שלום חברות

טלי2502

New member
שלום חברות

מאובחנת כבר שנים רבות. אשמח לשמוע מכן האם התחושה שלי סובייקטיבית בנוגע לכך שקיים רצון בקרב רופאים (בטוח שלא בכולם, אני נתקלתי בינתיים באחד כזה) , לנתח...העיקר לנתח... על אף שאין רצון שוב להרות והמצב סטאטי. הרגשתי שממש מנסים לשכנע אותי שזה ישפר את איכות החיים שלי. יכול להיות...אבל בינתיים אני מסתפקת באיכות החיים הקיימת שהיא בסדר גמור מבחינתי(בעבר כבר עברתי ניתוח משמעותי אחד לפני טיפולי הפוריות). מה דעתכן, האם סובייקטיבי או מוכר גם לכן?

narkis18

New member
אצלי הרגיש כמעט הפוך

אני לא אגזים ואומר שהרופא התעקש לא לנתח, אבל הוא כן הציג את זה כמוצא אחרון וניסינו כל דבר אחר לפני הניתוח.
בסופו של דבר אני בעצמי ביקשתי את הניתוח, כי פתרונות אחרים לא עזרו והייתה פגיעה משמעותית באיכות החיים.

אבל דעתי היא תמיד שאם את לא מרגישה בנוח עם הכיוון שהרופא מציע - חוות דעת שניה היא לא מילה גסה. תנסי רופא אחר ותראי אם יש קונצנזוס או לא.
סה"כ, מצבה של כל מי שיצא לי לדבר איתה (וגם אני בעצמי) היטיב מהניתוח. אבל אם את אומרת שהמצב הנוכחי בסדר לך - תנסי לשאול מה יהיו היתרונות של ניתוח ולמה הרופא חושב שזה הפיתרון.
יכול להיות שיש סיבות רפואיות שהוא לא חשף בפנייך.

לואי84

New member
הי נרקיס

אם אפשר לשאול, למה הרופא התעקש לא לנתח אותך? האם זה בגלל שלא ראו ממצאים מיוחדים כמו הדבקויות או ציסטות בבדיקות? מעניין אותי על סמך מה יגידו למישהי ניתוח ולאחרת לא... כי אצלי כמעט על ההתחלה אמרו ניתוח

narkis18

New member
היי לואי!

בבדיקה ידנית הוא הרגיש 2 מוקדים שטחיים וקטנים יחסית וחשב שניתוח (עם כל הסיכונים שיש בניתוח) הוא אופציה קיצונית במקרה הזה.
אני חושבת שרובנו (כולל אותי) רואות בניתוח פתרון קסם קצר וטוב (מה שנכון תכלס), אבל שוכחות שמדובר בניתוח... בהרדמה מלאה יש סיכונים, החלמה מניתוח עלולה להיות בעייתית עבור אנשים מסוימים (למשל אמהות לתינוקות/פעוטות, שלא תמיד יכולות להרשות לעצמן שבוע של מנוחה) וגם בניתוח עצמו יש סכנות.

אבל רצה הגורל והגוף שלי לא שיחק לפי הכללים - ולמרות שהאנדו' נראה קל, הכאבים היו בלתי נסבלים.
בניתוח כבר גילו עוד מוקד עמוק מאוד (שחדר את רוב שכבות המעי) ואדנומיוזיס מפושט ביותר, שהסבירו את הכאבים שלי.
אבל למרות שאחרי הניתוח היה לי ברור שזה היה הפיתרון האידיאלי, אני עדיין מסכימה עם הדרך שבה בחר הרופא - נראה לי שעדיף למצות את כלל האפשרויות הלא-חודרניות לפני שפונים לניתוח.
זו דעתי לפחות

לואי84

New member
תודה על התשובה

וואו, אז דווקא ממש מזל שנותחת בסוף, כי היית יכולה להגיע לחסימת מעי עם המוקד הזה, לא? או שהעדיפו לא לגעת בו?

הייתי מאד רוצה להמנע מניתוח אבל אחרי ש-3 רופאים אמרו לי את אותו דבר... אצלי יש ציסטות ב-2 השחלות והרבה הידבקויות אז כנראה זו ההמלצה במצב הזה.

liats80

New member
אצלי זה לא היה כך

הרופא ביקש שנמתין וננסה פתרונות אחרים לפני הניתוח. נותחתי רק לאחר חצי שנה ולאחר שצילום רחם היה לא תקין.

למעלה