שלום, זקוק לעצה

Bison

New member
שלום, זקוק לעצה

אני מתכוון להירשם למכינה להנדסה במכללת סמי שמעון באשדוד, עיר מגורי. אני מתכוון ללמוד הנדסת תוכנה, אך לא ממש סגור על ההחלטה, לימודי המכינה מתחילים בחודש הבא ואני טיפה לחוץ כי עלי להירשם כמה שמהר למכינה. השאלה שלי היא: על מה עלי להקפיד שאני נרשם למוסד אקדמאי?(מוכר ע"פ המל"ג ויש תיגבורים למתקשים). אבקש עוד טיפ אני לא בא מעולם התכנות או הנדסת תוכנה מעולם לא היה לי קשר ישיר לתחום(אני רק משתמש במוצר אם זה אופיס ודברים כאלו) איך אני אדע שהתחום מיועד אלי? איך אני אדע שאני אוהב את זה? נכון שאומרים כי צריך לבחור תחום שאתה אוהב ומאמין שאתה תצליח בו, אבל אני לא יודע אם אני אוהב את זה כי מעולם לא התעסקתי עם תוכנה אבל אני מאמין שבכל דבר שארצה אם אני עושה זאת מבחירה שלמה ואני אוהב את התחום אז אני יודע כי אני אצליח בו. אבל קשה לי לענות על השאלה הזאת אם אני אוהב את התחום. אני יודע טוב מאוד כי אני רוצה להצליח אני בן 27, ואני לא רוצה לבזבז את הזמן שלי בללמוד תואר שאין בו מקצוע(למרות שאומרים כי לימודי הנדסה תוכנה הם גם תואר כללי, נותנים בסיס לאן שאני רצה להתפתח בעבודה בתחום זו החלטה שלי)אני מתכוונים לתארים כמו פילוסופיה-מעניין אבל לא ידוע מה סיכויי ההצלחה, מעניין גם ברמה של לקרוא ספר טוב אבל תואר הוא יותר מידי. . לא סיימתי תואר כלשהו, למדתי טכנאי מחשבים, והתחלתי לימודים לתעודת ייעוץ השקעות אך לא סיימתי כי אני מעדיף לעשות תואר(במידה וארצה אוכל להשלים גם במהלך התואר או אחריו). הלימודים הללו מענייינים אבל לא משכו אותי לחלוטין לעסוק בהם באופן מלא, עבדתי בתור טכנאי מחשבים שנה אחת היה מעניין אבל לא משהו משהו.לא עבדתי בתור יועץ או משהו הקשור לתחום. אני אוהב להיות יצירתי , לחשוב על דרכי פתרון שונים, מגוונים, מקוריים. אוהב להיות עם אנשים, לעבוד בצוות(לא שירות לקוחות). למרות שלפעמים בא לי להיות לבד אבל זה הולך די מהר. חשוב לי שהמקצוע ידרוש מחשבה, אתגר. אני חושב שתחום המחשבים מתאים לי אבל לא בטוח 100%, אולי זה חשש שכל אחד מקבל לפני שהוא נרשם!. אולי גם החשש כי עלי לשבת מול המחשב רוב שעות העבודה, אבל זה תלוי למשל אם אמשיך ואהפוך למשל למנהל פרויקט או אינטיגריטור(משהו כזה) אלו מקצועות שדורשים תנועה. מצד שני אני חושב שחדר כושר אחרי עבודה או בריכת שחייה יספיק לי לחלוטין, כי אז(בעבודה בתור טכנאי) הייתי אוהב לשבת מול המחשב וללמוד דרך המחשב, אינטרנט. בכל מקרה אשמח לקבל, עצות , טיפים. תודה רבה

למעלה