שלום חברים. מדוע לדעתכם מפרידים בחברה שלנו..

שלום חברים. מדוע לדעתכם מפרידים בחברה שלנו..

מדוע לדעתכם מפרידים בחברה שלנו בין גוף לנפש? מה קודם למה, ההשפעה של הגוף על הנפש או ההפך? נקבל את השבת במחשבות פנימה.
 

נעמי66

New member
הגוף והנפש הם ישות אחת, לדעתי...

וקיימת השפעה הדדית ביניהם. להתייחס אליהם בנפרד - נראה לי שזו טעות. ידוע, למשל, שתזונה נכונה, בריאה, משפיעה לטובה על הגוף גם על הנפש.
 

veybybv

New member
שאלה טובה..

אני זוכרת שחשבתי שהגוף קודם לנפש ואני עדיין חושבת כך מעט אך איני בטוחה בכך כבר. יש ביניהם הדדיות כמובן אך אני בכל זאת לא יודעת אם אפשר להגיד שהם ישות אחת.
 

freearth10

New member
לא יודעת מה הסיבה...

שזו הדרך עליה חונכנו. כשאדם נפטר קוברים את גופו ומאמינים שהנשמה עולה לשמיים ואם יש הפרדה כזאת במוות - יש גם הפרדה בחיים. אני מניחה שבדתות בהן אין הפרדה כזאת בין הגוף החי והמת קל יותר לראות את הקשר בין הגוף והנפש.
מאיה
 
השאלה הראשונה שעלתה במוחי, כשקראתי

את השאלה היא: מי מפריד? אני לא מפרידה, נהפוך הוא. אני רואה קשר מאד "אמיץ" בין הגוף והנפש. אני מאמינה מאד בהשפעה של הנפש על הגוף, אני מאמינה שמה שקורה לי בגופי הוא תגובה להלך הרוח שלי, כל מכאוביי המופיעים לעיתים, מופיעים בדיוק כשעולה קושי או עולה התלבטות בחיי או עולה בעיה בחיי. לפני זמן מה שמעתי בסדנא בה השתתפתי, ואני נזהרת............ לא כולם!!!! שסרטן הוא בעצם - סר ורוטן, ואדם המסתובב עצבני, זעוף, כעוס ממורמר, מגדיל סכוייו. ושוב, זה מה ששמעתי , זה ממש לא חייב להיות נכון, יש גם ענין תורשתי וגנים. ולענייננו , אני בהחלט חושבת שאדם מאושר, שטוב לו, פחות סובל ממכאובים. כך אני מאמינה, כך אני רואה את עצמי.
 
"נפש בריאה בגוף בריא" דומני שאמרה זו מיוחסת

לרמב"ם - פילוסוף מגדולי הפוסקים, איש מדע ורופא בימי הביניים. הקשר בין בין בריאות הגוף לבריאות הנפש ידועה אם כך מימים ימימה. אך מה קודם למה? שאלה טובה. כמו השאלה הדומה - מה קדם למה הביצה לתרנגולת או התרנגולת לביצה.
 

Bastat

New member
היי

בחברה שלנו מפרידים בין הגוף לנפש כי אכן ישנה הפרדה מסויימת... גם במוות הגוף הפיסי (הכלי) מתכלה והנפש (אפשר לומר נשמה) חוזרת לאן שחוזרת (זה דיון בעד עצמו:) ההשפעה של הנפש על הגוף היא הקודמת והרי היום אנו יודעים ומודעים לכך שלחץ...עצבים...אי שקט וכדומה גורם לגוף שלנו לחלות. ואנו מכירים גם מקרים שהגוף חולה והנפש של האדם חזקה דייה להחליט שהיא רוצה לחיות בגוף בריא... וזה קורה, ויש גם את המצב שהגוף חולה ובשלב מסויים לנפש אין כח יותר להלחם אז גם הגוף מוותר זו דעתי בכל אופן מנסיון אישי הרבה הצלחה בפורום החדש
 

יששכר4

New member
אלינור גורנשטיין התשובה לשאלה זו איננה קצרה

ולא פשוטה כפי שזה נשמע מתוך שאלתך. אגיש את שאני יודע מתוך לימודי הקבלה, בקצרה. ראשית, אין להפריד בין גוף לנפש כל זמן שהאדם חי, ישנו קשר הדדי הדוק בין הגוף לבין הנפש כל עוד האדם חי ונושם. אחרי המוות ישנה הפרדה מוחלטת בין הגוף לבין הנפש. הגוף הינו כלי שמפעילה אותו הנפש, בתום " הקדנציה ", כאשר האדם הולך לעולמו, הנפש עוזבת את הגוף ומתחברת לנשמה. הגוף הוא בן חלוף, הנפש- נצחית. כי נשמת האדם נצחית היא. יששכר.
 
שלום יששכר.

האם כתבתי בשאלתי הגבלה כל שהיא? או אולי ציינתי שהיא פשוטה? ברור לי שהשאלה אינה פשוטה ולכן נראה לי מעניין להתדיין עימכם בסוגייה זו. לא הבנתי ממך מהם מהות היחסים לדעתך בין הגוף לנפש? כיצד "הנפש מפעילה את הגוף"? כיף לשמוע שאתה מביא ידע מעולם הקבלה. להשתמע.
 

