שלום חברות..

שלום חברות..

מי השפיר מתקרבים ואני כמעט בדרך לבטל (כתבתי שאלות גם בהריון מרובה עוברים) אני לא רוצה לאבד את ההריון הזה.. רק בגלל מי שפיר וזה מצחיק שאני לא פןחדת מהתוצאות של הבדיקה - כלומר מהתשובה כי בעצם למה שמשהו יהיה לא בסדר.. אבל.. תמיד יש את המחשבה המתרוצצת שולי.. דוקא עכשיו.. אז זהו אני בחרדות בעלי אומר לא לעשות ואני לבד במערכה.. אולי בכל זאת לבחור בשבוע 32.. וגם אז לראות אם לעשות.. אוףףףף.. האם גם אצלכן זה היה כל כך קשה..ההחלטה?

ההחלטה בהריון תאומים מורכבת יותר

ואם אני זוכרת נכון יש לך שקיפות טובה וסקירה מושלמת. בנתונים הללו, בהריון תאומים |הגדש|אני הייתי מחכה לשבוע 32. החסרון: לידה עשויה להתפתח קודם (אבל זה לא סיכון מאוד גבוה לילד עם בעיה כרומוזומלית, בהתחשב בזה ששאר הבדיקות תקינות), אם התשובה אינה חד משמעית (כלומר, מוזאייקה או טרנסלוקציה) ותהיו מעונינים בהפסקת הריון, לא בטוח שהוועדה תאשר.וכמובן, עצם הפרוצדורה יכולה לזרז לידה. אם את מחליטה לדחות, קבעי סקירה מאוחרת טובה כבר בשבוע 20. אם יש בה ממצא, בצעי מיד. אם לא, חכי. בהצלחה בכל החלטה.

כרגיל, אני עם אש"פ ../images/Emo45.gif

לו אני במקומך הייתי דוחה את הבדיקה. רק כדי לסבר את האוזן, במקרה שלי פרט לשקיפות הטובה ולסקירה המושלמת היה גם חלבון עוברי די מזעזע, והייתי זכאית למי שפיר, אבל אחרי התלבטות קצרה למדיי החלטתי לוותר (אז אפילו לא העליתי בדעתי את האופציה של דיקור בשבוע 32, שזה בסופו של דבר מה שעשיתי, פשוט כי זה נראה לי נורא רחוק). מה שתחליטי - שיהיה המון
ושיעבור בשלום.
ואל תשכחי לעדכן! עתליה

עתליה האם עשית חלבון עוברי עם התאומ

תאומים? הבנתי שזה לא ככ רלבנטי בתאומים.. האם צריך לעשות? וגם.. לא ידעתי שעשית בשבוע 32.. האם זה עבר בשלום וילדת בזמן?

עד היום לא ברורה לי התשובה

על השאלה האם היה "צריך" לעשות. רוב הרופאים גורסים שאין טעם, כי התוצאה מהווה ממוצע, ואי אפשר ללמוד ממנה על מצבו של כל אחד מהעוברים בנפרד. עם זאת, חלק מהם שולחים לבדיקה הזו בכל זאת, כדי שאם יהיה ממצא חריג - האישה תהיה זכאית לבדיקת מי שפיר ע"ח המדינה. חוץ מזה, בדיעבד ברור לי שהתוצאה החריגה שקיבלתי נגרמה מהפרמטר של HCG (הפרמטר השלייתי), כך שאם הרופא שעקב אחרי דרך קופ"ח היה דואג לשים אליו לב, אולי ניתן היה לנבא שתתפתח אי-ספיקת שלייה בהמשך. למזלי הרב העניין נגמר בשלום, אבל לא תמיד זה כך. אני ילדתי בשבוע 32+2, יום אחרי הדיקור, אבל שלא תבהלי - כנראה הייתי יולדת בלי שום קשר. קודם כל קבעו לי תור לניתוח לפחות שבוע לפני כן, בצפייה להתדרדרות מצבו של אחד העוברים שהיה במצוקה, וחוץ מזה היו לי צירים כל הזמן, כך שבוודאות לא הייתי סוחבת עוד הרבה. אבל רוב הנשים שאני מכירה שנדקרו בשבוע 32 לא ילדו בשל כך, וגם אם כן - זה זמן בטוח יחסית ללדת. עתליה

