שלום חברים, אשמח על כל מידע שאוכל לקבל...

שלום חברים, אשמח על כל מידע שאוכל לקבל...

שבוע טוב. אני פעם ראשונה בפורום שלכם. כחבר לז'אנר הפנטזיה והמדע בדיוני אני מידי פעם רושם בסמולוויל, על טבעי (ובאפי ואנג'ל הזכורים לטוב). נחשפתי לאחרונה לסדרה הענקית והמטורפת לחלוטין טורצ'ווד, ראיתי את 3 העונות ואני שמח על העונה ה- 4 שבפתח. הבנתי שיש חיבור של הסדרה לדוקטור הו, סדרה ששמעתי עליה בצורה מועטה מאד והבנתי שיש לי כאן פספוס של סדרה ענקית לא פחות. אני צריך עזרה איך אני מוריד את הסדרה הזאת ? קראתי קצת עליה והבנתי שהיא מאד ישנה, יש המון עונות, המון פרקים, המון שינויים. מהיכן אני מתחיל לראות ? האם אני יכול למצוא את הסדרה עם תרגום בעברית ? האם הסדרה עדיין משחקת ? האם ניתן להשיג פרקים גם של העונות הישנות ? האם כדאי בכלל לראות את העונות הישנות ? לא ממש העמקתי בנושא התוכן וגם בטורצ'ווד לא נגעו בזה ממש, אבל הבנתי שזה על דוקטור שמטייל ביקום ויש המון הרפתקאות וחייזרים וזה בדיוק מה שאני מחפש...אודה לכם על כל מידע על הסדרה. אני יודע שהתעוררתי קצת מאוחר.... :) אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם... חייב להדביק את הקצב וכל עזרה שלכם תהיה מבורכת. ... תודה....

תשובה

לדעתי אין צורך לראות את העונות הישנות עשו אותם בזמן אחר והם לא בדיוק מה שאתה מצפה. הסדרה החדשה התחילה ב-2005 והיא עדיין ממשיכה בלי שום סימן להיגמר וזה משמח מאוד :) היא אחת הסדרות הכי טובות שאני ראיתי ואני אוהבת אותה יותר מטורצ'ווד אפילו שאני רואה את שניהם. גם בדוקטור הו מוסבר קצת העניין של ג'ק. כרגע משודרת בחול העונה השישית והעונה החמישית נמצאת ב-VOD. אבל אני הייתי ממליצה לצפות מהעונה הראשונה של 2005 אחרת זה קצת קשה להבין. אסור לדבר בפורום על הורדות לא חוקיות אז סליחה אבל אף אחד לא יגיד לך משהו על זה :)

אני מודה לך על תשובתך הזריזה...משהו קטן נוסף

כל הכבוד שהבנת לפי תוכן השאלה שלי לאן בדיוק אני מכוון. אבל האם ברמת האפקטים וברמת התוכן של העלילה, האם לא כדאי לנבור עוד קצת אחורה ? אני לא מדבר על אפקטים זולים וגרפיקה סטייל צ'רלי צ'פלין (שלפי דעתי שחקן מדהים וגם הסרטים חביבים ומצחיקים) אבל האם לדעתך אולי קצת נגיעות משנות השמונים או התשעים זה יכול להיות נחמד לנסות לאתר ? דרך אגב, אני סומך עלייך במאה אחוז שאת אומרת לי ברמת העלילה שזה לא ממש משנה ובעצם 2005 משם צריך להתחיל... פשוט אני רוצה כמה שיותר פרקים כדי להנות כמה שיותר ואם אפשר להרוויח עוד מנת גדושה של מדע בדיוני ואפקטים טובים (ועלילה נחמדה) אז למה לא ? כמו שאמרתי..את יודעת יותר ממני...ואני סומך עלייך,
ושוב מודה לך.

אני אגיד לך מה אני עשיתי

אני אישית ניסיתי כמה פרקים מהעונות הישנות ולא מאוד התרשמתי. גם אני חשבתי דברים דומים אליך אבל בסוף סתם חשבתי שזה קצת בזבוז זמן. הסדרה החדשה מספיק טובה בלי הישנה :)

חוץ מזה,

אם אתה מחפש אפקטים טובים אל תראה דוקטור הו, בטח שלא את הסדרה הישנה. הם מעולם לא שמו על זה דגש. אומנם יש לסדרה החדשה כמה הברקות, אבל בדרך כלל זה לא מתקרב אפילו לרמה של סרטים או של סדרות אמריקאיות.

