שלום, זקוקה ממש לעזרתכם

• פותח הנושא ask10
  • פורסם בתאריך

ask10

New member
שלום, זקוקה ממש לעזרתכם

בניסיון להחליט על מסגרת - פעמונים אל מול תלי, מנסה לאתר חוות דעת לגביהם אך אין. שמעתי שבפעמונים יש הקפדה על ערכים, התנהלות נעימה ואווירה מכבדת, שזה מאוד מהותי להחלטה. לגבי תלי, מעבר לתיגבור יהדות, מישהו יכול לתרום מידע? בבקשה תכתבו לי, תודה.

ATAF151

New member
פעמונים

תל"י מומלץ בעיני בעיקר לעולים חדשים שרוצים שיהיו בסביבתם עוד הרבה ילדי עולים חדשים (יחסית).

פעמונים הוא בית ספר שכונתי, כמעט כל הכיתה תגור במרחק הליכה מביתכם, לתל"י מגיעים מכל רחבי העיר.

סייעת א

New member
תל"י = תגבור לימודי יהדות

לאו דווקא לעולים חדשים אלא גם ללא מעט חילונים בהגדרתם שרוצים שהילדים שלהם ילמדו קצת יותר על יהדות.

ATAF151

New member
בוודאי

ברור שיש שם גם ישראלים ותיקים, אבל המשיכה המשמעותית לשם היא מקרב בני העולים.

ask10

New member
מודה לך על התשובה

אני מנסה להבין האם הקליטה הרחבה מצליחה לעודד מערכת של כבוד וערכים, מקום שרואה תמונה רחבה ועם זאת שם דגש על מה שחשוב לחינוך מתקדם עבור ילדים, או מתקשה ליצור גיבוש חברתי, שעלול להתבטא בהיבטים נוספים?

שוב תודה

ATAF151

New member
גם וגם

בבית ספר בו יש הרבה עולים חדשים יש גם חסרונות כגון הגיבוש החברתי וכו וגם יתרונות.

אישית, אני חושב שיש יתרון גדול לבית ספר שהוא גם טוב וגם שכונתי כגון פעמונים. כמובן אני לא אומר שתל"י הוא גרוע.

הכרתי את בוגרי תל"י בערבי הכרויות של בתי ספר

וממה שראיתי רוב התלמידים שם אינם עולים חדשים.
למעשה הילדים שלי, בוגרי החינוך הממלכתי דתי למדו עם יותר עולים חדשים מאשר מה שראיתי בתל"י.

להבנתי תל"י פונה לחילונים ומסורתיים שמעונינים בחיזוק הזהות היהודית של הילדים שלא במסגרת דתית.

ההתרשמות המאוד שטחית שלי היתה שמדובר בחתך אוכלוסיה גבוה.
הבנתי שיש גם שכר לימוד לא נמוך כמקובל במוסדות פרטיים.

למעלה