שלום חברים יקרים

למה לא?

אם לך אין בעיה להתגייס לקרבי עם גמגום אז אני לא רואה שום בעיה. אם אתה לא מונע מעצמך מצבי דיבור ויודע שתוכל לדבר בכל מצב ומתי שתידרש אז אין שום סיבה שלא תהיה בקרבי. הצבא הוא לא גוף אטום ואני מאמינה שיתחשבו בך ויעזרו לך. חוץ מזה שקרבי זו מילה כוללת מדי , יש קרבי ויש קרבי , אך בכל מקום כמו בחיים יהיו לך מצבי דיבור לא פשוטים איתם תיאלץ להתמודד , השאלה היא האם אתה רואה בגמגום שלך גורם מכשיל או שאתה מתמודד איתו יפה וחי איתו בשלום. אני חושבת שמבחינת גמגום גם להיות פקידה ג'ובניקית בקריה זה לא פשוט , הכל תלוי במגמגם ובאיך שהוא מתמודד עם הגמגום שלו. מבחינה טכנית , לא חושבת שהצבא יעשה לך בעיות ודווקא ישמח לגייס אותך לקרבי.

shuky63

New member
מירב ,הזכרת לי שהבעיה הקשה ביותר

שלי בשירות שלי שלא היה קרבי היתה לענות באינטרקום למפקד הענף שהתקשר אלי למעבדה 5 פעמים ביום.כידוע לכם אינטרקום זה אמצעי קשר חד כיווני.אם צד אחד לוחץ על דיבור הצד השני לא יכול לעשות כלום.אז השיחות ביננו התנהלו כך: האינטרקום מצפצף אני עונה :כן.הוא שואל מי זה? ואז אני לוחץ על דיבור ומנסה להגיד שוקי.אבל כשהמ"פ בצד השני וכשאני יודע שעד שלא כמו בטלפון עד שאענה הוא לא יוכל להמשיך בשיחה ,זה פשוט לא יצא לי אז החזקתי את לחצן הדיבור בגבורה(לא מבין למה לא קיבלתי צלש על זה)עד שהוצאתי את המילה שוקי ולפעמים זה לקח הרבה מאד זמן. לא סיוט??

גרומיט

New member
תלוי

על גמגום קשה מורידים בצבא פרופיל (כמובן, אם המאבחן בבקו"ם חשב על הסעיף הזה ביום בו הגעת לצו (ראשון? שני? כבר לא זוכר) - במקרה שלי הוא הורד ל-65 (שנחשב עדיין קרבי), אבל מאז שינו את ספר הפרופילים וסעיף גמגום מוריד לך את הפרופיל ל-64. כשהצצתי בספר הפרופילים ראיתי שעל גמגום קשה במיוחד מורידים ל-21, אבל טרם נתקלתי במישהו שאצלו הסעיף הזה יושם בפועל. מאידך, למי שלא רוצה או לא יכול לשרת שרות קרבי, הגמגום יכול לעזור בצבא לקבל פטורים משמירות (בגלל נוהל עצירת חשוד), לפחות בעמדות מבודדות בלי גיבוי של שומר נוסף. כמי שבכל מקרה לא אושר לו לשרת ביחידות קרביות, הפטור משמירות היה אחד מהמקרים הבודדים בחיים בהם הגמגום עזר לי במשהו חשוב.

shuky63

New member
אם ההסטוריה ידעה ראשי ממשלה

ונשיאים מגמגמים אז שירות קרבי זה בטח לא בעיה.אני מכיר אישית מישהו ששירת בקרבי והוא מגמגם כבד מאד.

לי אישית לא הבחינו בגמגום

בשום שלב בצבא בראיון אישי לא שמו לב בכלל לזה. ותאמינו או לא-קיבלתי זימון לטיס (לא עברתי אבל זה לא קשור לגמגום) ואף עברתי יום סיירות. פשוט שאלתי ליתר ביטחון-אם נניח וכן יבחינו בגמגום באיזשהו שלב האם יעשו לי איזשהיא בעיה?

גרומיט

New member
מאוד לא סביר

כפי שהצבא פועל, מרגע שחייל אובחן בלשכת הגיוס, לאף אחד אין אינטרס לשנות מיוזמתו סעיפי פרופיל. כל יחידה רוצה לשמור אצלה את כל החיילים שהופנו אליה ומתעלמת במופגן מבעיות קלות שאינן משפיעות משמעותית על התפקוד. אם כבר אז המצב הוא הפוך - אם תרצה פעם להוריד פרופיל בגלל הגמגום או לקבול בגללו הנחות אלה ואחרות, מובטח שהצבא יעשה לך בעיות.

למעלה