שלום, זקוק לעצה לגבי ילד בן 11

עודד466

New member
שלום, זקוק לעצה לגבי ילד בן 11

שלום, הבן שלי בן 11 עם אספרגר.
מדי פעם אנחנו (ההורים) צועקים עליו מסיבה זו או אחרת, בדרך כלל משהו שקשור לסידור החדר או הכנת שיעורים וכדומה.
הוא מגיב בבכי קשה לצעקות, והוא אומר בעצמו (כאשר שואלים אותו למה אתה בוכה) שהוא לא אוהב צעקות.
יש למישהו רעיון איך לגרום לו, למשל לסדר את החדר בלי הצעקות?
או לבקש ממנו ללכת להתקלח, ושהוא יעשה את זה תוך זמן קצר ולא אחרי מספר תזכורות רב?

כמובן, שהצעקות זה לא משהו יומיומי, אבל בכל זה כשה קורה זה מאד קשה לו, וגם לנו.
תודה על כל עזרה

TikvaBonneh

New member
זה אפשרי, אבל ידרוש מכם מאמץ

לדעתי זה שווה את ההשקעה.
בעבודה נכונה, תוך חודש-חודשיים אתם פותרים את הבעיה, והאוירה בבית תהיה הרבה יותר נעימה.
אני מדברת גם מידע תיאורטי אבל גם מניסיון, בפרקטיקום שלי היה לי מקרה דומה, ואני מצרפת את התכנית שהכנתי למשפחה.
הכי אפקטיבי יהיה אם תפנו למנתח התנהגות שיכין לכם תכנית שתתאים ספציפית למשפחה שלהם, וידריך אותכם בישום.
עם הילדים שלנו צריך להיות מאוד מדוייקים.

TikvaBonneh

New member
מצרפת לך רשימה ארצית של מנתחי התנהגות שיוכלו לתת לכם הדרכה

TikvaBonneh

New member
וממליצה גם לקרוא את הספר של רולידר

"הורות ללא רגשות אשם". יש לו כמה פרקים רלוונטיים.

גלמיש1

New member
מכירה את הבעיה מבתי האספית. גם היא נכנסת לאטרף מצעקות

אבל זה לא מפריע לה לצעוק עלינו בששון ושמחה.
&nbsp
כשזה התחיל להיות תופעה קבועה, שצריך לצעוק כדי שתעשה מה שצריך, עשינו איתה שיחות גישור. הגענו להבנה שאנחנו אומרים משהו מקסימום פעמיים, ואם היא לא עושה או מתעלמת, אז זה נחשב "הפרה יסודית של החוזה" ויש סנקציה. כמו כן קסענו סימן מוסכם שעושים עם היד (כמו נניח טיים אאוט) שמראים לה ברגע שזה מגיע להפרת הסכם או שהיא צועקת, סימן שאומר עד כאן או ש...
זה היה עוזר לתקופה, ואחרי זה מתדרדר מחדש, ואז שוב פגישת ברור וחוזר חלילה.
להגיד שזה עבד 100% ? לא. זה עזר? כן. מאד.
כיום (כמעט בת 18) המצב טובץ היא קשובה יותר, הפנימה שיש מטלות צריך לעשות, ושהיא צריכה להגיב אם אנחנו דורשים . מאידך אנחנו מציקים פחות (שזה כמובן בא ביחד עם ההענות שלה) וסומכים עליה שתעשה מה שצריך.
&nbsp
צעקות זה תמיד הפתרון הכי פחות טוב - אבל הכי זמין ואינטואיטיבי

למעלה