שלום חברים חמודים

feyoula

New member
שלום חברים חמודים

מה שלומכם? אני שומרת על אופטימיות. יש לי התייצות קלה- זוכרים את סופרמן שהתחלתי מזמן? אז עשיתי לו את הראש עם שילוב של עיסת נייר ודס ויצא סבבה. אבל עכשיו אני תקועה על הגוף. איך אני עושה לו "ריבועים"? חשבתי לעבוד שוב עם דס אבל זו מתנה לילד וזה יהיה יחסית גדול והדס הוא כבד. אני רוצה שהוא יראה שרירי כזה. אפשר לפסל את הכל מעיסת נייר אתם אומרים? אבל זו מריונטה ואני צריכה גם להכין זרועות ורגליים וכו'... אז מה כדאי להכין את הכל מעיסת נייר? אולי לשלב עם חומרים אחרים? אני חושבת שאם אני אדע מה עושים אני אוכל לעשות כל פעם קצת כשאני צריכה אוויר מהלמידות וזה יהיה לי כיף. כרגע אני סתם תקועה עם זה.. התחלתי בכלל לעבוד עם ספוג ועשיתי לו כל מיני תרגילים וציפויים. לא יודעת, זה לא משהו. קיצר, אשמח לדעתכם. חוץ מזה אספר לכם שאני ממשיכה בגן שנה הבאה ומאוד מתרגשת!!! להתחיל תהליך חדש של מפגשי בובות נשמע לי מרתק ואני כבר מחכה לזה. ממש מתגעגעת לילדים :( יש לי גם מליון רעיונות ואתם ידידי, תעזרו לי לחשוב איך ליישם אותם... אח, אחרי ה-15 באוקטובר, אני אומרת לכם אהיה המאושרת באדם. (זה יומו של המתא"ם חברים ואני אצטרך הרבה ברכות חמות כי כנראה אהיה סוג של פקעת מתקדמת) נשיקות וחיבוקים, פיולה נ.ב. גם אצלכם מתחתנים כל הזמן? זו עונה כזו נכון? וואי וואי.

ayaly2

New member
היי מותק מה קורה...../images/Emo24.gif

היי איזה כיף שחזרת...היה לי משעמם פה לבד.. חשבתי לי שאולי תקחי תבנית של קוביות קרח יש מסיליקון ותנסי אני לא יודעת באיזה גודל הבובה אבל יש כל מיני גדלים אז את יכולה לנסות...או של ביצים..או תחתיות של גביעי שמנת מעדנים למינהם שמחתי לעזור

../images/Emo46.gif אילה ../images/Emo46.gif כבר טענות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

היה לך משעמם פה
לבד
הצצה קטנה בדף תראה לך שממש לא היית פה לבד
אולי לא במינונים היסטריים אבל תמיד יש פה מישהו וגם אם אני עסוק ולא זמין אני מקפיד לבדוק את ההודעות בפורום ולענות לשאלות חשובות - אז בבקשה בלי להעליב את האחרים ואותי גם יחד... חוץ מזה עוד לא יבש החלב על שיפתותיך וכבר תלונות וטענות??? נו על זה כנראה אמרו אבותיינו: " ויקום המלפפון ויכה את הגנן "
שבת שלום ומבורך לך ולמשפחה

ayaly2

New member
שבת שלום גם לך אדוני המלך../images/Emo47.gif../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif|ל

לא צריך להגזים אילה

בן מלך או נסיך גם טוב
אנסה לדבר איתך מחר בערב אבל לא מבטיח - כל כולי
...בעיות בפה ובשיניים

feyoula

New member
איזה כיף לי איילה

תודה על הרעיונות, זה יכול להועיל באמת כבסיס מתחת לעיסת נייר. אני אנסה. בכל מקרה, זה כבר נותן לי איזה התחלה לגבי בובה של רובוטריק שרציתי לבנות עבור הילדים. אז העזרה היא כפולה:) שבת שלום!

ayaly2

New member
בכיף שמחתי לעזור אשמח לתמונות שתסיימי../images/Emo24.gif

שלום פקעת מתקדמת יקרה שלנו ../images/Emo13.gif

האמת שאני מאוד קצר בזמן אבל הייתי חייב להגיד לך שלום ולשלוח חיבוקים גדולים ונשיקות
לשאר הדברים אנסה להגיב במהלך השבת בנתיים שבת שלום והמווון אהבה וגעגועים

feyoula

New member
דודניקה!

