שלום, זקוקה לעזרה

שלום, זקוקה לעזרה

נכון שזה ישמע כאילו אני מנסה להפיל את זה על מישהו אחר וזה בעצם סיפור עלי, אבל אני באמת לא קשורה לזה, רק מנסה למצוא פיתרון לחברה שלי. אז לחברה טובה שלי יש חבר שאמא שלו אלכוהליסטית והם גרים בתנאים חמורים והמצב ממש גרוע מכל הבחינות, במיוחד בימים שאמו שותה בכמויות אדירות וכל אלכוהליסט יבין מה קורה במצב כזה. חברה שלי רוצה לעזור לחבר שלה והיא לא יודעת איך כי אמא שלו לא מבינה שיש לה בעייה בכלל. אמרתי לה שיקחו אותה, בלי להגיד לה, לקבוצת תמיכה או איזו שהיא עמותה אבל הבעיה היא שהיא לא יודעת עברית(רוסייה). רציתי לשאול אם ידוע למישהו על עמותות או קבוצות תמיכה מסוימות שעוזרות לרוסים עולים להתמודד עם הבעייה הזו[שכחתי לציין שהם גרים במרכז הארץ]. תודה רבה וסוף שבוע רגוע.

shanhen

New member
טיפול גם ברוסית

שלום לך, אם הבעייה היא השפה הרוסית - אז אין בעייה. כמעט בכל מרכזי הטיפול יש דוברי רוסית. במרכז רמת גן המטפל באוכלוסיית מרכז הארץ, יש 2 רופאות נרקולוגיות דוברות רוסית וכן 3 עובדים סוציאליים. יש גם קבוצה טיפולית לדוברי רוסית. באתר של AA (קבוצת התמיכה של אלכוהוליסטים) תוכלי למצוא את כתובת הקבוצות דוברות רוסית ומועדי התכנסותם (aa-israel.org). בקיצור, שזו תהיה הבעייה היחידה שלה. העניין העיקרי לדעתי זה האם היא בכלל רוצה טיפול? אי אפשר לקחת אותה בכוח, היא חייבת להסכים. גם במקרה שיש קושי להביא אותה לטיפול, אני מציע שחברתך תתקשר למרכז ברמת גן ותגיע בעצמה לפגישת ייעוץ. לפעמים הפגישה מסייעת גם למכור עצמו, ששומע על כך, להגיע לטיפול. הטלפון של מרכז רמת גן הוא 03-6733228. פתוח גם ביום ו'. נחום

למעלה