ועוד שאלה - אם משהו לא בסדר בשבוע

32 .. מה עושים? ואם רק אחד לא בסדר? ככל שהזמן מתקרב - יום שלישי - אני בחרדות.. מתקשה לנשום.. ולכן חושבת לדחות ל-32.. אבל אז הבנתי אפשר רק בתל-השומר לעשות.. נכון?

jinjit

New member
אני גם לא עושה..

אני בשבוע 26+6 ולא מתכננת לעשות.. אני בת 34 אוטוטו וחלבון עוברי ושקיפות היו עם תוצאות טובות.. מאחר ועברתי ניתוח במהלך ההריון הרופא המליץ לי לא לעשות עוד משהו פולשני ולוותר על בדיקת מי השפיר... משום מה זה לא מטריד אותי.. אני מאלה שיותר דואגות לדופק שימשיך טפו טפו 9 חודשים...

הבעיה היחידית שלי היא שיש לי שניים

ולא עשיתי שום בדיקה חוץ משקיפות וסקירה. מצד אחד אני לא חוששת ורוצה להאמין שהכל יהיה בסדר.. אבל תמיד יש את האבל.. ובינתיים הוא הורג אתי.......

הסבירות ששניהם לא יהיו בסדר אפסית

כי זה כפל ההסתברות שאחד מהם לא בסדר (נניח שהסיכון לאחד הוא 1:1000 , שזה 0.001 אז הסיכון ששניהם לא בריאים הוא 0.001 בריבוע, וזה מעט מאוד.) זה בדיוק חלק מן הרציונל בדחיית הדיקור. כי אם רוצים להפסיק רק הריון של אחד מהם, עדיף לחכות לשבוע בו העובר השני בר חיים ואם תתפתח לידה עקב ההמתה, חלילה, של אחד, לשני יש סיכויי חיות ובריאות מצויינים. ולעצם השאלה: אם חלילה יש צורך, עושים דיקור נוסף ובו מזריקים KCL ללב העובר החולה. זה מספיק את הדופק. מקווים שזה בפני עצמו לא יפתח לידה ובמועד הלידה לרוב עושים קיסרי ומיילדים את השניים.

צביקה777

New member
בת 36 של הצט שלום. יש לי מקרה דומה לשלך..

אני בשבוע 20 עם תאומים לא זהים לאחר הפלות כימיות. בסקירה ראשונה מצאו לאחד העוברים(בנים) CLUB FOOT ברגל אחת. זה מצב בו כף הרגל נוטה הצידה או\ו מטה.. בדרגות שונות . זה ממצא שכיח למדי-1:1000 וכממצא בודד כנראה שאין מה לדאוג עם טיפול אורטופדי טוב זה ניתן לתיקון מצויין. אבל זה כבר לפורום אחר.. בכל מקרה ביעוץ גנטי אמרו לי שרב הסיכויים שכממצא בודד זה רק זה אבל קיים סיכוי קטן מאוד למשהו נוסף ויעצו לי לעשות דיקור. אני רוצה לציין שחוץ מממצא בודד זה כל השאר תקין. שקיפות תקינה, חלבון עוברי תקין 1:4000 וכל הבדיקות הגנטיות האפשריות תקינות. אני לא מוכנה לקחת סיכון אפילו קטן - בתאומים הוא כפול ולאבד את ההריון היקר הזה. לאחר התלבטות רבה ויעוץ גנטי נוסף החלטתי לחכות עם הדיקור. את הסקירה השנייה אעשה אצל דר בורנשטיין (נחשב לאחד הטובים בתחום) אם בכלל אעשה דיקור זה רק בשבוע 32...

למעלה