מילי08

Well-known member
../images/Emo45.gif

אם כי זה מה שמשך אותי לסדרה. בהתחלה זה תמיד הרגיש לי כמו חצי פארודיה בגלל האפקטים הזולים.

rakefet666

New member
הסדרה היישנה

כייף לראות כמה פרקים כבונוס (אני אוהבת במיוחד את הדוקטורים הרביעי והחמישי) אבל רק אחרי שכבר ראית את הסדרה החדשה. אחרי שמכירים כבר את הדוקטור ואת העלילה הכללית אפשר פשוט לבחור פרק מהסדרה הישנה ולנסות כדי לראות אם זה הטעם שלך, ברוב הסדרה הישנה אין איזה עלילה עונתית שצריך לדבוק בה- כל פרק עומד בפני עצמו (למרות שכל פרק מחולק ל3-4 חלקים) אם בהמשך אחרי שתתאהב בסדרה החדשה תרצה לנסות פרקים מהיישנה נשמח להמליץ לך על כמה טובים מאלו שראיתי.

אלב85

New member
הסידרה הישנה

האם היא עדיין "עובדת"? היא לא התיישנה מדי?

תלוי איזה פרקים.

הדוקטור הראשון, למשל, נחשב מיושן למדי, רוב המעריצים מדלגים על העונות שלו. אבל הרביעי והשישי, כדוגמה נגדית, הם מקסימים. לפחות בעיני. אומנם צריך לשרוד כמה אפקטים איומים ותחפושות מהפקות תיכון, אבל כמו שכבר צויין - מי רואה דוקטור הו בשביל האפקטים?

rakefet666

New member
אני לא אוהבת את הדוקטור השישי

אבל זה קשור לשחקן עצמו ולא לעלילה\אפקטים. הדוקטור הרביעי באמת מעולה וגם החמישי ממש מקסים

BeatlesRulz

New member
תשובות

קודם כל בקשר לטורצ'ווד - טורצ'ווד היא בכלל סדרת בת של דוקטור הו, והסדרה והשחקנים (ג'ק לפחות) נולדו מתוך הסדרה דוקטור הו. כמו שאמרו, לא ממש צריך לראות את הסדרה הישנה, אתה סתם יכול לראות פרקים שלה באקראיות אם בא לך. אבל כן תראה את הסדרה החדשה (שהתחילה ב-2005, כרגע היא בעונתה השישית). לא בעיה למצוא הורדות, חיפוש בגוגל יניב לא מעט תוצאות. בהצלחה ותהנה! :)

תודה חברים על כל המידע....ובנוסף..

יצא לי לראות קצת טריילרים ביו טיוב, אני חייב לאמר שלא היה קליק ראשוני, לא בדיוק הבנתי מה הולך שם, המון דמויות, המון דוקטורים, ויש עלילה שרצה לכן צריך פשוט להתחיל לרוץ עם זה כדי להבין ולהתחבר לעלילה. אני בא לסדרה הזאת, שלא הייתי מודע כל כך לקיום שלה (לא ברור לי איך) ואחרי שעשיית מרתון טורצ'ווד, לכן אולי בגלל זה היו לי ציפיות. אני יודע שזאת סדרה שאני צריך לראות ורוצה לראות, ואני מקבל את ההמלצות שלכם (פה אחד דרך אגב) להתחיל מ- 2005 ומשם להמשיך הלאה. אני חושב שכדי להנות יותר ולהפיק את המירב מהתוכנית הזאת אני צריך לעשות את ההפרדה שזה לא טורצ'ווד. הייתי שמח אם הייתי רואה קודם את דוקטור הו ואחר כך את טורצ'ווד אבל אני מניח שברמת העלילה זה שני דברים שונים ואפשר להסתדר. בטח יהיו שאלות בהמשך אני מאמין ואני אשמח כמובן להעזר בכם... יקח לי קצת זמן להגיע אליכם (יש לי כל כך הרבה סדרות שאני רואה וקשה להדביק את הקצב) אבל אשתדל לראות את הסדרה ברמת מרתון כי אחרת יקח לי שנים לסיים והרעיון זה ליישר קו עם הסדרה העכשווית של 2011. שוב תודה לכולכם...
...