איזה כיף לי. אחכה לתגובה המלאה כדי להגיב מלא?
פיולה

חמוטלינק'ה!

את תמיד מוזמנת להגיב באופן מלא ללא קשר אלי לגבי המריונטה חשבתי להציע לך 2 ספרים שיש לי שיכלו לעזור לך בבסיס של הבניה אבל מאחר וקראתי בתגובתך לשיר שעברת קורס אז אני מתאר לעצמי שיש לך כבר את הידע שיכולת לקבל מהספרים. אני שמח לשמוע שאת חוזרת לעבודה עם ילדי הגן ושאת נירגשת לקראת - כמובן שכולנו נשמח לעזור לך בסיעור מוחות לגבי שאלתך בעניין החתונות...אני חייב לציין שבסביבתי היו לאחרונה דווקא הרבה יותר פרידות וגירושים אבל משמח לשמוע שיש עוד כאלה שמאמינים באהבה וטוב שכך. רוצים לשמוע ממך עוד והרבה

shir300

New member
יקירתי

אם זו מריונטה, אז צריך לתכנן מראש את המחברים של הגוף- פרקים וכו', כי זה מה שישפיע על התנועה של הבובה. וגם צריך לתכנן היטב את ה"אוירון"- מוט ההפעלה העליון אליו מחברים את החוטים. מריונטות זה לא פשוט כי יש המון אלמנטים טכניים, ביחוד אם זו בובה מורכבת. אם זו בובה פשוטה אז זה די קל. לא רוצה לרפות את ידיך, חס וחלילה רק שתקחי בחשבון במה דברים אמורים. מריונטה מספוג- אני חושבת שעוד לא נתקלתי באחת כזאת כי הספוג קל מדי בשביל להיות תלוי על חוטים. גם נקודת כובד זה משהו שצריך לקחת בחשבון. אני מציעה לך להעזר בספר שמראה שלב שלב איך להכין מריונטות. את בטוח יכולה למצוא כאלה בספריה של ביה"ס בחולון. אני כרגע לא זוכרת שמות של ספרים אבל אמצא שמות איפשהו במעבי הקלסרים שלי- אכתוב לך. גם אני מתחילה שנה חדשה, עם המון תכניות חדשות וגם גנים חדשים. זו הולכת להיות שנה אינטנסיבית מאוד. שיהיה בהצלחה במבחנים. חזרתי רק לפני כמה ימים מחופש באיטליה.. היה מדהים ואפילו ביקרתי בנפולי, עירו של פולצ'ינלה אבל לא פגשתי אותו שם. נשיקות בינתים ואם יש לך עוד שאלות- אשמח לענות.

