשות זאת.
בכל אופן, כדאי באמת ליצור קשר מראש עם יועצת הנקה, ולבקש שתהיה זמינה עבורך בסופ"ש למקרה הצורך.
בנוסף - ההמלצה הכי חמה שלי היא לדאוג לעזרה אישית - אמא/חמות/חבר/ה, שתהיה לך כמה שיותר עזרה ביומיים הראשונים לפחות, 24 שעות ביממה, אם אפשר - או לפחות לכל שעות היום.
אני רציתי ביות מלא, ולכן העזרה היתה חשובה במיוחד - אבל גם אם את נעזרת בתינוקיה כדאי מאד לקבל עזרה, מישהו שיביא לך את הילדים כשהם רוצים לינוק (בהתחלה אפילו להרים מהעריסה עלול להיות קשה, בגלל כאבי הניתוח). ביום הראשון גם עדיין לא הנקתי את שתיהן יחד - ומאד עזר לי שהיתה מישהי שעזרה לי (אמא שלי וחמותי הנהדרות עשו תורניות), ושהיתה עם תאומה אחת כשהשניה ינקה.
ממליצה בחום לנסות ולהניק את שניהם יחד, אני עשיתי זאת כבר כשהן היו בנות יממה, להפתעתי זה היה קל משחשבתי וזה מאד מאד עזר.
בהצלחה

בהמשך להמלצות של ונוס

ונוס יקירה

תודה רבה על ההמלצות..
אין כמוך אלופה

מצטרפת למה שונוס כתבה.

יועצת באיזור קפלן-
ממליצה על שגית לב.
052-2282790

באיזור המרכז/השרון - אני יכולה לעזור בשמחה.
אפשר להתקשר או לכתוב בפרטי.
0526367909

בהצלחה

ונוס 26

New member
בשפלה: אין על שגית לב. היא אלופת-על!

אשה מקסימה ונבונה ויועצת בחסד. הצילה אותי ופתרה לי הרבה בעיות, ביצירתיות וידע נרחב. ממליצה עליה בלהט!

navi85

New member
מזדהה ומוסיפה

גם אצלי אחרי קיסרי הנקתי את שניהם ממש מההתחלה... עזרה עם מישהו לידך מאוד חשוב..
לא להתבייש לדבר ע םיועצת הנקה- אליי פנתה יועצת מדהימה שעובדת בביח כדי לשאול אם אני צריכה עזרה היא נתנה לי טיפים להנקת תאומים והראתה לי איך מניקים בשניים (את הגדולה שלי הנקתי כך שההנקה עצמה לא הייתה זרה לי). ומאותו רגע הנקתי אותם המון (עדיין יוצא לי) במקביל.
אני רק מוסיפה שכדאי להביא לביח כרית הנקה זה מאפשר הנקה מקבילה בנוחות רבה!

כריות הנקה בבית חולים

הי נבי

למיטב ידיעתי, יש כריות הנקה בכל בתי החולים.
איפה ילדת ? שנדע אם יש מקום שאין בו וצריך להביא מהבית...

יש עוד בנות שלא מצאו כריות במחלקות היולדות ?

navi85

New member
ילדתי בתל השומר

האמת היא שלא בדקתי אם יש להם כריות הנקה משלהם. עכשיו כשאת אומרת יכול מאוד להיות שיש. הייתי כל כך מרוכזת בקטנטנים (הם היו כל הזמן איתי) והייתי פחות או יותר ערוכה מהבית (ברגע האחרון החלטתי להביא משאבת הנקה ואת הכרית מה שהסתבר כמעולה). הקטנים שניהם ינקו מההתחלה אבל לגברת שלי הקטנה הייתה בעיית סוכר והם היו לחוצים לתת לה תחליף חלב או שאני אתן לה אחרי כל הנקה תוספת. אז סחטתי ושאבתי כמו משוגעת אחרי כל הנקה ותוך כמה שעות הסוכר הסתדר.
אני רוצה לציין את הצוות בת השומר ממש לטובה. ישר ניגשה אליי בבוקר יועצת הנקה ושאלה אם אני צריכה עזרה (נתנה לי טיפים להנקת תאומים כמו איך מחליפים צדדים ואיך מניקים במקביל, מתי לשאוב ואיך לסחוט הכי יעיל וכו'- הנקתי בעבר- אבל הנקת תאומים הייתה חדשה לי) ובגלל שאני הייתי עם תאומים היא אמרה לי שאין צורך לבוא להדרכות ודאגה לעבור בחדר שלי אחת לכמה זמן כדי לשאול איך הכל מסתדר- נדהמתי מכמה הצוות היה מקסים.

כריות בתל השומר

הי navi

קודם כל - טוב שהיתה מישהי שהיגיעה אליך, ויפה מאוד שהיא עברה אצלך כמה פעמים ודאגה לך. זה לא ברור מאליו עם כל העומס שבו הן עובדות.

בכל מחלקות היולדות אמורות להיות כריות הנקה וממש חבל שלא שואלים אמא אם היא צריכה כרית ומביאים לה.
זה בכלל אמור להיות בארון שבחדר, כמו המצעים. זה חלק בלתי נפרד מהציוד שבחדר.
עם כל הדברים שאמא לוקחת איתה לבית החולים, נראה לי מבאס להיסחב גם עם כרית הנקה.

במאיר יש בקושי רב אחת

היה לי מזל שהם נתנו כרית הנקה למי שהגיעה לכנס הריון ולידה שלהם.
הייתה אחת "מלאה" ועוד איזה 2-3 גוויות של משהו שפעם פעם היה כנראה כרית הנקה.

למעלה