שלום חברותיי למסע
-צריכה עידוד...

anat187

New member
שלום חברותיי למסע
-צריכה עידוד...

אז אחרי הרבה התלבטויות בחרתי באופציית הניתוח...

אחרי שד"ר סוריאנו בילבל אותי לגמרי -טען בהתחלה שרצוי לעשות ניתוח ואני לא רציתי, ואז אחרי התלבטות ארוכה שהחלטתי כן לעבור אותו ,הוא טען שלא מנתח אם אין סבל (סובלת מהאנדו' רק במחזור ולוקחת גלולות רצוף אז המצב נסבל).

בקיצור עשה לעצמו כסת"ח כי הבין שאני תולה קצת תקווה להיכנס להריון טבעי אחרי הניתוח(לא ממש מתחשק לי לחזור לטיפולים אז למה לא להגדיל סיכויים???
והרי בסופו של דבר אצטרך לעבור את הניתוח הזה מתישהוא... ).

בכל מקרה החלטתי לקבוע תור פרטי לד"ר שינמן.
ממליצה עליו בחום. בלי זילזול, בלי בלבולי מוח החלטנו ביחד שבהחלט המצב ראוי לניתוח וכבר נקבע תאריך לעוד חודש
.

עכשיו צריכה את עידודכם- מה מצפה לי? כאבים חזקים? דימומים? תקופת החלמה? יש לי גם מוקד גדול בשלפוחית אז הבנתי שאהיה עם קטטר שבוע, זה נסבל???

אציין שקיבלתי תשובות מד"ר שינמן אך מעדיפה לשמוע מהבנות שעברו זאת על בשרן-תרתי משמע

תודה רבה מראש,ענת.

מיטל 1986

New member
קטטר שבוע??

אז קודם שיהיה בהצלחה. לגבי הניתוח עצמו אני יכולה כמובן להגיד איך זה היה אצלי, אצל כל אחת זה שונה כמובן והכל תלוי במה נעשה בניתוח.
אני עברתי את הניתוח הרשאה אצל רופא דרך הקופה., אחד הסנדלרים שהכרתי בחיי. בניתוח לא נעשה הרבה אל רק הופרדו הידבקויות באופן חלקי.
ההחלמה בניתוח הזה היתה החלמה של שבוע בלי שום קטטר ואחרי אלא רק כאבים וביומיים הראשונים בזמן האשפוז הייתי עם קוטר כשהשתחררתי הוציאו לי ויכולתי לעשות לבד.
אחרי חודשיים בדיוק בעקבות כאבי תופת הגעתי לדוקטור סוריאנו שבשבילי הוא מלאך!! נכון הוא ציני ויש שיפרשו את זה בתור זלזול אבל בפועל לדעתי הוא אחד הטובים.
לפני שהגעתי אליו הייתי אצל כמה רופאים שנחשבים לטובים בתחום האנדמטריוזיס אבל רק אצלו הרגשתי ביטחון
שוב כל אחת והחיבור שלה.
אחרי הניתוח אצל סוריאנו שאגב בניתוח הזה הוסרה חצוצרה הוסרו ציסטות , הופרדו הידבקויות וכו..
הניתוח ערך כ 4 וחצי שעות שלמות.
השתחררתי יום אחרי מאסותא בתל אביב הוציאו לי את הקטטר כשהשתחררתי, ולא היו לי דימומים. חזרתי הבייתה נחתי יום אחד ואחרי יומיים כבר נהגתי ותיפקדתי רגיל כמובן שלא חזרתי לעבודה אבל זה רק כי פרגנתי לעצמי קצת חופש!! מגיע לי.
בשורה התחתונה. גם אני הייתי לחוצה מתקופת ההחלמה אבל השד לא היה כזה מפחיד.
בכל אופן אם תירצי לשאול עוד משהו בשמחה.
שיהיה בהצלחה.

anat187

New member
תודה על התשובה

אני התברכתי במוקד גדול בשלפוחית-כדי להוציאו יש צורך לכרות חתיכה מהשלפוחית לכן אצטרך להיות עם קטטר כל כך הרבה זמן...

כיף לשמוע שההחלמה עברה לך בקלות-בהחלט מעודד. מאוד רוצה לחזור לעבודה כמה שיותר מהר ופוחדת שלא אסתדר עם הכאבים,אבל שמחה לשמוע שזה נסבל...

למרות שאנחנו לא עוברות את אותו ניתוח -מעניין אותי לדעת אם הגבילו אותך בלהרים דברים(יש לי בן בן שנה וחצי... מה עושים???)

שוב תודה על תשובה המהירה-והמון בהצלחה!!

מיטל 1986

New member
האמת היא..

שאני לא זוכרת שהגבילו אותי להרים דברים אבל היו לי ביומיים הראשונים כאבים בבטן במיוחד בניתוח הראשון.
אל תשכחי שיש גם את עניין התפרים שיש בבטן אז אני חושבת שתצטרכי קצת עזרה עם הנסיך.

זואילי

New member
גם לי כרתו חלק מהשלפוחית

ואכן הייתי כשבוע (כבר לא זוכרת בדיוק) עם קטטר.
ממש לא הפריע לי. הייתי מאושפזת 9 ימים.
חשוב אחרי שמוציאים אותו ללכת יזום לעשות פיפי.
וכדאי גם למדוד כמה שתית וכמה יצא.
צריך לאמן את השלפוחית.

liats80

New member
היי ענת

אם אכן יהיה צורך לכרות חלק מהשלפוחית אז באמת יש צורך בקטטר לתקופה ארוכה מהרגיל (כשבוע).
אצלי רק הוציאו מוקדים שהיו על השלפוחית ובייתי עם קטטר יומיים נדמה לי.
כל עוד זה בבית החולים זה לא בעייתי ולא מפריע יותר מידי. סתם קצת לא נוח.
יכולים להיות כאבים אבל בבית החלים יתנו לך משככי כאבים וימליצו על משככי כאבים שאת יכולה לקחת בבית במקרה של כאב.
דימומים היה לי מעט רק ביום הניתוח או יום אחרי.
בניתוח הראשון החלמתי צ'יק צ'ק ותוך יומיים כבר הייתי על הרגליים. בשני זה לקח כשבוע.
בנוגע להרמת הקטנצ'יק שלך - אני מניחה שעדיף שלא להרים אותו בתקופה שמיד לאחר הניתוח. תתייעצי עם שיינמן גם על זה.
הצעה שלי - פשוט תתיישבי כל פעם שהוא רוצה ידיים...
שיהיה בהצלחה ויעבור בקלות!

ליאת.

ד"ר שיינמן מקסים ועשית בחירה טובה

להיות עם קטטר שבוע זה לא נורא כל כך. ובמיוחד כשאת עם הכנה מראש לגבי העניין וזה לא בא לך בהפתעה.
ההחלמה תלויה במה שנעשה לך בגוף וגם באיך שהגוף שלך יגיב.

בכל מקרה, הוא מקצוען ואת בידיים טובות.
בהצלחה :)

למעלה