feyoula

New member
תודה רבה מותק

מה שלומך? איזה כיף! איטליה! אני גם חושבת לנסוע לשם לתפוס קצת שקט אחרי המתא"ם. אשמח לשמוע חוויות... בקשר למריונטה, את צודקת, אך אל תדאגי, עשיתי קורס של בנייה והפעלה של מריונטות ועבדנו שם גם על העניין של נקודת הכובד ותכנון המפרקים השונים על פי קנה מידה. אז אני מודעת לעניין. פשוט חשבתי שבגלל שהראש, האגן והמגפיים דיי כבדים אז אולי זה יאזן אחד את השני. בכל מקרה, זה נראה לי גרוע הספוג כי הוא גם לא מספיק חזק בשביל לחבר אליו חוטים של דברים אחרים כבדים יותר והוא יכול להקרע תחת העומס. אני חושבת שאלך על עיסת נייר שהיא ממש כמו חומר פיסול ואז אני יכולה לצפות ממש דק אחר כך רק מקדימה עם דס ולחרוץ לו שרירים, לפני שאני מדביקה לו את החליפה. מה את אומרת? זה עדיף מעץ שהוא באמת נורא כבד. לא? אני אציץ באמת בסרטונים קצת אולי זה יעורר לי איזה רעיון. לגבי המנגנון, כרגע אני מתכננת שהגוף שלו עצמו יהיה בנוי משני מפרקים כדי לאפשר תנועה סיבובית של האגן. הראש בנוי עם ציר פנימי שמחובר לצוואר וכנ"ל הצוואר לגוף. כך שהוא יכול להניע את הראש בחופשיות לכל כיוון שירצה, גם בזמן תעופה. חוץ מזה אני חושבת לעשות לו מנגנון מיוחד לידיים שמאפשר הפרדה שלהן כדי שיוכל לעשות ביד אחת אגרוף קדימה ויד שניה מוצמדת לגוף או שלוחה קדימה. ולמקל רגליים אני אבריג וו כזה המאפשר לחבר אליו את המגפיים בשעת מעוף, כי הגובה של הילד והגודל של הבובה לא יאפשרו לו להרים את המקל רגליים מספיק גבוה... ואז הוא יכול גם לקבע אותו בתעופה ולהתעסק בידיים ובראש. נראה לכם שילך? הערות? הארות? הצעות לשיפור? רעיונות לגלימה? איך אני יוצרת לה איזה תחכום שהיא תתרומם כשהוא "עף"? המון תודה!!! שבת שלום! נשיקות פיולה

shir300

New member
צ'או בלה

אשמח לספר לך על איטליה, אם כי אני כל כך מאוהבת בה (וגם באיטלקי אחד...) שיקח לי שבוע לספר הכל... בכל אופן זו תהיה סיבה טובה להפגש סופסוף או לקשקש בטלפון. אני אגיד לך לאן כדאי לסוע כדי לתפוס שקט אמיתי ונופים מדהימים. מצרפת תמונה.. לגבי הבובה- ההתמחות שלי היא בעיסת נייר כך שאני תמיד בעד וזה באמת חומר מצוין. את יכולה לעשות את חלקי הגוף חלולים ואז המשקל יהיה לגמרי קליל. אם למדת על מריונטות אז אולי תכולי ללמד אותי כמה דברים. עשיתי אחת בלימודים ואח"כ שתים פשוטות מבד ואני ממש לא מומחית לעניין. עוד חומר מעניין ואפשרי הוא קלקר, אבל אני עדין חושבת שעיסת נייר אופטימלית. כשאני עובדת עם עיסת נייר אני לא משתמשת בדס בד"כ, אבל אין סיבה לא לעשות זאת. אני פשוט לא כל כך אוהבת את המרקם שלו. יש המון טכניקות פיסוליות בעיסה שאיתן את יכולה להגיע לתוצאות מצוינות, והחברות מפורום השכן לעיסת נייר יוכלו לעזור לך. אם את רוצה אשמח לתת לך טיפים לגבי העבודה עם עיסה מאחר ובזה יש לי יותר ניסיון אבל עדיף בטלפון כי זה מסובך להסביר בכתב. לגבי מוט ההפעלה- תחשבי על גיל הילד והיכולות המוטוריות שלו. האם הוא יוכל להפעיל מנגנון מיוחד לידים? את הגלימה את יכולה "להעיף" אם את מחברת גם לה חוט שיהיה קשור אל ה"אוירון". לדעתי כדאי לעשות אותה מבד מבריק כלשהו שיש לו גם נפילה יפה כמו סאטן, משי, אבל היתי שוקלת מעט להקשות אותה עם דבק פלסטי. בהצלחה ואל תשכחי לעדכן. שולחת לך מס' טל. במסר. אריבדרצ'י

גליתוי

New member
היי חמוטל

לגבי הציפוי של עיסת הנייר , קיבלתי עצה מליואור קסם האלופה לערבב גבס עם דבק פלסטי ביחס שווה ןהתוצאה מצויינת! במיוחד במקומות המפוסלים יותר, במקומות החלקים הגבס עלול להיסדק אבל שווה לנסות. לגבי מנגנונים אני די גרועה אבל נראה לי שעם כזה דרייב סופרמן יעוף מה זה גבוה! בהצלחה! גלית

למעלה