שלום.זקוקה להכוונה.

smiling4u

New member
שלום.זקוקה להכוונה.

בן זוגי הוא אדם שמאוד קשה לו להביע רגשות אהבה כלפיי (חיבוק ,נשיקה ,הבעת רגשות מילולית).משיחה עמו על הנושא,עולה כי בעבר היתה לו מערכת יחסים "מסרסת" לתקופה של שנתיים וחצי,והוא יצא ממנה מסורס בעצמו. אותה מער' זוגית שחווה לא העניקה לו אהבה,בדיוק באותה צורה בה הוא לא מעניק לי אהבה וגם גררה עימה שתלטנות מצד בת זוגתו ופגיעה בהערכה העצמית. הוא לא קיבל חיבוק,נשיקות ותמיכה מילולית והוא למד,כך הוא טוען,לאמץ לעצמו את אותם דפוסי התנהגות עד כדי שהם השתרשו בו כ"כ חזק,והוא נוהג כך גם היום.הוא אומר שאיננו מסוגל להשתנות ולנתחיל להיות אדם שמחצין את רגשותיו. הוא אומר שהוא ישתדל לעבוד על זה אך איננו מבטיח שזה ישתפר,משום שזה נטוע בו עמוק. אמרתי לו שאני מוכנה לתת לו את הזמן לנסות,אך בינתיים אני נפגעת ולא ארצה להשאר במער' יחסים פוגענית כזאת לאורך זמן. לדעתי,הוא לא יוכל להתמודד עם נושא שכזה לבדו.הוא זקוק לעזרה מקצועית,כי זה גדול מדי. אם הוא לא יתמודד עם הנושא הזה בקרוב,הוא לא יצליח לבסס שום מערכת זוגית בעתיד וחבל לי על כך. שאלתי היא,למי פונים בקשר לזה? מי מתמחה בבעיות כגון אלו באופן ספציפי? והאם ניתן להמליץ על מטפלים מאזור חיפה? תודה.

דפוסי ההתנהגות שאת רואה אצל בן זוגך

יש להם שורשים עמוקים ואפילו יותר רחוקים ממערכת היחסים האחרונה שלו שהיתה לא מתאימה. מי שלא מביע רגשות בשלבים שונים של חייו "למד" שזה לא כדאי וזה מביא בעקבותיו לגלוג, זלזלול, ואף גרוע מזה פגיעה מילולית ופיסית. מי שרגיל בכך גם יכנס לזוגיות שבא לא מביעים רגשות כי זה מה שהוא מכיר: פגיעה. יש דרך חזרה כמובן אותה צריך ללמוד מחדש, להבין מה גרם להסתגרות הרגשית, לפתוח פצעים וזאת מומלץ מאד לעשות בטיפול פרטני אצל פסיכולוג , פסיכותרפיסט או מטפל זוגי (אליו ילך לבד ויתכן שגם תתבקשי להצטרף לעיתים) תעודדי אותו ללכת ולהתמיד כי יש פה קושי גם תוך כדי הטיפול. כאשר מבינים את המקור לסגירות זהו רגע משברי שידרוש את מלוא תמיכתך ואהבתך וכמובן גם סבלנות. אם זאת, תהיי אסרטיבית בעניין ותאמרי לו שלהמשיך בדרך הזאת את לא מוכנה וזוגיותכם בסיכון במידה ולא יעשה דבר לשינוי. איני מכירה אישית מטפלים באזור חיפה, אני מציעה לך להכנס לאתרים של "פסיכולוגיה עברית" ושל " האגודה לטיפול במשפחה ובנישואין" שם מתפרסמות רשימות מטפלים מוסמכים על פי מקום מגורים. אפשר בטלפון להתרשם, לנסות על פי הרגשה. לא תמיד המלצה של משהו מסויים תהיה טובה גם לך. מקווה שזה נותן לך כיוון.

למעלה