שלום חברים. חדש כאן

שלום חברים. חדש כאן

ומתעניין אם מישהו בדק אפשרויות של מעבר לחו"ל (אצלי מדובר על קנדה). אני הייתי מובטל 14 חודשים וכעת אני עובד בחצי מהשכר הקודם שלי ובתפקיד בארבע דרגות מתחת לרמתי. נשבר לי ה&%^*.

pixiER

New member
לא מעט בחנו את האופציה

רבים וטובים לפני ואחרי כבר חשבו על זה, וחלקם אפילו מימשו את המחשבות... אבל!!! לפני שחושבים על סוג כזה של מעבר תמיד צריך לזכור שגם בחו"ל המצב לא מזהיר
וכשאתה מגיע כזר, ובמיוחד ללא אשרת עבודה חוקית, אתה שווה כמו העובדים הזרים בארץ (ועל היחס הנורא אליהם אין לי אף מילה טובה) וזה משהו שתריך לשקול לפני שעוזבים. תהליכים של אזרחות הם ארוכים למדי, ולפעמים ממש לא משתלמים... בקיצור, גם אם פה לא כל כך טוב, הדשא של השכן לא ירוק בהרבה...

ניובי123

New member
מבינה אותך מאוד

לפעמים נראה לי שאני כבר אמות מובטלת מרוב שזה מייאש. כבר נמאס לי לשלוח קורות חיים כי הבנתי שרק פרוטקציה תעזור חוצמזה אני מובטלת כל כך הרבה זמן שכבר כנראה הפכתי ללא רלוונטית בשוק הדוט נט. אבל - עשיתי נסיונות להגיש מועמדות לאזרחות בקנדה והם די עושים את המוות. אם אין לך שם משפחה או משהוא כזה או שאתה תותח במחשבים עם הרבה שנים של נסיון - חבל"ז. הייתי בקנדה וממש לא התלהבתי. כמובן שמדובר על טורונטו ואני רוצה להגיד לך שאכזבה כזאת - אי אפשר לתאר. עיר מגעילה, מכוערת, ומלא חבורות של פשע מסתובבות ברחובות, המון כושים וערבים ממש לא סימפטי. ניו יורק למשל - זה דבר אחר לגמרי. אז אם כבר - רק ארה"ב או אירופה אם אתה דובר שפות זרות (אירלנד מדהימה ויש בה המון פוטנציאל לאנשי מחשבים, כדאי לך לצור קשר עם השגרירות שלהם), אוסטרליה גם כן שמעתי מאוד נחמדה וכדאי לבדוק בכוון.

n1r2a3

New member
בדקתי את ההגירה לקנדה

התהליך לקבלת אשרת הגירה חוקית הוא ארוך (1-2 שנים). אתה צריך לצבור 75 נקודות לפי החשוב שלהם. אתה מקבל נקודות על תואר, נסיון, גיל, ידע באנגלית וצרפתית וכו'. אח"כ הם עורכים לך בדיקות רפואיות. אם הגעת ל-75 נקודות ועברת את הבדיקות הרפואיות בהצלחה אתה יכול להכנס לקנדה לעבוד בה ולקבל את כל הזכויות של אזרח קנדי חוץ מזכות בחירה. אחרי כמה שנות שהיה בקנדה תקבל אזרחות. זהו התהליך המרכזי לקבלת אזרחות קנדית. יש גם תהליכים אחרים. התהליך הזה עולה לא מעט כסף (אם נכשלת הכסף לא יוחזר). גם בקנדה יש אבטלה אך כנראה פחות מאשר בישראל. רמת החיים בקנדה גבוהה מאשר בישראל (ההוצאות בערך אותו דבר אך המשכורות גבוהות יותר). יש אתר של ישראלים בקנדה ב-Ynet. למידע נוסף פנה לעו"ד איטל וינברג או דר' דניאל חנוך.

הגירה?

אני בן 54, יליד ישראל, תואר שני, נשוי והילדים כבר גדולים ועצמאים. פוטרתי מעבודה, והגעתי למסקנה שלא אצליח למצוא עבודה אחרת. אשתי עובדת כמורה במשרה לא מלאה, ומביאה קצת דמי כיס. כלכלית אני במצב קשה למשך 11 השנים הבאות (עד הפנסיה) (אבל זו לא בקשה לשלוח תרומות), והשאלה: אם אשכיר את הדירה שלי, אקבל כ 500 דולר, אשתי יכולה לצאת לפנסיה מוקדמת ולקבל עוד כ 400 דולר מחסכונות אוכל למשוך עוד טיפה. סך הכל תקציב 1000 דולר לזוג. באיזה ארץ אפשר לחיות מתקציב כזה, ועדיין להנות משירותי בריאות סבירים, ואפשרות קשר אינטרנטי עם ישראל? ואז נגיע פעם בשנה לביקור, ונגור אצל הילדים.

pixiER

New member
מה אתה רוצה לעשות?

לטייל בתקציב של 1000 דולר לחודש זה לא רע בכלל להרבה מדינות. בנוגע למגורים, אני לא ממש יודעת, אבל למשל מדינות מזרח אירופה הן זולות מאד למגורים, ונוחות למדיי. (גם צ'כיה ). (כל זה כמובן עד שהן תעבורנה גם ליורו...)

למעלה