שלום, זקוקה לעזרתכם,

שלום, זקוקה לעזרתכם,

יש לי סכום של כ-40 אלף ש"ח שיושבים בבנק בפק"מ, כיוון שאינני יודעת איך להשקיע אותם. יש לי משכורת מאוד קטנה ואני מחפשת מקום השקעה שיתן לי רווח ומצד שני יהיה סולידי. שמעתי על כל מני קרנות כספיות, מה דעתכם? מקווה שתוכלו לייעץ לי, אני בורה בנושא הזה (ודי על הקרשים מבחינה כספית).

dornat

New member
מכיוון שהריבית על סכום כזה היא זניחה

אני הייתי ממליצה לך להשקיע בסטראקצ'ר (פיקדון מובנה) על חלק מהכסף (שמאפשר לך או רווחים די יפים או חוסר הפסדים והבטחת הקרן) כך שהסיכון היחיד שלך היא הריבית האלטרנטיבית שנמוכה גם ככה. בכלל תחשבי על לחלק את הכסף באפיקים עם מגוון של סיכונים כאשר את רוב הכסף שימי בבטוח. עוד עצה: את עכשיו בשלב שאת צריכה לשמור טוב טוב על כסף שלך ולחסוך כמה שיותר (אם את רוצה לעשות ממנו עוד כסף) תזכרי שכסף גם צומחר כריבית דריבית וכך גם המינוס. חשוב לחסוך

goldy

New member
חשבת לירשום הוצאות?

השורה התחתונה היא שאת *על הקרשים מבחינה כספית*, כך שהשקעה יכולהידחות לאח"כ. אולי אים תיראי על דף לאן הכסף נוזל \ בורח מצבך יהיה יותר טוב.

היי, תודה על התגובות,

אני עדיין לא במינוס, אני מתכוונת שאין לי יותר מידי כסף לבילויים וקניות, רק להוצאות שוטפות של הבית והילדה (אני גרושה), הבילוי היחידי שאני מרשה לעצמי זה סרט ולעיתים...מקדונלד. אני מאוד פוחדת ממינוס, אינני משלמת בתשלומים ובינתיים מצליחה לחיות ממה שיש, אני אעבוד גם במשק בית בשביל לא להיכנס למינוס. הכוונה שלי, להרוויח קצת כסף מריבית כדי להרשות לעצמי קצת לבלות מדי פעם וכמובן להעזר בזה לשלם את הביטוח והטסט של האוטו. האם כדאי להשקיע באיזו קרן כספית? במקום שהכסף ישב בפק"מ?

dify

New member
הסברון מאד מאד כללי :)

אני מניחה שאת מדברת על קרנות נאמנות. קרנות נאמנות, למרות הדימוי שיש להן אולי כבטוחות יותר מהבורסה, הן בעצם לא ממש שונות מבורסה. אני אתן לך ממש על קצה המזלג ומידע לא מיקצועי הסברון קצרצר- קרן נאמנות היא קרן שמנהל גוף, שחושב שהוא יודע כיצד להשקיע את הכסף שלך באפיק מסוים. כשאת נותנת את הכסף שלך לקרן מסוימת זה אומר שבמקום שאת תעשי את ההחלטה איך להשקיע את הכסף שלך, עושה את זה אדם אחר (טוב יותר? רע יותר? לא יודעת). רק מה, שימי לב! אין שום הבטחה בקרנות נאמנות לרווח כלשהו. קרנות נאמנות יכולות להיות מכל מיני סוגי- מנייתיות, שיקליות, מעורבות וכד' והרווח/הפסד שלהן מושפע בהתאם לאופי ההשקעות שלהן, קרן נאמנות מנייתית תהיה לרוב הרבה יותר תנודתית (כלומר יהיה הרבה יותר סיכוי להרוויח או להפסיד) מאשר קרן נאמנות שיקלית (שרוב הסיכויים שתעלה לאט לאט ובהתמדה, אבל ממש לאט). לכן גם אם את שוקלת להשקיע בקרן נאמנות, את צריכה לבדוק באיזה תחום היא מושקעת, והאם את מוכנה לקחת את הסיכון. יש קרנות נאמנות שיש בהן חלוקה מסוימת של תחומי השקעה, ויש כאלו שמושקעות רק בתחום אחד. אפשרות אחת היא להיפגש עם יועץ השקעות בבנק, שיראה לך קצת אפשרויות שמתאימות למטרות שלך, אפשרות אחרת היא להיכנס לאתרים באינטרנט שמאפשרים לך לראות את ביצועיי הקרנות בעבר (קחי את החיתוכים הכי רחוקים שאת יכולה למצוא) ותבדקי כמה אחוזים הם עושים בשנה. א-ל תבדקי רק שנה שנתיים אחורה כי זה לא בהכרח משקף מה יקרה לקרן אם חלילה תהיה נפילה גדולה עכשיו בבורסה. כמו כן אם את מחפשת משהו לא תנודתי (לא משהו שיכול ליפול בבת אחת) אל תתקרבי לשום דבר מנייתי. עכשיו תראי, האפיקים שנחשבים למתונים הם השיקליים (פקם או קרן נאמנות) מק"מים ואג"ח (אבל צריך לדעת לבחור אותם) יתכן ששכחתי אחרים. בהנחה שאת תצליחי להרוויח נניח 5 אחוז בשנה באחד האפיקים הללו (אין סיכוי לדעתי שתרוויחי יותר באפיק כזה, אפילו 5 אחוז זה גבוה יחסית לדעתי) זה יצא, אחרי ניכוי מס, 1600 שח לשנה, שזה תוספת של 133 שח לחודש לתקציב הבית שלך לכל היותר. כך שלדעתי, בכנות, מ40 אלף שח, את לא תוכלי לחיות על הריבית, לכל היותר להיעזר בזה לתשלום על הטסט של הרכב פעם בשנה. אם את מבינה שאלו הסכומים שעליהם מדובר, ואם את מחפשת בכל זאת להרויח (ולמה לא באמת) אז קרן נאמנות שיקלית תתן לך יתרון אחד שאין לפק"מ בבנק- היא תתן לך אפשרות גמישה להוציא את הכסף בסוף כל יום מסחר, בעוד פק"מ סוגרים מראש לתקופה ידועה ואם תצטרכי את הכסף באמצע תצטרכי לשלם קנס על שבירת הפק"מ או לחילופין תסגרי אותו עם תחנות יציאה יותר גמישות אבל אז תקבלי ריבית יותר נמוכה- לא משתלם בכלל. לכן בגדול אני במקומך, אם הייתי רוצה להיות בטוחה ברווח אמנם קטן אבל בטוח, הייתי הולכת על קרן נאמנות שיקלית. אם את מוכנה קצת יותר להסתכן- אז קרן נאמנות אגחית או אחת שרובה שיקלית אבל אחוז מסוים בה באפיק אחר (ופה המקום ליעוץ ובדיקת ההיסטוריה של קרן הנאמנות).

