שלום חברים, אני צריך עזרה

שלום חברים, אני צריך עזרה ../images/Emo13.gif

היה לי שאלה בקשר לפרק ט"ו בשמואל ב' בפסוקים 21-17. השאלה היא: מיהם האנשים שמצטרפים אל דוד? מה מאפיין אותם? מה מייצג איתי בהתנהגות? הסבר. אז כך את האנשים פחות או יותר הבנתי מיהם אבל לא כל כך זה ממש מבולבל. תודה לכל העוזרים

הנה הפסוקים...

17 וַיֵּצֵא הַמֶּלֶךְ וְכָל־הָעָם בְּרַגְלָיו; וַיַּעַמְדוּ בֵּית הַמֶּרְחָק׃ 18 וְכָל־עֲבָדָיו עֹבְרִים עַל־יָדוֹ, וְכָל־הַכְּרֵתִי וְכָל־הַפְּלֵתִי; וְכָל־הַגִּתִּים שֵׁשׁ־מֵאוֹת אִישׁ, אֲשֶׁר־בָּאוּ בְרַגְלוֹ מִגַּת, עֹבְרִים עַל־פְּנֵי הַמֶּלֶךְ׃ 19 וַיֹּאמֶר הַמֶּלֶךְ אֶל־אִתַּי הַגִּתִּי, לָמָּה תֵלֵךְ גַּם־אַתָּה אִתָּנוּ; שׁוּב וְשֵׁב עִם־הַמֶּלֶךְ כִּי־נָכְרִי אַתָּה, וְגַם־גֹּלֶה אַתָּה לִמְקוֹמֶךָ׃ 20 תְּמוֹל בּוֹאֶךָ, וְהַיּוֹם אֲנוֹעֲךָ (אֲנִיעֲךָ) עִמָּנוּ לָלֶכֶת, וַאֲנִי הוֹלֵךְ, עַל אֲשֶׁר־אֲנִי הוֹלֵךְ; שׁוּב וְהָשֵׁב אֶת־אַחֶיךָ עִמָּךְ חֶסֶד וֶאֱמֶת׃ 21 וַיַּעַן אִתַּי אֶת־הַמֶּלֶךְ וַיֹּאמַר; חַי־יְהוָה, וְחֵי אֲדֹנִי הַמֶּלֶךְ, כִּי אִם־בִּמְקוֹם אֲשֶׁר יִהְיֶה־שָּׁם אֲדֹנִי הַמֶּלֶךְ, אִם־לְמָוֶת אִם־לְחַיִּים, כִּי־שָׁם יִהְיֶה עַבְדֶּךָ׃

חצי תשובה כבר ענית

תראה מהפסוקים : כָל־עֲבָדָיו וְכָל־הַכְּרֵתִי וְכָל־הַפְּלֵתִי; וְכָל־הַגִּתִּים... אֲשֶׁר־בָּאוּ בְרַגְלוֹ מִגַּת. מה משותף לכל אלה ? כמו שאומר דוד לאיתי הגתי : כִּי־נָכְרִי אַתָּה. כולם אינם מיוחסים - או נכרים או עבדים. תשובתו של איתי - אִם־לְמָוֶת אִם־לְחַיִּים, כִּי־שָׁם יִהְיֶה עַבְדֶּךָ׃ תוכל לראות בה את המסירות והנאמות, ואלי עוד תכונות דומות.

וואי תודה רבה ../images/Emo13.gif.... תאמת...

את האנשים ידעתי מיהם אבל לא הבנתי בעיקר מה כל כך מאפיין את איתי, תודה רבה על תשובתך

למעלה