שלום חבריה! שאלה לי אליכם

ב ל ע ע ע

New member
שלום חבריה! שאלה לי אליכם

דבר ראשון יש לציין שאני סטרייטית לחלוטין וכמובן תומכת באוכלוסיה ההומו\לסבית אני תמיד נכנסת עם חברות שלי לויכוח בקשר לדבר הבא: האם אתם נולדים הומואים או לסביות או שזה דבר שרכשתם לדעתי זה 100% דבר שנולדים איתו, הרי אף אחד לא בוחר להיות הומו, גם ראיתי תכנית כזאת ואמרו שם שיש חלק במוח שאצל בנים הוא גדול ואצל בנות הוא קטן, אז הסבירו שבעצם הומואים הם בנים שנולדו עם אותו חלק קטן יותר - כמו אצל הנשים, והלסביות נולדו עם החלק הזה גדול יותר - כמו אצל הבנים, והביסקסואלים נולדו עם החלק הזה בגודל בינוני באמצע. זה נשמע לי ממש הגיוני. עכשיו יש את הטענה של חברה שלי - שבני אדם נולדים ביסקסואלים, ועם הזמן בעקבות הסביבה הם הופכים להיות הומואים או לסבית (בקטע הזה אני אמרתי שיש קבוצות שאצלהם הומואים ולסביות זה דבר אסור קיצוני ונרדף ועדין יש) והיא טוענת גם שלמרות שהיא מגדירה את עצמה כסטרייטית יכול להיות שתיהיה איזה בת שהיא תתאהב בה, משהו כמו היא טוענת שאם הנפש התואמת שלה היא בת אז היא תיהיה לסבית. ואני חושבת שזה לא הגיוני, כי הכל זה בעצם הקטע של משיכה. כל העינין החברתי לדעתי מחולק לשני רבדים: 1. אם אתה אוהב את הבן אדם עצמו (את האופי שלו) 2. אם אתה נמשך לבן אדם בין סתם חברים סטריטים רק הרובד הראשון רלונטי בשביל להדלק על מישהו צריך את השני ובשביל להתאהב צריך את שניהם *מה הדעה שלכם בנושא?

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif וול.. מי דארלינג...

דעתי בנושא היא לא בדיוק ברורה, אני חושבת שזה איכשהוא קשור לשתיי הדברים, נטיה מינית היא לא דבר שאתה מחליט עליו..( הוא נהיה הומו.. ידה ידה וכו´..) אבל יכול להיות שיש לסביבה שלך השפעה מסויימת עליך.. יכול להיות שבעצם כולנו דו מיניים.. כי אף אחד לא שולט במי הוא מתאהב /למי הוא נמשך אבל מה אני יודעת...

טעות בידייך...

טרנסג´נרדס|סדג| הם בנים שנולדו עם אותו חלק קטן יותר - כמו אצל הנשים או בנות שנולדו עם אותו חלק גדול יותר. הומו או לסבית זה עניין אחר לגמרי, של הורמונים ושטויות. ויש הבדל בין משיכה לאהבה. אהבה זה דבר פסיכולוגי, חברתי שמתחולל במוח. זה רגשות. משיכה זה תהליך כימי. אני לא יכולה לענות על השאלה, כי עדיין לא נמצאה ההוכחה שבכלל *קיים* דבר כזה, אהבת אמת.

fayd הפשוש

New member
לא לא אני חושב שהיא צודקת

מה שחברה שלה אומרת לא הגיוני בעלילי כי אז אני היתי אמור לצאת הדבר הכי סטרייטי שאתם יכולים להעלות על הדעת כי המישפחה שלי לא סובלת הומואים! כלומר איין להם בעיה איתם כל עוד זה לא בבית שלהם או בשכונה שלהם או בעיר שלהם....

בידיוק!

בגלל זה שהמשפחה שלך שונאת הומואים, פיתחת דבר שאופייני למרד גיל הנעורים... עמי

TwelveEyes

New member
צ´מעי...

