עכשיו ברורה לי כוונת השאלה,אז הנה:
מאמר קטנטן על כביסה,מניסיון אישי+דברים מבית אמא
דברים עדינים,כלומר משי ודומיו,וסינתטים עדינים-לדעתי עדיף כביסה ידנית,עם חומר מיוחד ("שמפו טקסטיל לכביסה ידנית",למשל.).
תיאורטית אפשר לכבס דברים עדינים גם במכונה,על תוכנית מיוחדת לבדים עדינים,אבל אני לרוב חוששת לעשות את זה לבגדים יקרים ,למשל.
אבל התוכנית העדינה מצוינת לנעלי ספורט,למשל (לשים בתוך ציפית או משהו בסגנון ולהיות מוכן נפשית להרבה רעש במהלך הכביסה),תיקי בד וכו'. שאר הדברים הרגילים: דברים חדשים בצבעים בוהקים (אדום במיוחד),עדיף שתכבס בפעם הראשונה גם ידני כדי לראות האם יורד מהם צבע-כדי לא להרוס את שאר הבגדים שלך.
הפרדה של צבעים:אפשר להפריד דברים בהירים מכל השאר ואז לכבס על טמפרטורה יחסית גבוהה את הלבנים נניח.
אבל יותר פשוט ,ליומיום ובמיוחד אם אתה לא צובר יותר מדי כביסה כדי להתחיל להפריד,אחרי שביררת שכלום לא מוריד צבע,זה לשים הכל על תוכנית סטנדרטית במכונה,זה יוצא בטמפרטורה של 30-40 מעלות,לא יותר-וככה הבגדים לא נהרסים.
במקרה של ספק לגבי טמרפטורה-עדיף יותר נמוכה,כי ככה יש פחות סיכוי לכווץ דברים או שיירד צבע על הכל מבגד כלשהו.
לא לשכוח מרכך,ואם אתה מייבש במייבש כביסה-כדאי להשתמש בדפים מיוחדים למייבש,כדי שלא יהיה חשמל סטטי והכל ייצא נעים ורך(מספיק חצי דף למייבש,מקסימום דף אחד,למרות שבד"כ כתוב לשים יותר-סתם טריק של יצרנים)
ענייני כתמים: יש חומר של "סנו" נדמה לי שאתה משפריץ אותו על הבגד לפני הכביסה-למשל על הצווארון מבפנים ומתחת לבתי השחי גם ,וסתם כתמים,משהה לרבע שעה ואז שם במכונה.רוב הכתמים ירדו בדרך הזו.
אם אתה עושה כביסה שכולה דברים לא עדינים,שבדקת שאינם מורידי צבע,ובאותה קבוצת צבעים ודי מלוכלכים(נניח חולצות לבנות -יש הרבה כאלו עכשיו בבית ההורים בסופ"שים-אחי התגייס
,אז למדתי ) אז כדאי לשים על טמפרטורה גבוהה יותר ,60-70 בערך,ועם מסיר הכתמים הנ"ל-והכל יוצא כמו חדש.
עניני חיסכון-חשוב אם אתה גם משלם את החשבונות במקום בו אתה מכבס: מים קרים יותר=>פחות חשמל. אם המכונה רק חצי מלאה חשוב מאוד לשים על "חצי מכונה",האופציה בד"כ קיימת וחוסכת מים וחשמל. עוד עצה חשובה:על רוב הבגדים יש תווית המציינת את מגבלות הכביסה שלהם,ובחלק מהחנויות נותנים גם "תרגומון" לכל הסימים שקיימים על תוויות (לגיהוץ וכו'),וגם איך נראה סימן ניקוי יבש.זה בד"כ גם כתוב באיזושהי שפה,וחשוב להסתכל. יש אנשים שמכבסים כביסה עדינה גם מה שכתוב עליו ניקוי יבש בלבד-אני טרם "הסתכנתי" בזאת,אבל זה תלוי גם בבד וכו'. זהו,נגמר. בהצלחה בכביסה