שלום חברות, אני צריכה רעיונות

tzivi1

New member
שלום חברות, אני צריכה רעיונות

כל בני משפחתי (חוץ ממני) ילידי חודש יוני... כל כך קשה לי למצוא עוגה שתענה על הרצונות, האהבות והצרכים של כולם, וגם שתהיה פרווה. מקווה שאולי יהיו לכן רעיונות, אחרי הכל, אתן מלכות הפרווה

אז ככה, כל הדרישות האלו מעוגה אחת קטנה...:

עוגה מרשימה
פרווה, אבל בלי תחליפים של ריצ' ודומיהם.
בלי פירות, בלי פרג
בלי אגוזים (אפשר טחונים)
בלי תועפות של חמאה, ולא מאוד משמינה.
שוקולד יתקבל בברכה אצל כולם, אבל רק אם המרירות לא מאוד מורגשת (רק אני אוהבת מריר...).

רעיונות?

shira1960

Active member
שתי רעיונות: קודם כל, עוגת שוקולד של הרשיס

אני יודעת שאני נשמעת כמו תקליט שבור אבל זו עוגה טובה, פרווה (במקור זה עם חלב אבל אני כבר שנים רבות מחליפה בכוס קפה וזה טעים ללא טעם של קפה).

לקישוט - אפשר פשוט שוקולד מריר עם קצת שמן ולפזר למעלה סוכריות
או לערבב אינסטנט פודינג עם חלב קוקוס.

עוגת שוקולד מושלמת של הרשיס'
=======================
2 כוסות סוכר*
¾ 1 כוסות קמח רגיל
¾ כוסות אבקת קקאו של הרשיס' (סתאאאאם אפשר לשים גם של עלית)
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס חלב (-לפרווה, אפשר לשים כוס קפה פושר כלומר 1 כפית קפה + כוס מים או להכין קפה פילטר)*
½ כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
1. לחמם תנור מראש לחום של עוגות. לשמן ולקמח 2 תבניות עגולות (אני הכנתי בתבנית מלבנית ששמתי בו נייר אפיה)
2. לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה. להוסיף שאר החומרים חוץ ממים רותחים ולערבב 2 דקות במיקסר. להוסיף מים רותחים - הבלילה תהיה מאוד מימית. לשפוך לתבנית.
3. לאפות 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. לקרר 10 דקות, ואז להוציא מן התבניות ולקרר על רשת עד שקר לגמרי. אפשר לצפות בציפוי שוקולד.
http://www.hersheys.com/recipes s
s
s
s
s
s
s/home.asp

*הערות: 1. כרגיל אני הורדתי בכמות הסוכר - במיוחד במתכונים אמריקאיים כי זה בדרך כלל נורא מתוק, וגם הפעם הורדתי ל1.5 כוסות סוכר - לטעמי זה היה כבר פחות מדי מתוק אך האורחים דווקא התלהבו. אולי למבוגרים זה מספיק 1.5 כוסות אבל לילדים אולי צריך את כל הכמות.
2. מכיוון שזה היה מיועד לארוחה בשרית, הוספתי כוס של קפה מוכן מקורר במקום כוס חלב.
3. כציפוי /מילוי - ערבבתי 1 קופסה של חלב קוקוס + חבילה של פודינג וניל - לא הכי בריא, אבל לא נורא....

shira1960

Active member
רעיון שני - עוגת גלידה (בגלל שקיץ)

לקחת כל עוגה לבנה פשוטה (עגולה) ואז:
לחצות לשניים או שלושה קומות לרוחב, למרוח על כל חלק גלידה (או סורבט ) מעט רך, לכסות בקומה הבאה, לכסות בגלידה וכו', להחזיר לפריזר. לקשט עם אגוזים טחונים/קוקוס/שוקולד

או לחתוך לרוחב בחלק העליון (להוריד בערך שליש מלמעלה בחתיכה אחת), לחפור ולהוציא את רוב החלק הפנימי של העוגה כשמשאירים את ה"שוליים" ולמלא בגלידה, להחזיר בזהירות את החלק העליון, לצפות בשוקולד מומס ולהקפיא.

tzivi1

New member
שירה, אחלה רעיונות, תודה!

נראה לי שאני אלך על עוגת גלידה. איזו גלידת פרווה טעימה יש לקנות? (אני בדר"כ מכינה לבד, אבל חלבי, ואין לי מכונה).

למעלה