אני יכולה להעיד על עצמי שעד שהייתי בת 13-14 בכלל לא חשבתי על בנות. המשיכה שלי לבנות הייתה משהו שדי נחת עליי מאמצע שומקום. ככה שאם באמת נולדתי עם חלק בינוני במוח או וואטאבר, זה כנראה התחיל להשפיע עליי קצת מאוחר :) הטענה של חברה שלך, תסלחי לי, נשמעת טיפה מפגרת... מה ז"א, אם פתאום תבוא בחורה שהיא תאהב אז היא תהפוך ללסבית? ולמה דווקא ללסבית ולא לבי? זה פשוט כמו שהיא תגיד "אם אני אעבור מחר בסופר ואמצא צבע נורא יפה לשיער, אני אצבע." וזה לא מה שזה אמור להיות... אנשים, למרבה הצער, לא מבינים שלא להיות סטרייט זה לא דבר קל, וזה לא משהו שמחליטים בשנייה, כמו איזה חולצה ללבוש היום. בשנה שעברה הביאו אלינו לביצפר הומו ולסבית, להרצאה במסגרת שבוע מודעות מינית, ואני חייבת להגיד שמאז אני מסתכלת על כל העניין בצורה שונה *לגמרי*. חבל שכל ביצפר לא יוזם דבר כזה... לא יזיק אם בנות כמו החברה שלך וכמו החברה ההיא של רוויטליקה ישמעו ממקור ראשון מה זה להיות אישה לסבית בחברה המודרנית. וכנ"ל בהפוכה לגבי בנים. לאחת מהחברות שלי יש תיאוריה שביסקסואליות נובעת מכך שהחברה בימינו נורא מתירנית. הגבולות בין המינים כבר מזמן התחילו להתטשטש וזה משפיע גם על הנטיות המיניות של אנשים. כולם רוצים לצבור כמה שיותר נסיון ולחקור את הסקס מכל כיוון שהם רק יכולים. אני לא כ"כ מסכימה איתה... אבל אני חייבת לציין שיש לה פואנטה שם.

S.Riddle

New member
ייתכן, ייתכן...

פעם הייתה לי מעין תיאוריה שכל אדם נולד ביסקסואל. למה? מכיוון שלמעשה כשנולדים, ובכלל, לאורך כל תקופת הילדות, יש את התמימות הזאתי, לפני שילדים נחשפים לעולם האמיתי. אני אישית נולדתי עם מעין תפיסת עולם שלמעשה, אין ממש הבדל בין המינים, למעט שוני פיזי. אני רואה את המינים הזכרי והנשי מבחינה רוחנית ומנטלית כאותו הדבר. בגלל זה אני מניחה שאני רואה מערכות יחסים של לסביות והומואים כדבר טבעי לחלוטין. דיברתי על זה עם אמא שלי, והיא אמרה לי שלדעתה זה לא נכון, מכיוון שלהיות סטרייט כביכול זה ב´חוקים של הטבע´. אבל החוקים של הטבע כבר נשברו על ידי האדם כבר יותר מפעם אחת, נכון? לדוגמאת שרשרת המזון. האדם עד היום יכול היה להיות גם טרף, בנוסף להיותו טורף, אילמלא הטכנולוגיה. יש שוני בדרך חשיבה של אדם ושל חיה, אבל זה לא אומר שחיות הן פחות אינטילגנטיות. זאת אחת הסיבות שאני צמחונית כזאת אדוקה. ובחזרה לנושא, לדעתי זה אבסורד לומר שלהיות סטרייט זה בחוקי הטבע. הנה, עובדה, יש כאלה שהם לא סטרייטים. אז מה? הם לא בני אדם? אני אמנם יודעת שהיום, יום ראשון, ה-29.9.02, אני נמשכת לבנים. עוד לא יצא לי לפגוש אישה שנמשכתי אליה. אבל אני לא פוסלת את העובדה שיום אחד אני אולי אמשך לבנות. זה אולי נשמע מוזר, אבל אני מאמינה שזה עשוי לקרות. זה לא הופך אותי אינסנקטיבית לבִי, מעצם העובדה שעכשיו אני לא נמשכת לבנות מיני. אבל זה לא בגלל שאני בת וגם הן בנות, זה פשוט מכיוון שלא מצאתי מישהי שאני נמשכת אליה. לעומת זאת, מצאתי הרבה בנים שאני כן נמשכת אליהם ^^; אבל להפוך להיות בי זה לא דבר ש, לדוגמא, מישהו קם בבוקר יום אחד ואומר "אני בי!". זה תהליך, לדעתי, שנמשך זמן. אבל לפעמים אדם גם לא שם לב... אני לא יכולה להסביר את זה, אבל זה פשוט ככה. ואולי בעצם, זאת רק אני... :q

praetor

New member
צמחונית? ה ../images/Emo80.gif אומרת תודה!

(כן, כן, גם אני צמחוני - דור שלישי של צמחונים, למעשה...)

תשובה מדעית../images/Emo22.gif

את לא צודקת שנולדים עם זה, אבל במשך הזמן, ככה בסביבות גיל הנעורים (גיל ההתבגרות, אולי קצת לפני, קצת אחרי) מתחילים לקבל הורמונים כמו שהגוף מבקש. אז יש בזה דבר תורשתי קצת. בכל מקרה, הכל הורמונים. גברים שמקבלים טיפה הורמונים נשיים יכולים בקלות להתאהב בבנים אחרים. וככה גם לגבי נשים. הכל הורמונים!!

