שלום חברים, מה שלומכם? שאלה לדימיטרי

evike

Well-known member
מנהל
בהזמנה שהגיעה אתמול, קיבלתי במבצע עם חול לתולים, שקית של מזון יבש לחתולים של 2 קילו, HORIZON, ללא דגנים, שכתוב עליו סופר פרימיום. (אני לא בדיוק סומכת על ההצהרות, ובכל זאת, זה מזון תוצרת גרמניה, לא נראה לי שהם יכתבו סתם)
חיפשתי עליו באתר שלך, ולא מצאתי. (אולי, כי לפי האתר של החנות, זה מזון חדש. לא יודעת אם רק אצלם, או בכלל)
השקית שהגיעה אלי היא לחתולים בוגרים, שלי עדיין גורה. יש לחברה גם מזון לגורים. אם המזון איכותי, אשקול רק להחליף למזון לגורים, אם לא, אעביר למישהו. (לא חסר)
אשמח להתייחסות שלך. תודה. (אני מוסיפה צילום של השקית שקיבלתי, ושל המזון לגורים. יש לחברה עוד סוגים ובכמה משקלות)

קבצים מצורפים

• 2020-07-28 12_05_04-מזון לחתול בוגר הורייזן 2 ק_ג - מזון חתולים.jpg
    2020-07-28 12_05_04-מזון לחתול בוגר הורייזן 2 ק_ג - מזון חתולים.jpg
    KB 46.8 · צפיות: 6
  • 2020-07-28 12_15_24-הוריזן_Horizon קיטן לגורי חתולים _ הוריזן - Horizon _ מזון לחתולים _ Inter...jpg
    2020-07-28 12_15_24-הוריזן_Horizon קיטן לגורי חתולים _ הוריזן - Horizon _ מזון לחתולים _ Inter...jpg
    KB 30 · צפיות: 6

dimitrygo

Active member
מנהל
זה כנראה מזון בינוני. הבעיה שאין לי את כל הפרטים של המזונות האלה.
החברה יצרה אתר שלא מספק את כל הנתונים. כשביקשתי מהם לשלוח לי את כל הפרטים הם אמרו שאין להם :unsure:

evike

Well-known member
מנהל
תודה. מאד מוזר וחשוד שלחברה אין את כל הפרטים של המוצר אותו היא מייצרת/משווקת. והעובדה שהמזון ניתן כמתנה במבצע של חול לחתולים, מראה שכנראה או שרוצים להפטר ממנו, או רוצים לפרסמו בצורה כזאת.
כשחיפשתי מידע על המזון, מצאתי קצת יותר פרטים באתר של החנות הזאת. אולי יעניין אותך.
סופ"ש נפלא.
https://www.inter-pet.co.il/category/הוריזן---horizon-1

דגלמנגל

Well-known member
זה כנראה מזון בינוני. הבעיה שאין לי את כל הפרטים של המזונות האלה.
החברה יצרה אתר שלא מספק את כל הנתונים. כשביקשתי מהם לשלוח לי את כל הפרטים הם אמרו שאין להם :unsure:

היצרן "Horizon" - לפי האתר שלו (שו"ת, שם) - ממוקם בקנדה. https://horizonpetfood.com/
בשום מקום, באתר הזה, לא מוזכר ייצור בגרמניה. אפילו את המרכיבים שלו אין הוא רוכש בגרמניה. העובדה, שאתר ה"חברה", פה בישראל, אינו מזכיר את המקור ואינו מכיל שום מידע חיוני על רשימת המרכיבים, מעידה על כך, שמדובר למעשה בזיוף. אילו השתמש הזיפן בשם "יצירתי" כלשהו ולא בשם של יצרן קיים, הייתי מכנה אותו בשם "יצרן מדבקה", שהוא עדיין סוג של הונאה, אבל פתוח לתביעות רק מצד הלקוחות, בעוד שזיפן עלול לקבל תביעת ענק מצד הייצרן המקורי.

יש יבוא של הוריזון בטירה. אינני יודע באיזה היקף ומה שמו של היבואן. בכל מקרה, אתר ה"חברה" בישראל אינו מציין זאת והמידע הנוכחי לקוח ממפת המפיצים באתר היצרן הקנדי. https://horizonpetfood.com/retailers/ (במיקום יש לרשום Israel)

מרכיבים באחוזים, לא מצאתי באתר היצרן הקנדי, אבל מצאתי את זה:
עבור על התמונות. יש שם מרכיבים עם אחוזים. מכיוון שזה אתר של סוחר, אינני מייחס לנתונים חשיבות עליונה.
אגב, מרכיבים, שים לב שה"חברה" בישראל מקפידה לציין את האחוזים של בשר טרי. זוהי אחיזת עיניים, מפני שאחרי בישול וייבוש זה נהיה כלום. כדי לסיים עם 57% במוצר המוגמר, הם צריכים להתחיל עם יותר מקילו בשר טרי לכל קילו מוצר סופי. נראה לך?

