שלום חברים, אז אחרי שסיימתי

eff7

New member
שלום חברים, אז אחרי שסיימתי

את צילו של ההגמון, וכל מה שנשאר לעשות זה לחכות לספר הבא בסדרה (אם כי לא בנשימה עצורה ממש) בקשה לי- מישהו יכול לתת חוות דעת על סדרת alvin maker של O S Card ? שווה להתחיל את הפרויקט? ממבט בתאור נראה קרוב יותר לפנטזיה מאשר ל hard core, זה נכון? לדעתי על סדרת אנדר - למשחק של אנדר יש כמובן אפקט WOW שאין לאף ספר אחר - מהסוג שאפשר להשיג בדרך כלל רק בסיפורים קצרים. דובר המתים הוא טוב מאד, אם כי בצורה שונה, וזה קצת מתדרדר עד לבלבול המוח של children of the mind (נראה שהוא שכח מאיפה הוא מגיע ולאן הוא רוצה ללכת) הענף השני הוא בסדר ושווה קריאה אבל לא מדהים - צריך לקרוא לשם השלמת התמונה ...

דרגורן

New member
סידרת אלוין מייקר.....

מספרת על תקופת ההתישבות בארה"ב עם תוספת של קסם. קראתי את הראשון (יש לי את 1-3) והחלטתי שהוא "נחמד" אבל לא יותר... אם אהבת מאד את הספרים של "צייד הצבאים" וכו´ שמדברים על תקופת ההתישבות, המאבקים באינדיאנים, הדת החדשה (נצרות) ושאר הירקות אז כנראה הסידרה הזאת תקסום לליבך... לדעתי "תצפית עבר", אנדר ו-SongMaster הם ספרים הרבה יותר טובים שלו...

eff7

New member
אם התה מתכוון לאחרון המוהיקנים

וחבריו (צייד הצבאים מתקשר אצלי לסרט דבר ראשון) אז זה באמת היה מאד נחמד בזמנו - (יחד עם יד הנפץ ווינטו) אבל כנראה לא הייתי חוזר אליהם היום... תודה על התגובה

דרגורן

New member
כן... אני גם אהבתי אותם אז, אבל

כיום זה לא זה
....

איך לעזאזל אתה משווה ג´יימס פנימור

קופר לקארל מאי? אם כבר תשווה לג´ק לונדון. ואישית, הספרים שלהם מהנים אותי מאוד גם כיום. לא קראתי אלווין מייקר למעט הסיפור באגדות, והוא בפירוש לא הרשים כמתמודד עם צייד הצבאים.

vonagut

New member
קסנוסייד

לא כתבת בכלל על קסנוסייד,שלדעתי למרות שהוא לא מתקרב לבאזזזז של "המשחק" הוא העמוק ביותר, ונוגע, ולא בשטחיות בהכל (פסיכולוגיה, פוליטיקה,פיזיקה,ביולוגיה) - יש שם כמה רעיונות שיכולים להישמע שטויות, אבל ככה גם אמרו פעם על אודיסיאה בחלל...

eff7

New member
כמו שכתבתי, לדעתי דובר המתים

הוא הטוב ביותר מבין השלושה בשילוב שלו בין סיפוריות ועומק. Xenocide אכן מכיל הרבה רעיונות פילוסופיים וחברתיים אבל בגלל זה הוא הופך להיות יותר כבד ופחות מהנה לקריאה, התאמצתי יותר בשביל לצלוח אותו בסופו של דבר. children of the mind נכתב כדי לא להשאיר אותנו לגמרי תלויים באויר אבל הוא אפילו יותר מייגע, ומה שהפריע לי במיוחד הוא הסתירה הבסיסית בינו לבין המסקנה מהספר הקודם. ד"א לגבי נביאים (טכנולוגיים או אחרים) - שהרי ארתור סי קלארק הוא נביא רשמי ממש - כששמעתי על נפילת המטוס הרוסי, זה נשמע בדיוק כמו שחזור של ההיסטוריה העתידית עפ"י צילו של ההגמון. אז אולי יש משהו נבואי גם בא. ס. קארד

למעלה