שלום חברים זקוק לעזרתכם/עצתכם

pcper

New member
שלום חברים זקוק לעזרתכם/עצתכם

במקום שבו אני לומד מדעי המחשב (אני עושה תואר ראשון) משתמשים במערכת ההפעלה CentOS.
עכשיו, השנה יש לי קורס שנקרא "מערכות הפעלה" מה שאומר שאנחנו נעבוד ממש עם ספריות של מערכת ההפעלה הזאת.
בערב אמרתם לי כאן שלא משנה באיזה הפצה של לינוקס אני אשתמש (קורסי תכנות ראשונים), אבל עכשיו נראה לי שזה דווקא כן משנה...
אשמח לדעת אם אני טועה

עכשיו, למה אני שואל את זה?
כי במחשב הנייד שלי יש לי VirtualBox ומשום מה אני לא מצליח להתקין את CentOS 6.4
אין לי מושג למה, אבל בכל סוף התקנה ה-VB נתקע והתוכנה נסגרת וזה לא באמת מתקין... (או שזה מתקין לא טוב).
.
ניסיתי כל מיני דברים אבל שום דבר לא עזר...
הלפטופ שלי הוא Dell Insprion 1525 (או משהו כזה...).

רק אומר שהצלחתי להתקין על ה-VB אובונטו ללא שום בעיה...

עכשיו השאלות שלי -
יש משהו שאני יכול לעשות כדי לדעת היכן נמצאת הבעיה?
יש הפצה אחרת ללינוקס שהיא דומה ל-CENTOS וככה לא תהיה בעיה?
(אני מקווה...).

אם יש לכם הצעות, יותר מאשמח לשמוע,
תודה רבה!

kitt

New member
מבחינת מבנה הספריות והמנוע מתחת הכי קרובה

ל Centos (שהיא עצמה נגזרת של red hat) היא ה fedora למרות שיש בה דברים שלא קיימים עדיין ב Centos.

pcper

New member
השאלה היא אם זה יכול לשנות במשהו

או שפידורה היא מעין "גירסא משוכללת" של CENTOS (מבחינת המאפיינים).

תודה רבה!

pcper

New member
כלומר, אם כל מה שיש ב-CentOS ישנו גם

בפידורה אז לא אמורה להיות בעיה, נכון?

ירון316

New member
לא מדויק

אל תשכח שבפדורה יש כבר systemd, ובקורס מערכות הפעלה, זה קריטי

aviMalool

New member
systemd/sysV לא נראה לי משנה לקורס. והסגל?

האם באובונטו החדשים אין systemd?
אינני מכיר את הקורס שהוא לוקח. אולי היה עוזר לומר מוסד לימודים, ופרטים נוספים. אני מניח שהקורס מחויב לתת להם איזה שהוא מבוא ליוניקס אם הם נדרשים לעבוד עם לינוקס. מאמין שבסך הקורס נראה די בסיסי בהיבט של התוכנה שהם יכתבו. שהם לא יצאו מ libc, ואולי קריאות מערכת מאד בסיסיות. כך שהסיכום שלי הוא שלדעתי גם אובונטו, או כל הפצה אחרת, מספיק טובה לו.
נקודה נוספת היא שאולי היה מתקין משהו בסיסי יותר, כלומר התקנה םחות מלאה, ו/או פחות אוטומטית ו/או יותר מותאמת אישית? מחשבה קיצונית היא להתקין רק ישומי טקסט, כלומר רק ישומי cmd line?
רשמתי כמה שורות, ואני יודע על הקורס כמעט כלום. אולי סגל ההוראה ידע יותר טוב? היה כדאי להביא את הענין לידיעת הסגל גם מבחינה זו שבעתיד יבינו שיש בעיה. אז אולי מראש יציעו מספר הפצות. אבל אזהרה בענין הסגל: כבר שמעתי על מרצים שאומרים שבמצבים כאלו הסטודנטים יתקלו הרבה בקרירה שלהם. אז הם כבר מכינים אותם לחשיבה עצמאית, שיתוף פעולה עם אחרים, וכיוצא באלו סיבות חינוכיות.
אם היה מפרסם יותר פרטים על הספריות שיעשה בהם שימוש, או את התרגילים, קישור לאתר הקורס ופרטים נוספים, היה קצת יותר בסיס אמיתי להגיב.

ירון316

New member
אגב פיתרון אפשרי לבעיה המקורית

אם אני זוכר נכון, ההורדה של CENTOS בדיפולט היא של 64 ביט.
אם הבחור יוריד גרסאת i386, ייתכן והבעיה תיפתר

aviMalool

New member
האם pcper בדק את זה? האם יודע איך לבדוק?

האם הפתרון של ירון316, להתקין גרסת i386, לא עובד?

pcper

New member
זה מה שעשיתי, השאלה אם זה יבטיח שלא יהיו

יותר מדי הבדלים...

כלומר, במחשב אחד התקנתי CentOS 6.4 23 ביט.
(אני מקווה שזה לא יעשה בעיות, כי היכן שאני לומד יש גירסא ישנה יותר).

השאלה שלי היא אם יש מערכת הפעלה שמאוד דומה במבנה שלה (מבנה הספריות) ל-CentOS, כי יש לי טיפה בעיה להתקין אותה על הלפטופ (משום מה זה לא מצליח לי...).