אם בא לך לעשות קצת רעש, אתה יכול ללחוש באוזנו של הייצרן הקנדי, על האח התאום החדש, שנולד לו כאן בישראל.

נערך לאחרונה ב:

dimitrygo

Active member
מנהל
לא לא. היצרן של הורייזון הוא חברה גרמנית Bosch, המזון מיוצר במיוחד ליבואן ישראלי ולא תמצא אותו בשום מקום אחר.
אין קשר בין המזון הזה לחברה הקנדית שציינת.
לחברה כמובן יש את כל הפרטים והם רשומים על השקים. המרכיבים גם רשומים באתר, רק ערכים תזונתיים חסרים שם.

אגב חברת Bosch מייצרת מזונות לחברה קנדית שמשווקת מזונות Genesis ו-Chicopee והיבואן שלהם בארץ זה אותה החברה
שמשווקת הורייזון.

dimitrygo

Active member
מנהל
תודה. מאד מוזר וחשוד שלחברה אין את כל הפרטים של המוצר אותו היא מייצרת/משווקת. והעובדה שהמזון ניתן כמתנה במבצע של חול לחתולים, מראה שכנראה או שרוצים להפטר ממנו, או רוצים לפרסמו בצורה כזאת.
כשחיפשתי מידע על המזון, מצאתי קצת יותר פרטים באתר של החנות הזאת. אולי יעניין אותך.
סופ"ש נפלא.
https://www.inter-pet.co.il/category/הוריזן---horizon-1
תודה, אני אבדוק.
המזון הזה נמכר כבר לא מעט זמן, לא נראה לי שרוצים להפטר ממנו.
אני אגב קונה שימורים של המותג הזה.

דגלמנגל

Well-known member
באתר החברה בישראל אין שום אזכור לשם היצרן, גם לא לזה של היבואן. כדי לדעת את מה שכתבת, יש לקרוא את המודפס על השקית ולהאמין שיש קשר בין השניים. זה קצת נועז מדי, לטעמי. אני לא הייתי מתקרב למוצר שהמפיץ שלו מסתיר את מקורותיו.

dimitrygo

Active member
מנהל
באתר החברה בישראל אין שום אזכור לשם היצרן, גם לא לזה של היבואן. כדי לדעת את מה שכתבת, יש לקרוא את המודפס על השקית ולהאמין שיש קשר בין השניים. זה קצת נועז מדי, לטעמי. אני לא הייתי מתקרב למוצר שהמפיץ שלו מסתיר את מקורותיו.
על השקים רשום שהמזון מיוצר בגרמניה וגם פרטים של היבואן. גם באתר ממש בתחתית יש פרטים של היבואן.
כנראה לא חייבים לרשום את שם היצרן. אגב גם החברה הקנדית ההיא לא רושמת את שם היצרן. אני שפוט יודע
בגלל דמיון בין המונות שזו חברת Bosch.

evike

Well-known member
מנהל
נתקלתי בשימורים של החברה, רק שאני קונה שימורים של 85 גרם (פנסי פיסט, שהכי אהוב על נובי) ומחלקת אותו ליומיים. מעבר לזה, למרות שהחצי השני נכנס ישר למקרר, ביום השני טעים מעט פחות. ולא רק בגלל הטעם. שימורי בשר/דגים לא רצוי לשמור יותר מיומיים במקרר, והיא אוכלת רק כמות של חצי, אם אשים לה יותר, היא תשאיר, ולפעמים גם מזה היא משאירה טיפה, למרות שהיא אכלנית... בין כה וכה זה לא המזון העיקרי שלה (לא מזון מלא, אם כי יש כאלה) אלא יותר פינוק) זה משלים את הנוטריאנס גורים ללא דגנים שהיא מקבלת. בעוד כחודשיים אתחיל לתת לה מזון לחתולים בוגרים, אולי אמשיך בנוטריאנס ללא דגנים. שאלתי עם ההוריזון, כי זה פשוט הגיע אלי ועשה רושם טוב, כהכנה לאוכל בוגרים שהיא תקבל, וכן, גם לגורים אם היא תסיים את הנוטריאנס כשהיא עדיין גורה.
בינתיים צילמתי את הגב של השקית (משום מה, בכל האתרים מופיע רק הצד הקידמי). אולי יתן לך כיוון. סליחה על התמונות הלא הכי חדות, קשה לצלם מוצג כשהוא לא חלק, ליד מנורה ונייר מבריק.
שבת שלום ותודה על ההתייחסות.

