שלום חברים, אני בשלנית טירונית ויש לי כמה

haloofmoon

New member
שלום חברים, אני בשלנית טירונית ויש לי כמה

שאלות של אהממ.. טירונים. ראשית, אני מאוד אוהבת ירקות מוחמצים וכבושים ואני רוצה להכין לי כאלה בעצמי (ולהפסיק לפלח אותם מאמא שלי). שאלתי היא כזו, החל מהרגע שהכבושים/חמוצים מוכנים למאכל, במשך כמה זמן ניתן להמשיך לאכול אותם? כלומר, תוך כמה זמן הם "מתקלקלים"? אני מתארת לעצמי שהם שורדים יותר זמן מירקות רגילים בזכות היותם כבושים, אבל אשמח לדעת מספר ימים/שבועות מדויק פחות או יותר. שאלה שנייה בעניין דומה: אני מאוד אוהבת ג'ינג'ר טרי. אבל בכל פעם שאני קונה שורש ג'ינג'ר, אני משתמשת בו קצת לתבשיל כזה או אחר ולתה, אבל עד מהרה יתרת שורש הג'ינג'ר שמאוכסנת במקרר מפתחת עובש ואני נאלצת לזרוק את חלק הארי של השורש לפח (וחבל לי על כך גם בשל מחיר השורש הלא-זול-במיוחד, אבל בעיקר כי זה תבלין כ"כ מדהים ולא כל יום אני קופצת לשוק). מה עושים כדי להאריך את חיי המדף (או המקרר במקרה זה) של הג'ינג'ר? האם ניתן להקפיאו ולשמר את טעמו ואת תכונותיו המועילות לבריאות? או שמא יש שיטה אחרת לשמרו במקרר עצמו? אודה לעצת מומחים בעניין זה. דבר שלישי שמטריד אותי הוא שאני לא מוצאת מתכון מוצלח של כוסמת. בכל פעם שאני מכינה כוסמת, התבשיל יוצא די זוועתי ואני היחידה שמוכנה לאכול אותו עד תומו. אם יש למישהו מתכון "מנצח" של הדגן המזין הזה, אודה לו עד מאוד אם יחלוק אותו עמי. לסיום, אשריכם על הפורום המעולה! גיליתי אותו רק היום, אבל נראה לי שאשתמש רבות בעצות ובמתכונים של החברים והאורחים בפורום זה. יישר כוחכם.
 

בציר63

New member
טירונות בישול

ירקות מוחמצים מחזיקים במקרר הרבה זמן אבל קשה לחזות. מה שחשוב זה לעקר את מיכלי האחסון/צנצנות ולדאוג שהנוזל יכסה את הירקות ו/או להוסיף שמן לאטימה טובה יותר של התכולה מהאוויר. מתכון הג'ינג'ר המוחמץ בהמשך מחזיק אצלי יותר משנה וטעים מאוד.י במידה ולא משתמשים הרבה, מומלץ להצטייד בצנצנות המאפשרות הוצאת אוויר ושימור בוואקום. מתכון הג'ינג'ר הוא המתכון עבור הג'ינג'ר המוחמץ המוגש בד"כ עם סושי. טעים, מרענן ואפשר להוסיף גם לתבשילים: 2 ספלים חומץ 2 ספלים סוכר 2 כפיות מלח כחצי קילו פרוסות ג'ינג'ר לפזר את המלח על הפרוסות בצורה שווה ולתת לעמוד כשעה. להרתיח את החומץ עם הסוכר ולהניח להתקרר. למזוג את החומץ על פרוסות הג'ינג'ר בצנצנת מעוקרת (צנצנת שבושלה בסיר מלא מים). לשמור במקרר. מוכן לשימוש תוך יומיים שלושה. אפשר להוסיף גרגרי כוסברה, פלפל חריף או שום. בחומץ שמקבל את טעם הג'ינג'ר אפשר להשתמש כמרכיב ברוטב לסלט - מאוד טעים. לגבי כוסמת, צריך קוסם להוציא תבשיל טעים ואני ממש לא.
 

