שלום, זקוקה לתרגום

חני121

New member
שלום, זקוקה לתרגום

של איזה ספר בערבית ... אני תרגמתי משהו, אבל התרגום צולע , אני לא מצליחה לחבר הכול...תודה מראש..( הקבצים מצורפים..)

נומיש

New member
בתקווה שאין בעיה עם זכויות יוצרים

"בשדה, האני רכב באופניו, הסתלק איתם (בטח יש מילה יותר מתאימה...) במהירות על העשב הירוק שכיסה את האדמה. במהלך סיבוביו בין עצים, צעק בשמחה: מה יפה הבילוי בטבע! הביטו על העשבים הירוקים והפרחים הצבעונים בכל מקום שמספרם רב, הנה הם נשברים תחת גלגלי אופניי, הביטו על המקום הפורח הזה. אני ארמוס אותו באופני, אני מבטיח לכם שלעולם לא ישאר פה אפילו פרח אחד עומד, והדבר הזה לא יקח יותר משנייה. האני רץ עם אופנייו במהירות על הפרחים היפים, שהתחילו להעקר ממקומותיהם, והתפזרו על העשב, אשר נכתש בתורו תחת הגלגלים." קצת מרושע, לא?
ולמנהל הפורום, צריך להבהיר מהי עבירה על זכויות יוצרים ומה לא. צילום מספר (כמו במקרה הזה) נכלל גם תחת עבירה על זכויות יוצרים? לדעתי, כל עוד זה לא נעשה למטרה כלכלית, זו לא עבירה...

ringo rulz

New member
זו כן עבירה, מצטער אבל זה התקנון..

לא קשור למטרת רווח או לא. מצטער אבל הקבצים המצורפים ימחקו.

נומיש

New member
קראתי טיפה על חוק זכויות יוצרים../images/Emo3.gif

ישנו דבר שנקרא "שימוש הוגן" ובמסגרתו אפשר להשתמש ביצירה כלשהי בלי לבקש את רשותו של בעל הזכויות (כלומר לא עבירה על זכויות יוצרים). מהחוק: (א) שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. (ב) לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, יישקלו, בין היתר, כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. (ג) השר רשאי לקבוע תנאים שבהתקיימם ייחשב שימוש לשימוש הוגן. ז"א, לפי מה שהבנתי, העלאה של צילום קטע מספר מותרת כאשר כותבים מי מחבר הספר. בשירים אסור להעלות שיר מלא. (אאל"ט, מותר להביא קישור לשיר שנמצא מחוץ לתפוז, וככה לא עוברים על תקנון תפוז...) קצת בדקתי יותר מידי לעומק, אבל זה די רלוונטי בפורום הזה, מכיוון שהרבה מעלים צילומים של ספרים... בטח אני בין הבודדים שקראו (חלק) מהתקנון של תפוז
זה ממש מוזר שהכל כתוב בלשון נקבה, ז"א התקנון לא מחייב את הגברים

ringo rulz

New member
את מוזמנת לפנות עם זה להנהלת הפורומים

ולהציג את זה לפניהם

חני121

New member
תודה, תודה , תודה...

אני לא מבינה איזה עברה יש כאן , אני לא עושה בזה שימוש לרעה... בכל אופן תודה ...זה עזר לי מאוד..

למעלה