haloofmoon
New member
שלום חברים, אני בשלנית טירונית ויש לי כמה
שאלות של אהממ.. טירונים. ראשית, אני מאוד אוהבת ירקות מוחמצים וכבושים ואני רוצה להכין לי כאלה בעצמי (ולהפסיק לפלח אותם מאמא שלי). שאלתי היא כזו, החל מהרגע שהכבושים/חמוצים מוכנים למאכל, במשך כמה זמן ניתן להמשיך לאכול אותם? כלומר, תוך כמה זמן הם "מתקלקלים"? אני מתארת לעצמי שהם שורדים יותר זמן מירקות רגילים בזכות היותם כבושים, אבל אשמח לדעת מספר ימים/שבועות מדויק פחות או יותר. שאלה שנייה בעניין דומה: אני מאוד אוהבת ג'ינג'ר טרי. אבל בכל פעם שאני קונה שורש ג'ינג'ר, אני משתמשת בו קצת לתבשיל כזה או אחר ולתה, אבל עד מהרה יתרת שורש הג'ינג'ר שמאוכסנת במקרר מפתחת עובש ואני נאלצת לזרוק את חלק הארי של השורש לפח (וחבל לי על כך גם בשל מחיר השורש הלא-זול-במיוחד, אבל בעיקר כי זה תבלין כ"כ מדהים ולא כל יום אני קופצת לשוק). מה עושים כדי להאריך את חיי המדף (או המקרר במקרה זה) של הג'ינג'ר? האם ניתן להקפיאו ולשמר את טעמו ואת תכונותיו המועילות לבריאות? או שמא יש שיטה אחרת לשמרו במקרר עצמו? אודה לעצת מומחים בעניין זה. דבר שלישי שמטריד אותי הוא שאני לא מוצאת מתכון מוצלח של כוסמת. בכל פעם שאני מכינה כוסמת, התבשיל יוצא די זוועתי ואני היחידה שמוכנה לאכול אותו עד תומו. אם יש למישהו מתכון "מנצח" של הדגן המזין הזה, אודה לו עד מאוד אם יחלוק אותו עמי. לסיום, אשריכם על הפורום המעולה! גיליתי אותו רק היום, אבל נראה לי שאשתמש רבות בעצות ובמתכונים של החברים והאורחים בפורום זה. יישר כוחכם.
שאלות של אהממ.. טירונים. ראשית, אני מאוד אוהבת ירקות מוחמצים וכבושים ואני רוצה להכין לי כאלה בעצמי (ולהפסיק לפלח אותם מאמא שלי). שאלתי היא כזו, החל מהרגע שהכבושים/חמוצים מוכנים למאכל, במשך כמה זמן ניתן להמשיך לאכול אותם? כלומר, תוך כמה זמן הם "מתקלקלים"? אני מתארת לעצמי שהם שורדים יותר זמן מירקות רגילים בזכות היותם כבושים, אבל אשמח לדעת מספר ימים/שבועות מדויק פחות או יותר. שאלה שנייה בעניין דומה: אני מאוד אוהבת ג'ינג'ר טרי. אבל בכל פעם שאני קונה שורש ג'ינג'ר, אני משתמשת בו קצת לתבשיל כזה או אחר ולתה, אבל עד מהרה יתרת שורש הג'ינג'ר שמאוכסנת במקרר מפתחת עובש ואני נאלצת לזרוק את חלק הארי של השורש לפח (וחבל לי על כך גם בשל מחיר השורש הלא-זול-במיוחד, אבל בעיקר כי זה תבלין כ"כ מדהים ולא כל יום אני קופצת לשוק). מה עושים כדי להאריך את חיי המדף (או המקרר במקרה זה) של הג'ינג'ר? האם ניתן להקפיאו ולשמר את טעמו ואת תכונותיו המועילות לבריאות? או שמא יש שיטה אחרת לשמרו במקרר עצמו? אודה לעצת מומחים בעניין זה. דבר שלישי שמטריד אותי הוא שאני לא מוצאת מתכון מוצלח של כוסמת. בכל פעם שאני מכינה כוסמת, התבשיל יוצא די זוועתי ואני היחידה שמוכנה לאכול אותו עד תומו. אם יש למישהו מתכון "מנצח" של הדגן המזין הזה, אודה לו עד מאוד אם יחלוק אותו עמי. לסיום, אשריכם על הפורום המעולה! גיליתי אותו רק היום, אבל נראה לי שאשתמש רבות בעצות ובמתכונים של החברים והאורחים בפורום זה. יישר כוחכם.