bshuval

New member
תשובות

חמוצים מחזיקים זמן רב במקרר. אני לא יודע להגיד לך זמן מדויק (ואני לא חושב שאף אחד אחר יוכל בשל העובדה שאת משתמשת במתכון שלך, עם כמויות שלך, וכו'). כמה חמוצים את כבר מכינה בפעם אחת? אם את מכינה כמות גדולה מאד, והיא נשארת לה מיותמת זמן רב, אז תטעמי אותה מדי פעם. כל עוד הטעם טוב ואין שום תסיסה, אז זה בסדר. (בגדול, כמובן, כדאי לשמור במקרר). לגבי הזנגוויל: אם מאכסנים אותו במקרר במגירת הירקות בתוך שקית ניילון, הוא אמור להחזיק בערך חודש- חודש וחצי. תקני זנגוויל בכמות שתספיק לך לשלושה-ארבעה שבועות, וזהו. אפשרות אחרת היא לרכוש זנגוויל כתוש בצנצנת, אך זה מכיל כמות מסוימת של שמן ושאר חומרים. ניתן לרכוש גם זנגוויל מיובש טחון. אני לא מציע להחמיץ את הזנגוויל כי הוא מקבל פרופיל טעם אחר לגמרי. טוב לסושי אך לא לבישול עם זנגוויל טרי. לא ניסיתי מעולם להקפיא זנגוויל. לגבי כוסמת: (להכנה של כוס כוסמת קלויה (לא ירוקה) יבשה) אני מתחיל בהשרייה של פטריות יער מיובשות במים קרים למשך שעה לפחות. יש להניח צלחת או משהו אחר על הפטריות על מנת שלא יצופו מעל המים. לאחר שעה, מסננים את הפטריות ושומרים את מי ההשריה של הפטריות. משלימים את מי ההשריה לשתי כוסות באמצעות מים או ציר. את הפטריות המיובשות קוצצים בסיר קטן אני מטגן בצל במעט (כפית) שמן. מוסיף פטריות טריות ומטגן עוד, עד אשר הפטריות מפרישות נוזלים ומתצמצמות. במקביל, מערבבים בקערה את הכוסמת עם חלבון של ביצה אחת (החלבון עוזר לקבלת גרגרים מופרדים). מוסיפים את הכוסמת לסיר, ומטגנים עוד כשתי דקות. מוסיפים את הנוזל, הפטריות המיובשות הקצוצות, ממליחים ומתבלים, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לאש הכי קטנה, וממשיכים לבשל עד לספיגת במים, בערך 15-20 דקות. בשום פנים ואופן לא לערבב את הכוסמת במהלך הבישול. אחרי 20 דקות, אני מכבה את האש. אני פותח את הסיר, מניח עליו מגבת קטנה לספיגת אדים ומכסה שוב. אני מחכה כעת בערך 15 דקות להשלמת האידוי. עכשיו אפשר לערבב את הכוסמת באמצעות מזלג. יוצא מאד מאד טעים.
 

haloofmoon

New member
וואו, תודה רבה לך עך התשובות המפורטות

וכן על המתכון שנשמע יאמי לחלוטין. אני אנסה אותו בהקדם. ברשותך, יש לי עוד שאלה קטנה שקשורה להכנת כבושים ומחמצים: קניתי מספר צנצנות זכוכית שנסגרות הרמטית באמצעות וו מתכתי וטבעת גומי (מקווה שאני מספיק ברורה). אני יודעת שאני צריכה לעקר את הצנצנות האלו אבל אני חוששת להשליך אותן למים רותחים כי לא ברור לי אם הוו המתכתי והטבעת הסיליקונית ישרדו את ההרתחה. מה אפשר לעשות בנידון? קיימות אפשרויות עיקור אחרות, או לחילופין, יש המלצה לצנצנות ספציפיות המתאימות לעניין זה? תבוא הברכה על כל המסייעים.
 

bshuval

New member
בבקשה

לגבי העיקור: 1. וו המתכת וגם טבעת הגומי ניתנות להסרה בדרך כלל. 2. אם וו המתכת הוא מפלדת אל חלד אין סיבה שהוא יחליד. 3. אם את מתכוונת לשמור את החמוצים והכבושים במקרר, אין באמת צורך לעקר. מספיק לנקות היטב במים חמים וסבון (או להעביר במדיח). העיקור נועד להכנת שלל שימורים וריבות למזווה. אני מכין בלי לעקר.
 

benny99

New member
תשובה

לגבי ג'ינגר. אני התחלתי לגור בדירה, ואני דיי רגיל לצאת לגינה לקטוף עשבי טיבול טריים. עכשיו אני נאלץ לרכוש עשבי טיבול, לקצוץ אותם ולהקפיא. ההקפאה שומרת על הטריות שלהם, ואם הם הולכים לבישול אז לא מרגישים בהבדל. לגבי הג'ינג'ר, אני קונה, מקלף ומקפיא וכשאני צריך להשתמש אני מגרד מה שאני צריך ומחזיר למקפיא. התוצאה היא שאין את הסיבים שגילים לקבל בג'ינג'ר וגם לא זורקים כלום לפח. לגבי כוסמת. יש לי אחלה מתכון: 1. קוצצים ומטגנים קצת בצל בסיר. 2. מוסיפם כוס כוסמת ומערבבים כמה דקות. 3. מוסיפים ביצה אחת טרופה ומערבבים כל הזמן עד שכל הביצה נספגה בכוסמת. 4. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, סמים על אש הכי קטנה ומחכים עד שמלוא המים נספגים, ממש כמו אורז. לא לשכוח להוסיף מלח פלפל ואם רוצים כפית אבקת מרק עוף. 5. בסוף הבישול מכסים עם מגבת ל-10 דקות. התוצאה היא מרקם אוורירי ורך וטעים. בתאבון
 
למעלה