שלום, זקוקה לעזרתכם

שלום, זקוקה לעזרתכם ../images/Emo140.gif

שלום לכם, בעצת אחד מתלמידי שהוא שותף פעיל בפורום, אני מנצלת במה זו כדי לבקש את עזרתכם. אני סטודנטית לתואר שני בחינוך מיוחד. במסגרת עבודת התזה שלי בנושא: התמודדות אחים שומעים עם לקות השמיעה של אחיהם", אני זקוקה (נואשות...) למספר רב ככל האפשר של אחים שומעים שימלאו את השאלון המצורף (מחולק לשניים מפאת גודל הקובץ). אודה לכם מאוד אם תוכלו לשכנע את אחיכם לשבת מספר דקות ולמלא את השאלון, ולשולחו למייל: [email protected] ואם אפשר - גם להפיצו הלאה ברשימת התפוצה שלכם. תודה רבה מראש על העזרה

אמיר335

New member
הספר אנא קרנינה

מתחיל בכל המשפחות המאושרות דומות זו לזו וכל משפחה אומללה אומללה ע"פ דרכה. ואם אני לא טועה היה זה פרויד(ותקנו אותי אם אני טועה) שאמר שאין משפחות שמחות. קראתי את השאלון שלך ובכנות ממש אנין לי רצון לתת אותו למישהו מאחי - מצטער. חוץ מזה נראה שהוא מתאים לאחרים גם של עווריםנכים/חולי סרטן ועוד אי אילו שיהיה לך בהצלחה בכל אופן

אצלי זה לא אקטואלי...

אך רציתי לומר שנמממאאאאססס מכל אלה שמנסים לתפוס עלינו טרמפ ולנסות לשכנע אותנו למלא שאלונים וסקרים עבור הסטודנטים לחינוך מיוחד. אנו לא שפני נסיונות, ואם הסטודנטים רוצים שנמלא עבורם שאלונים, עליהם לנהוג אלינו כבני אדם לפי התנאים הבאים: לפרסם באותם הפורומים, בהם הם פונים אלינו לעזרה במילוי השאלונים, את עבודתם ואת תוצאות עבודתם ( מסקנותיהם, הסטטיסטיקה של הנשאלים וכו'... ) בנוסף, גם לשלוח את הנ"ל באימייל אישי לכל אלה ששלחו להם את השאלונים הממולאים. בפעם האחרונה שהסכמתי ומילאתי שאלון עבור סטודנטית, היא הבטיחה למלא את התנאים הנ"ל שאחד הגולשים דרש ( וממנו לקחתי את הרעיון... ) ובסופו של דבר לא התפרסם בשמה שום דבר וגם לא קיבלתי ממנה אימייל בנידון ( היא הבטיחה לי באימייל תשובה באופן אישי שאשמע ממנה אודות תוצאות עבודתה ולא כלום... ) והחלטתי מאז שאני, בלי נדר, לא ממלאת יותר שאלונים למיניהם, זו זכותי המלאה לדרוש שינהגו אליי בהתאם! ומדוע שלא יקימו פורום המיוחד, בו הסטודנטים ואחרים יפרסמו בקשות, פניות וכדומה? פשוט נמאס לפתוח ולהתקל בכל פעם בהודעות שכאלו. בפורום המיוחד, כל מי שרוצה ומעוניין לעזור לאחרים להתקדם בלימודיהם וכו', מוזמן להכנס אליו והגולשים האחרים לא ייתקלו יותר בהודעות אלו המרגיזות אותם. מה דעתכם? שבוע טוב וחודש שמח!

מסכימה איתך אבל מצד שני

פה זאת הדרך היחידה שהם יזכו לקבל תשובות. אם את היית עושה מחקר לא משנה באיזה נושא והית צריכה שאחרים ימלאו עבורך שאלון והיית נתקלת בתגובה כמו שאת כתבת הרגע, איך היית מרגישה??? הגזמת, שפני ניסיונות?

רחלי, תשובה מה-../images/Emo23.gif

ראשית, דברייך נגעו לליבי. את אכן צודקת, זה קצת מעיק כשמציקים לכם עם מילוי שאלונים, בהחלט יש אמת בדברייך... אך מאחורי הרגש אני מרשה לעצמי לפנות אל ההגיון: אני עובדת עם ילדים עם לקות שמיעה (שימי
, עבורי הם לא לקויי-שמיעה...) מזה כ-13 שנים. ילדים אלו הם קודם כל בני אדם. אני רואה בעבודתי שליחות ואני יודעת עד כמה נוכחותי בחייהם משמעותית, וגם נוכחותם בחיי (אחרת לא הייתי בוחרת לעסוק במה שאני עוסקת). ולעניין המחקר: לקות-שמיעה של אחד מבני המשפחה יוצרת מטבע הדברים צורך בגיבוש דרכי התמודדות של בני המשפחה האחרים. הידע המצטבר על משפחות לילדים עם לקות-שמיעה ותפקודן, מפנה את הזרקור בראש ובראשונה לילד ולהוריו, אך מותיר את אחיו השומעים בשוליים. כמעט ואין מחקרים העוסקים בנושא, ואנו לא רוצים להסיק ממחקר על אחים לילדים עם אוטיזם או עם פיגור לגבי אחים לילדים עם לקות-שמיעה, וזהו רציונל המחקר. כשאני פונה אליכם בבקשה לאפשר "כניסה" לחייכם, דרך אחיכם אני למעשה מקדמת בצעד קטן נוסף את הנושא. ולסוגיה שהעלת, בדבר קבלת תוצאות המחקר: אין לי שום בעיה לפרסם את תוצאותיו כאן בפורום או למי שיענה על השאלון... אך את יכולה להיות בטוחה שהוא יפורסם בכתב עת מדעי, שאז כל הקהילה-הן של אנשי המקצוע העובדים עם אוכלוסית האנשים עם לקות-שמיעה ועם משפחותיהם והן הילדים עם לקות-השמיעה עצמם ירויחו ממסקנותיו. וגם אם את לא קיבלת תועלת ישירה ממנו, היי בטוחה שהמידע נכנס ל"מערכת" ואת או אחרים תרוויחו בצורה עקיפה. מקווה שעניתי. אשמח לקרוא את דעתך, ועוד יותר אשמח אם השתכנעת ותעבירי את השאלון לאחייך השומעים. בכל אופן, תודה על הארתך

לנופו ולאמא של אה,

תודה על תגובותיכן. אמא של אה, רק דבר אחד להעיר לך: אצלי אין ילדים לקויי שמיעה ואין ילדים עם לקות שמיעה, כולם חרשים אצלי וזו לא מילה גסה.. ( יש דרגות שונות של חרשות, מן החרשות הקלה ביותר ועד לכבדה ביותר... ) עלי והצליחי.

לפני ההגדרה

הם קודם כל בני אדם....ילדים... לכן, לדעתי, אם כבר מנסים להגדיר, ההגדרה המתאימה היא: ילדים עם לקות-שמיעה. אני פונה אליכם שוב בבקשה, אנא העבירו את השאלון לאחיכם השומעים...אני זקוקה ל-50 !

את לקויית שמיעה וזה עובדה

לקויי שמיעה זה הגדרה כוללת לכל בעלי הדרגות השונות של פגיעה בשמיעה כמו חרשים, כבדי שמיעה , מתחרשים ועוד.. ההגדרה שלך מוטעית מיסודה.

למעלה