תודה רבה!

pcper

New member
תודה על הרצון לעזור
הנה מה שנלמד...

כלומר, מה שכתוב בסילבוס מה שאומר שזה פחות או יותר מה שיהיה...
יכול להיות שנלמד דברים שלא כתובים בסילבוס, אבל הסילבוס נותן את התמונה כללית...

מדובר בשני קורסים.
כעת אני מצרף את הסילבוס של הקורס הראשון (סמסטר א').

אiהד

New member
ברגע שראיתי תואר ראשון במדעיהמחשב

הבנתי שכנראה זה בערך הסילבוס
אצלנו (האוניברסיטה העברית) המערכת היא דביאן, את רוב התרגילים אנשים עשו גם על מקינטוש וזה רץ אותו דבר (כל מה שבנוי על הספריות הבסיסיות של C ושל יוניקס)
מה שמשתמש בספריות של מע, ההפעלה - כל עוד אתה עובד על לינוקס (אותה ארכיטקטורה, 32/64) לא אמרו להיות הבדל - אבל כמובן שרצוי להריץ על מחשבי האוניברסיטה ולוודא את זה

pcper

New member
והנה של החלק השני

זה מה שנלמד בסמסטר ב'....

המון המון
על העזרה

pcper

New member
*והנה הסילבוס של החלק השני

(תיקון לכותרת שלמעלה).

BravoMan

Active member
אני לא רואה שום דבר בסיליבוס הזה שנועל

אותך להפצה ספציפית.

החומר הזה אמור להיות ברמת ה-kernel, רמה מאוד נמוכה שהיא אחידה בין כל ההפצות השונות.

אומנם אי אפשר להגיד בוודאות בלי לעבור את הקורס עצמו, אבל רוב הסיכויים שלא תתקל במטלות במשהו שיהיה מושפע מהפצה ספציפית.

בכל מקרה, אם אתה מתעקש לעבוד מול Cent OS אולי כדאי שתתחיל בכך שתבדוק אם קבצי ההתקנה בהם אתה משתמש תקינים.
ייתכן שהם השתבשו במהלך ההורדה, ומכאן הבעיה.

השלב הבא יהיה לעבור על הגדרות המכונה הווירטואלית, ואם גם כאן לא נמצא שום דבר חשוב, צריך לחפש בלוגים או לנסות לקבל ערך שגיאה שגורמת לקריסה.

לא יצא לי לדבג מכונות ווירטואליות ברמה כזו, אבל אני בטוח שאם תתן יותר פרטים, אנשים אחרים כאן בפורום יוכלו לעזור לך.

pcper

New member
ורק תזכור שאנחנו עובדים עם CentOS באותו מוסד

הפצה של 32 ביט.

תודה רבה

aviMalool

New member
אני עדין סבור שהאובונטו יהיה מספיק טוב.

אני עדין סבור שהאובונטו יהיה מספיק טוב. ואם לא תגיד, או תראה, בעצמך, כנראה שלא ידעו עם איזו הפצה אתה.
לי קל לדבר. אני לא אצטרך לרוץ עם הלפטופ שלי אחרי המתרגל כדי להוכיח לו שהבאג בתוכנית שהוא מצא הוא בגלל השוני בהפצות. ועוד לפני זה, אני לא אצטרך לברר לבד שזו אכן הסיבה. אז כמו אותם אנשי חינוך שהזכרתי, חוסר תאימות מושלם הוא מצב בסיסי. יש כאלו שהולכים בתלם. אחרים לוקחים סיכון מבוקר. יש כאלו שמהמרים. וברוב המקרים ליועץ יש את הכלים לצאת נקי.

aviMalool

New member
האם אינך מסודר עם גישה ל CentOS של המוסד?

האם יש לך חשבון על ה CentOS של המוסד? אם אין, אולי תוכל לקבל. ואז לבדוק את התרגילים שהכנת על האובונטו עם ה CentOS. האם זה לא הופך אותך למסודר גם עם האובונטו? כמובן שזה עולה בזמן, שתצטרך להקדיש לבדיקה נוספת. לדעתי לא תצטרך ללמוד הרבה יותר, ואולי בכלל לא, כדי שמה שעבד לך עם אובונטו יעבוד עם CentOS. ואולי מלכתחילה תכתוב גם תכניות בדיקה לתרגילים. גם לצורך הבדיקה שלהם על האובונטו.

pcper

New member
לצערי לא, אין לנו אפשרות כזאת....

מטעמי בטיחות (ככה אמרו לי) לא ניתן להתחבר מהבית
[או מכל מקום אחר שהוא לא המוסד שבו אני לומד].

אגב, אני רוצה לשואל כבר שאלה אחרת - אני אישית מעדיף את VB, אבל הצלחתי להתקין את CentOS 6.4 על VMware Player,
עכשיו השאלה היא אם אני צריך שתהיה לי את אותה גירסא של המוסד (נראה לי שמה שיש לנו זה 5.9) או שכל גירסא של CentOS תהיה מספיק טובה?

תודה רבה!

kitt

New member
יש הבדלים בין 5.9 ל 6.4 אבל עד כמה שאני זוכר

הם די מינוריים, אתה יכול לגלוש לאתר של centos ולבדוק ב changelog מה השינויים העיקריים בין הגירסאות.

למעלה