החלטתי להתערב בשיחה

תסלחו לי, במיוחד גיל 16, אבל ניהלתי כבר שיחה כזאת. המון הומואים ששאני מכיר שמגיל 3-4 הם כבר יודעים, אני מדבר על כאלה שהיו בגן אחרי הפסקת האוכל רצים לפינת התלבושות, לובשים חצאית ומתחילים לרקוד איתה (אני...),משחקים בברביות ובסוסי פוני, בהפסקות בבתי ספר רצים לשחק קלאס עם הבנות או גומי, עזבו את זה שהיו לי רק חברות בנות בדרך כלל, וזה לא רק אני והומואים שאני מכיר. זה גם בנות לסביות שהרגישו ככה. ככה שהדבר האחרון שנכון להגיד הוא שזה קשור להורומונים ולגיל ההתבגרות - אולי במידה קטנה מאוד מאוד אבל בתכלס לא. וכבר הוכח שנטיות מיניות זוהי תופעה גנטית, אני לא יודע איך בדיוק הגודל של המח נכנס לכאן למרות ששמעתי משהו על זה..... אז לכל המפקפקים למיניהם: לא הומוסקסואליות ושאר האופציות לא קשורות לא לסביבה או לחברה בה אתה נמצא, לא לחינוך שלך בבית,ולא להרבה דברים אחרים. אה, ועוד דבר, וזה מופנה ל-s.riddle היקרה. מה שכתבת היה באמת יפה, ופה אני כבר לא קובע עובדה אני פשוט מביע את דעתי: בהמשך למה שאמרתי קודם על כך שכל העסק הוא בעצם מולד, כך גם אני לא מאמין שבנאדם סתם פתאום יכול להימשך למין מסויים שעד לאותו רגע הוא לא היה נמשך אליו. נכון שיש כאלה שמגלים את זה בתקופת ההתבגרות שלהם ואולי פתאום וזה לגיטימי לחלוטין, אבל זה לא עסק של בחור או בחורה ספציפיים ויחידים. אם אתה נמשך למין מסויים אתה תראה הרבה אנשים ברחוב ובכל מקום שאתה נמשך אליהם, פשוט אי אפשר לפספס את זה. כמו שאני לא יכול להוריד את העיניים שלי מגברים שאני רואה לפעמים, וכמו שסטרייטים בנים לא יכולים להוריד את העיניים מבנות, ככה זה, פשוט עניין של יום יום, ודבר כזה לא משתנה ביום, ואם לא שמת לב עד עכשיו שאת נמשכת לבנות, אני בספק אם יום אחד תגלי שאת כן.

sarah

New member
דבר השרה ../images/Emo13.gif (תאוריה משלי)

המממ אתם יודעים ששום דבר לא הוכח לגבי איך לעזזל נהיים לא סטרייטים... אני מניחה. אז למה זה קורה? האם המוח שלנו שולט על המשיכה שלנו או שהיא בלתי תלויה? הכל תלוי בקשר או חוסר הקשר בעניין הזה, לדעתי... אם יש קשר, אם בעצם המשיכה- שנראית דבר כל כך טבעי ולא נשלט בעצם יכולה להשתנות בגלל פאקים פסיכולוגים שלנו אז כנראה שזה הכל הכל פסיכולוגיה ודברים חביבים שכאלה (כמו שאמרת: מתירנות של הסביבה, השפעה של הסביבה,החברה טראומות?, אופי?) ואם אין אז זה בלאגן רציני של כל התורשה שלנו--- וזה נראה לא אמין לחלוטין. איך זה שהכל עובר בין בני האדם ממש בסדר... לכולם יש את העיניים הנכונות (כמעט כולם... סליחה) וכו´ וכו´, ואת מספר הגפיים הנכון, פרט למספר אנשים בכל איזה אלף שנולדו עם נכויות (שאני לא צריכה לפרט) בלתי אמין לדעתי לגמרי שכל העניין של התורשה ושל כל גוף האדם עובר ממש ממש מצויין (כמעט תמיד) ורק העניין הזה (או שאני טועה ויש עוד כמה פאקים נפוצים שכאלה במערכות של בני האדם? אני אתעלם מאלרגיות כי זה מסבך אותי לגמרי) של המשיכה המינית נדפק כל הזמן... (אני מסתמכת על כך שאני משערת שיש אחוז הרבה יותר גדול של לא סטרייטים ב1000 אנשים מאשר נכויות אחרות שונות ומשונות. (סלחו על על זה שאני קוראת לזה נכות אך לדעתי פאק בתכנון המקורי זו נכות
) אין לזה סיבה שזה יקרה לדעתי. לכן אני משערת (אני יודעת שאני בונה פה מגדלים באוויר) שהמשיכה כן נשלטת על ידיי המוח ולכן היא נדפקת כל הזמן. קל לדפוק את המוח.
זה הכל... יש הרבה חורים בתאוריה שלי עכשיו אבל גם ככה הכל מתבסס על שום דבר מוחלט אז אל תתטרחו לחשוב עליה יותר מדיי. :&quot
באעבה, שרה