OKDeSign

New member
בנוגע לבלבול בכל הדוקטורים - בשביל זה 2005

הם מתחילים שם מהדוקטור התשיעי, אבל בעצם מתחילים הכל מחדש, אני חושבת שרובנו הגדול לא שמע על דוקטור הו לפני העונה הזאת (העונה הראשונה של הסדרה המחודשת ב2005) ונכנסו לענינים טוב מאוד. זה למה גם היא נקראת עונה 1. עקרונית, גם עונה 5 "מתחילה מחדש", אבל אישית אני ממש ממש לא ממליצה להתחיל ממנה, אלה כן להנות מהדוקטורים התשיעי והעשירי בעונות 1-4.. וקח את הזמן, אף אחד לא מכוון לך אקדח לראש לראות מהר :p עכשיו סתם בנודע לסנכרון עם טוורצ'ווד, ג'ק (שאותו אתה מכיר בטוורצ'ווד), מופיע בדוקטור לקראת סוף העונה הראשונה. פעם הבאה שהסדקות מתקשרות, זה בסוף עונה שלישית של הדוקטור (שזה בין עונה ראשונה לשניה של טוורצ'ווד). וסוף העונה הרביעית של דוקטור בעצם מתרחשת אחרי סיום עונה שניה של טוורצ'ווד.

../images/Emo58.gifעניין סנכון הסדרות עדיין נעלם ממני...

תודה על תגובתך אפילו שהיא יצרה אצלי בלבול מסוים (והגיוני שכך היה אמור להיות). רק משהו אחד קצת לא ברור לי ואולי אני טועה. אני לא חזק בענייני הדוקטור אבל אם אני מבין נכון את טורצ'ווד, הם ניסו לקחת את זה למקום קצת אחרת. אפילו שמדובר בסדרת בת (כמו שציינו כאן בפורום) נמנעו היוצרים של טורצ'ווד לגעת בכל מה שקשור בענייני הדוקטור. למרות שמידי פעם הזכירו את השם (פחות בעונה שלישית) וגוון קופר שבהקלטה שלה היא בעצם אומר שהיא מבינה למה הדוקטור לא מגיע. היא טוענת שהוא מתבייש במה שקורה ואני גם מניח שהיא צודקת, רק מה שלא מובן לי זה האם באמת אמורה להיות לנו הבנה כזאת שהמציל של העולם יהיה בעצם הדוקטור בעצמו ? היום מספיק מקרים, וקטסטרופות במשך העונה ולא היתה התערבות, אז מה קרה פתאום שהם מזכירים את הדוקטור כאילו הוא היחידי שיכול לעזור ? מישהו בכלל יכול ליצור איתו קשר ? נראה לי שגם ג'ק בעצמו לא יכול. אני חושב שהיה כאן פספוס קטן, כמעט שחיסלו את טורצ'ווד לגמריי, חיסלו את רובם, פוצצו את המפקדה, האם זה היה אמור להשאיר פתח לדוקטור לבוא ולהציל את כדור הארץ ?? (צאו מתוך הנחה שאני בכלל לא יודע מה בתפקיד שלו, האם הוא רופא שמרפא אנשים ? או שזה סתם כינוי) עדיין לי מושג של תפיסה מי זה הדוקטור, אבל הוא צריך להיות עוצמתי מאד זה בטוח... דרך אגב... במעבר קטן מעניין לעניין.. ראיתם את הצוות החדש של טורצ'ווד לעונה 4 ?? היייתי בטוח שיקחו את התימנייה הזאת.... מרתה נראה לי.. זאת שהיתה גם אצל הדוקטור ככה הבנתי, שעבדה אז עם אוון כאשר ג'ק הזמין אותה לבקר .. שחקנית מדהימה...ומה לגבי לואיס חביבה ?? עוד תימנייה חביבה שנראה לי שיתרו עליה ... אני לא מבין הם לא קוראים פורומים ? אנשים כבר התייאשו מחזרה של אוון וטוש, ולגבי יאנטו אנשים עדיין מנסים לוחצים שהוא יחזור ואני מאמין שאין סיכוי לכך, קראתי שאנשים ממש בכו שהוא מת (בפורומים האמריקאים והאנגלים) אנשים נקשרו לדמות שלו וגם אני אני חייב לציין, זה סיכון גדול מאד אחרי שיש כזה רייטינג עצום לסדרה לקחת סיכון ולשנות CAST...
.