יששכר4

New member
אלינור גורנשטיין אין להבין את שאלת הקשר בין

הגוף לבין הנפש בלי להיות מודע לכך שהחיים אינם מסתיימים עם המוות, הנשמה היא בת-אלמוות והנפש הינה חלק בלתי נפרד מהנשמה, האדם איננו הגוף הגשמי, האדם הוא הנשמה השוכנת בתוך הגוף ומפעילה אותו, כמו שמנוע המכונית מסיע אותה, וכאשר היא עוזבת את הגוף, אותו כלי גשמי הנקרא גוף הוא חסר כל משמעות, לכן גם קוברים אותו, והנשמה ממשיכה להתגלגל בגוף אחר בעולמנו, על כן הגוף והנפש חד הם כל עוד האדם נמצא בגלגול בעולמנו, הם נפרדים עם המוות. בברכה. ישככר.
 
בהצלחה ../images/Emo106.gif

שאלת שאלה ואני עונה...ההפרדה קיימת מחוסר מודעות רוחנית ...ככל שאדם מפותח יותר ברוחו כך מודעותו גוברת לשמירה על צרכי הנפש והגוף אין אחד בלי השני. ביהדות החיבור בין השניים מתבצע דרך ברכה על המזון. המשך שבת נפלאה עזר כנגדו
 
שבת שלום ../images/Emo140.gif

מזל"ט על הפורום
ולשאלות שנשאלו
לדעתי אין מפרידים בין גוף לנפש, לא אמורים להפריד בין גוף ונפש כי שניהם זו יחידה אחת
ואני חושבת שההשפעה של הנפש על הגוף היא בראש ובראשונה.
 

mejisa

New member
נפש נפש נפש אבל מה זה באמת?

ואין שום קשר לשום דת
 
מכיוון ש...

לדעתי הכול מתחיל מבפנים. איך שאת מרגישה בתוכך, ככה את תקריני את זה כלפי חוץ בעצם בצורה הויזואלית שלו. כלומר- יראו עלייך חיצונית את אשר מתחולל לך בנפש. לדוגמא: אדם שבפנים, בנפש שלו הוא שמח ומאושר ואולי אף מאוהב, הוא יקרין זאת על גופו וגופו יקרן ויזרח מאושר ומאנרגיות חיוביות וכן יהיה לו מרץ. ואם למשל אדם מבפנים עצוב וכואב לו, זה ישפיע על גופו. גופו יהיה חלש ואפילו יש סיכוי גבוה שיחלה באיזו מחלה כלשהי. גופו יהיה נטול אנרגיות=נטול כוחות להתמודד בין אם במישור הנפשי ובין אם במישור הפיזי.
 

מיי לי

New member
הגוף הוא משכנה של הנפש

כמו בגד לגוף... כשלובשים בגד צד מדי, קצר מדי, ארוך מדי וכו'... זה לא נוח לגוף... כך כשמאמצים את הגוף, כשלא נותנים לו מנוחה, מזון מתאים וכו'... זה לא נוח לנפש המצב האידיאלי הוא איזון והרמוניה בין שניהם. יש ביניהם אחריות הדדית על המכלול שנקרא - אדם. אם אחד מפשל, השני סובל...
 
הקשבה לגוף היא אחד האלמנטים המרכזיים שמראים

את האיחוד בין גוף לנפש. כמו שציינת כשמאמצים את הגוף מעבר לגבולותיו- ההרגשה הנפשית אינה תמיד טובה ובריאה. מזון לא נכון - גורם להשמנה, מחלות , תגובות לא טובות של הגוף וכו'.
 

יערית27

New member
מדוע קיימת הפרדה בין גוף ונפש

היי לפי דעתי החברה שלנו מפרידה בין גוף לנפש עקב חוסר מודעות ואחת הסיבות לכך שבתקופות קדומות יותר לא הייתה מודעות לכך שלאדם יש נפש שמשפיעה עליו , למשל בתקופת ימי הביניים אנשים שהיו חולים נפשית נחשבו לאחוזי דיבוק ודרך הטיפול בהם הייתה בהתאם. כיום יש מודעות רבה יותר ,אך לא מסיפקה לכך שגוף ונפש אכן קשורים אחד בשני. השאלה שאנו צריכים לשאול , איך אנחנו מגבירים את המודעות לכך שגוף ונפש אכן קשורים אחד בשני. אני מכירה סיפור אישי שנפש חולה משפיעה על הגוף , אשה שחולה המון שנים בדכאון קשה , בהתחלה הגוף היה חזק ולא היה היו בעיות , במשך השנים אותה אשה חלתה בהמון מחלות פיזיות. בקשר לשאלתך אלינור , מה משפיע קודם הגוף על הנפש או הנפש על הגוף , זה תלוי במה אתה חולה קודם , אם המחלה היא פיזית הנפש תושפע ולהיפך.
 
אהבתי את המשפט האחרון שלך

מה משפיע קודם הגוף על הנפש או הנפש על הגוף , זה תלוי במה אתה חולה קודם , אם המחלה היא פיזית הנפש תושפע ולהיפך. אחלה פתיחות מחשבתית.
 
למעלה