ב ל ע ע ע

New member
שימו לב איך אני מסבכת אתכם עוד יותר

~בתקווה שלא יקסלו אותי באבנים~ תארו לכם וכן יוכיחו סופית שנטיה מינית זה דבר מולד, זתומרת עם כל הטכנולוגיה שלא ניתן לעצור, אני מניחה שיוכלו לזהות נטיות מיניות עוד בבדיקות אצל העובר! אני לא אתפלא אם זה יקרה עוד כמה שנים... אתם חושבים שזה מוסרי?! ונגיד יעשו טעות ואז יגדלו ילד כהומו... אבל הוא סטרייט למרות שאני מניחה שזה מה שקרה לכל ההומואים - גידלו אותם כסטרייטים האם אתם חושבים שזה יהיה מוסרי שמשפחות הומופוביות יעשו הפלה בגלל זה?! (זתומרת ברור שזה לא מוסרי... אבל היום עושים הפלות על דברים שהם לפעמים שטותיים.. זתומרת לא שטותיים אבל אני לא חושבת שבגלל זה לא צריך לתת לילד הזדמנות לחיות..) ועוד דבר - הייתה תכנית כזאת הריקי לייק על הומואים שהפכו להיות סטרייטים... לי אישית זה נשמע ממש לא הגיוני אלה אם כן הבן אדם תמיד היה סטרייט, או שהוא פשוט בי נ.ב. - כתבתי הכל בלשון זכר - הומו אבל הכוונה גם ללסביות

TwelveEyes

New member
*סוקלת בכריות*

א) מה ז"א, לגדל ילד כמו הומו? למה לא לגדל ילד לפי האישיות שלו? לפי הערכים של המשפחה? ואיך בכלל מגדלים ילד כמו הומו? מה, הוא ירצה לשחק במכוניות ויכריחו אותו לשחק בברביות במקום? בולשיט. ב) אני בטוחה שאם ייתגלה דבר כזה, בטח יקום מישהו מבורך ויוציא חוק האוסר על הפלות מרקע זה. לא שזה יימנע ממרפאות בלתי-חוקיות להיפתח... בסופו של דבר, זה תלוי במשפחה. ג) לא צריך להאמין לכל מה שרואים בטלי. בטח ובטח אם זה בריקי לייק.

Blackice

New member
אוקיי

דבר ראשון- היה סרט על זה. מדען שהצליח למצוא את הגן בלה בלה וגילה שבנו יהיה הומו. בערוץ 4. לא ראיתי. וגם- זה לא כזה מד"ב. *הצליחו* לגלות את הגן. זה אפשרי מבחינה טכנית לגלות אותו אצל העובר פשוט מאוד יקר ולא נגיש. וגם כן, לא לגמקרי מדוייק כל העניין עם הגן שגילו, כי זה רק חלקי ומדבר על פוטנציאל סטטיסטי וכו´. הממ.. ואני חושב שבסופו של דבר לא יצליחו לחוקק חוק נגד הפלה על רקע בדיקה גנטית כזו.. כי הפלה זו בחירה של האם בסופו של דבר. (וגם כן נושא מאוד בעייתי כשלעצמו, הפלה) ארז

ב ל ע ע ע

New member
נגיד כמו

שבכל הסיפורים והאגדות והתכניות שגדלתי עליהם בסופו של דבר הנסיך מתאהב בנסיכה והם חיים באושר ועושר... יש את הסטיגמה שבנים צריכים להיות ספורטאים זתומרת אני בטוחה שיש הומואים ספורטאים כמו שיש בנות ספורטאיות אבל זה מה שמצפים מהבן הטיפוסי ואני חושבת שאצל הומואים זה יותר מורכב ואם ההורים ידעו שבנם הומו מראש, הם יהיו יותר סבלניים בקטע, והבן שלהם יהיה יותר נגיש לדברים מסוימית, שאולי לא מאפשרית לסטרייט כמו לקנות בובה ליומולדת אולי אפילו לגדל אותו כקוקסינל!? אנלא יודעת אני שומרת על הילדים של השכנים שלי יש להם ילד בן 5, ההורים שלו קנו לו גלימה של לוחם.. אבל הילד הפך אותה לחצאית! והוא כל הזמן לוקח לי את התיק והולך כמו גברת ומענטז.. הוא מספר לי שיש לו חברות - בנות ההורים מרחיקים ממנו צעצועים של בנות, ולא מרשים לו לגדל שיער כמו שהוא רוצה. הוא לא בהכרח הומו, ואני חושבת שזאת אחת הסיבות שההורים שלו אוסרים עליו את זה. זה בערך מה שהתכוונתי...

למעלה