נצאב

New member
40 זה כסף קטן

היות שהמשכורת שלך מאוד קטנה,אני מניח שתהיי במינוס לכן עדיף לך לשים בקרן נאמנות סולידית שהיא מדד כי המדד יעלה ואז גם הכסף נזיל לסגירת המינוס שזה הרווח הכי גדול שלך

msiboni1

New member
השקעה לא חד פעמית וריווחית מאוד.

היי יש לי השקעה יותר טובה מכול ההשקעות שהיו לך בחיים בסכום כמו שלך הייתי משקיע ברכישת קטנועים ומכירתם את לא צריכה לעשות כלום אני עושה הכל אני קונה את הכלי מתקן ומסדר ואני מוכר אותו ברווחים חצי חצי כמו כן הקטנועים יהי על שמך מתאים לך? [email protected] יש לי כרגע שלושה משקעים והם מרוצים מאוד.

msiboni1

New member
בהחלט כן

זה חוקי לחלוטין יש קבלות וחשבוניות כחוק.

goldy

New member
כוונתי מבחינת רכישת האופנוע

האים אתה פועל במיסגרת מוסך מורשה? האים בעל האופנוע מוכיח שזה שלו?

msiboni1

New member
היי חוקי

כן בעל הקטנוע מוכיח שזה שלא ע"י הצגת רישיונות וכמובן הבעלות עוברת על המשקיע בכדי שיהיה הוגן ובטוח. מבחינת מוסך מורשה אני לא כי אני לא מוסך אני קונה מוכר אני לא צריך מוסך מורשה אבל אני עסק מורשה.

jol8

New member
זה אתה מההודאה של הצרות, לא?

למה שמישהו ירצה לתת לך כסף אם אתה בצרות? לממן לך את החזר החובות?

msiboni1

New member
ההוא מהצרות

כן זה אני מההודעה של הצרות. חשוב לציין שאת 8000 ש"ח בחודש שלי אני מכניס מאותם ההשקעות בקטנועים ואני עובד אם המשקיע ישקיע כסף אז ירוויח בסביבות 8000 ש"ח ללא לעבוד הרי כתבתי בפרוש 50% ברווחים כלומר אני מכניס 16000 ש"ח נטו וחצי מתוכם הולך למשקעים שלי. כדי להתחרר מחובות הדרך חזרה היא לא איך לכסות אותם אלא מה הדרך לכסות אותם.

היי, מישהו יכול להגיד לי בבקשה,

האם כדאי להשקיע באיזו קרן כספית במקום שהכסף ישב בפק"מ? (את ה40000ש"ח?)

לאסנת

ריבית על 40,000 ש"ח לא תיתן לך בשום מקרה "חמצן"כלכלי ככל שהתשואה על הכסף גבוהה יותר כך גם הסיכון גבוה יותר. לא נראה לי שבמצבך את יכולה לקחת סיכון לאבד את הסכום הזה בהשקעה מסוכנת. הכסף חיב להשאר בערוץ בעל סיכון נמוך מאוד....ולכן גם הריבית תמשיך להיות נמוכה. אין פתרונות קסם ותצטרכי להמשיך לחיות ממה שאת מכניסה. האם יש לך פנסייה? האם ביתך מסודרת במקרה שחס וחלילה יקרה לך משהו? גם על זה כדאי לך לחשוב לפני שאת חושבת על הגדלת ההוצאות. וסליחה על הדיכוי בהצלחה

יש לי את כל התנאים הסוציאליים מטעם העבודה שלי

ובנוסף יש לי ביטוח חיים, אם יקרה לי משהו הילדה מסודרת (בנוסף, יש לה אבא מסודר...). תודה!

למעלה