שלום חברים !! אני שוב כאן !!

Asafma

New member
שלום חברים !! אני שוב כאן !!

ובכן, חזרתי לפני שבוע ומצאתי רק כעת את הזמן לשבת ולהודיע לכם, ידידי המדיארים, על חזרתי מכיוון שנשאבתי לתוך הקלחת המבעבעת של הסמסטר (ולא של הבוגראצ' לצערי....
. הטיול שלי היה מדהים מתמיד ועוצמת החוויות רק הולכת ומתעצמת מפעם לפעם ובמיוחד כעת לאחר שנה של לימוד מסיבי באופן עצמאי של השפה ההונגרית. זה היה כ"כ כיף להסתובב ולנהל שיחה פשוטה עם האנשים ואף להבין אותם. עכשיו אני מבין על אמת כמה נחמדים ואדיבים ומסבירי פנים הם, ולא רק מהבית. לצערי זמני כעת קצר מכיוון שאני עדיין בלחץ של פתיחת הסמסטר, מה גם שחזרתי לאחריו ואני קצת בפיגור. אני מבטיח לחזור ולתפוס חלק פעיל בפורום המדהים הזה וכמובן לשתף את כולכם בחוויות שעברו עלי. בברכת ערב נעים לכולם,
אסף

עב

New member
לימוד עצמי של הונגרית? איזה יופי!

ספר בבקשה איך עשית את זה? ובהצלחה בסמסטר!

Asafma

New member
אוי אישטנם !!! קשה קשה....../images/Emo122.gif

בתחילה, שיננתי את השיחון שברשותי תוך כדי התמקדות בחלק הפותח אותו והמסביר על כל התנועות והעיצורים של השפה ההונגרית וכיצד יש לקרוא את הכתיב שלהם. לאחר מכן, בעקבות חיפוש מקיף, ארוך ומייגע נתקלתי במס' אתרים מצויינים ללימוד השפה ההונגרית. חלקם קטנים ואינם מקיפים, וחלקם דווקא כן, כגון אתר המתעכב על הטיית פעלים, שייכות, זמנים, תיאורים ושיחות יום-יומיות. וחוץ מזה השלב האחרון היה נדנוד בלתי פוסק להוריי שישלבו הונגרית קצת בשיחות בינינו ושלא יתעצבנו אם אני מציק להם בשאלות על השפה.... לאט לאט, וכמו שאני אומר תמיד, יד ביד עם השיננית שלי
הצלחתי להבין פתאום מה אומרים סביבי, ואני אפילו יכול להסתכל חדשות ב - DUNATV ולהבין, אומנם בקושי מסויים, מה הם אומרים. זה ממש נחמד, אבל לוקח המון זמן והעדפתי להתמקד בלימודים מאשר להשתלט על השפה כמה שיותר מהר. בדיוק לפני מס' ימים נחתו זוג חברים טובים מאוד של הוריי בארץ ולאחר ביקור של כמה ימים באילת הם ינחתו אצלינו (אני הייתי אצלם בהונגריה) והם קנו לי מתנה מילון מקיף אנגלית-הונגרית שגם יכול לעזור. בכל זאת אני מתכנן כן מתישהו לקחת קורס ללימוד השפה. אם לא פה בארץ (במידה ואכן אין כזה) אז בהונגריה. בברכת יום נעים לכולם ותודה על חיבוק החזרה,
אסף

vera2

New member
לאסף הצלחה בלימודים../images/Emo63.gif

אני רואה שאתה עדיין תחת ההשפעה של הpúszi ההונגרי בהצלחה

טומי*

New member
אסף ברוך הבא....../images/Emo24.gif

שיהיה לך קצת יותר פנוי, אז כנס וספר מה עבר עליך? וגם הצלחה רבה בלימודים!

למעלה