OKDeSign

New member
כן, טוורצ'ווד מאוד שונה מדוקטור הו

בעיקר בקטע של "אפל יותר, בוגר יותר" אבל אני חושבת שמעטים האנשים שרואים טוורצ'ווד בלי רקע בכלל בדוקטור, זה משהו שנוצר בדוקטור הו, ג'ק הגיע משם, זה העולם של דוקטור הו, אז כן, אמורים לדעת שיש מישהו כזה הדוקטור, שהוא מאוד מיוחד/חזק.. ולא הבטחות שיצול או כלום, אבל כן גוון הוציאה תכסול על הדוקטור בסוף עונה 3.. [חוצמזה שזה עקרונית היה ארוע יותר גדול מהרגיל, ארוע בסדר גודל שבד"כ הדוקטור מתערב בו] עכשיו מבחינת הקאסט של העונה החדשה, אמ אני חושבת שאתה בדעת מיעוט פה XD אבל יש בשביל זה את השרשור של העונה החדשה של טוורצ'ווד (שיהיה פשוט פורום מסודר וזה :p)

בנוגע לגוון קופר והדוקטור.

כפי שאני מכירה אותו, לא יכול להיות שהוא לא עזר לכדור הארץ כי הוא מתבייש. סביר להניח שהוא לא יכל לעזור כי הוא היה תקוע בכוכב מרוחק בקצה הגלקסיה וחייזרים מרושעים קילקלו לו את הטארדיס

בנוגע לסדרה הקלאסית

אני התחלתי לצפות בסדרה הקלאסית ( הגעתי לדוקטור ה3 ) ואני גם חושב שבהחלט לא חובה לא לצפות בה כדי להבין את העלילה אבל היא בהחלט סותמת כמה חורים כמו גודל השנאה בין הדאלק לדוקטור או היריבות בינו למאסטר ובדיחות פנימיות שהתסריטאים הכניסו ,שרק אחרי צפיה בפרק הקלאסי הצלחתי להבין , לדוגמא ( העתקתי מויקיפדיה -לא היה לי כוח לתרגם ) Reverse the polarity"- In the Tenth Doctor episode "The Lazarus Experiment" the Doctor, while hiding in Lazarus' machine, comments that it had taken him too long to reverse the polarity due to being out of practice; the Tenth Doctor uses the full phrase in "Music of the Spheres". reverse the polarity היה המשפט הידוע ביותר של הדוקטור ה3

אתה מודע לעובדה שכל מה שרשמת זה סינית עבורי..

אתה מהבודדים לפי מה שהבנתי שבאמת הלך נקרא לזה הרבה אחורה...כל הכבוד לך... אני מקווה להתחיל לראות את הסדרה ובעצם לחבר את מה שבעצם רשמת לשפה שלנו שפת הקודש

מילי08

Well-known member
אני אחזור בקצרה על כל מה שנאמר פה כבר:

אין לך טעם להתחיל לראות מההתחלה (אי שם בשנות ה-60). הסדרה למעשה פרצה לתודעה העולמית ב- 2005. רוב המעריצים למדו שהיתה סדרה ישנה רק אחרי שהם צפו בסדרה החדשה. בקיצור- אל תסבך את עצמך. אתה לא חייב לעשות מרתונים מטורפים, כי בחמש העונות ששודר עד כה יש בממוצע 15 פרקים בלבד. תתחיל ב- 2005. אחרי שזה יתפוס אותך ותתחיל להבין במה מדובר, אז תוכל לחפש את הסדרה הישנה. תהנה!

למעלה