קבצים מצורפים

• 2020-08-01 12_49_17-תמונות.jpg
    2020-08-01 12_49_17-תמונות.jpg
    KB 97.3 · צפיות: 3
  • 2020-08-01 13_29_17-4.jpg ‏- תמונות.jpg
    2020-08-01 13_29_17-4.jpg ‏- תמונות.jpg
    KB 139.7 · צפיות: 3

evike

Well-known member
מנהל
כתוב שהוא מיוצר ע"י חברת בוש הרמנית.

dimitrygo

Active member
מנהל
דווקא שימורים שלהם אני מכיר כי אני קונה אותם לחתולים שלי. יותר נכון רק סוג אחד -
בקר וחזיר לגורים כי רק זה הם אוכלים משום מה.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני הייתי נשאר עם נוטריאנס ללא דגנים אם היא אוהבת אותו ולא מגלה סימנים של משקל עודף.

evike

Well-known member
מנהל
לפחות עד גיל שנה, בעוד פחות מחודשיים, אשאר עם הנוטריאנס, לא רוצה להחליף יותר מידי. כרגע נובי שוקלת 4.100, ועדיין במגמת עליה.

אלישבע777

Well-known member
קניתי מזון לגור שלי בן 3 חודשים ולגדול בן 12, ובחנות המליצו לי הפעם על מזון GO שאמרו לי שהוא מתאים גם לגורים וגם לבוגרים . שניהם לא מתלהבים( אבל אוכלים) ואני הכי פחות.., הגרגרים שלו קטנים ומתפזרים מהצלחת לכל עבר ואם אני שמה אותו בקערית, הגור הופך אותה. והריח של המזון הזה שנשאר בצלחות כל היום ( אני ממלאה פעם אחת או לפי הצורך), ממש לא נעים לי.
איזה מזון רצוי לקנות, עם גרגרים יותר גדולים וריח חלש?
מה העדיפות של מזון ללא דגניים? (במקום דגניים, יש קמח תפוחי אדמה, או קסבה, עמילן מיותר שאינו רשום, לא חסר...)
הגור הקטן , די שמנמן. אולי כדאי - נטורל בלנס לייט?

Yukita

Active member
מנהל
קניתי מזון לגור שלי בן 3 חודשים ולגדול בן 12, ובחנות המליצו לי הפעם על מזון GO שאמרו לי שהוא מתאים גם לגורים וגם לבוגרים . שניהם לא מתלהבים( אבל אוכלים) ואני הכי פחות.., הגרגרים שלו קטנים ומתפזרים מהצלחת לכל עבר ואם אני שמה אותו בקערית, הגור הופך אותה. והריח של המזון הזה שנשאר בצלחות כל היום ( אני ממלאה פעם אחת או לפי הצורך), ממש לא נעים לי.
מה העדיפות של מזון ללא דגניים? (במקום דגניים, יש קמח תפוחי אדמה, או קסבה, עמילן מיותר שאינו רשום, לא חסר...)
עד שדימה יפרט לך, אגיד שהמזון go! (מסוג fit and free) היה אצלנו בבית כמה שנים טובות. כל החתולים אכלו ממנו בלי בעיות, גם הגעות חדשות וגורים שעברו בבית בדרך לבית האמיתי שלהם. מהבחינה הזו האוכל היה מוצלח מאוד. מאחר שהוא נחשב לאיכותי מאוד (ציון מאוד גבוה בדירוג דימה) חלק מהעניין הוא מתן תחושת שובע וכן רמת טעימות בינונית - כמו מזון בריא לעומת מזון מהיר. הקטע הוא שיש פחות מהמרכיבים שמעודדים טריפה בכמויות גדולות וזה דווקא דבר טוב, שהרי חלק מהעניין הוא אכילה מידתית ולא משהו שמוביל להשמנה. כולם אצלי לא כחושים ולא שמנים (כלומר לדעתי. הוטרינר תמיד חושב שאפשר לרדת עוד במשקל - אני לא רואה צורך במראה הדוגמנית המורעבת). כמובן הכל בהתאם למה שאת רואה ומרגישה שצריך אצלך בבית. ממש עכשיו עברנו למזון רפואי בלית ברירה כי אחת בבית צריכה אז כולם עברו, אבל לא מרצוננו הטוב. הגו! שירת אותנו נאמנה וכולם נראו טוב, עם צרכים מוצקים וכו'.

הפיכת כלים משמעה שאולי כדאי לשקול מעבר לכלי כבד ו/או גדול יותר שהגור לא יוכל להפוך, בלי קשר לדעתו על תכולת הכלי.

גורדיאן-II

Active member
אם הגור מסוגל להפוך את הקערית, אז זו קערית ממש לא מתאימה, צריך קערית כבדה ויציבה, ואם הרבה מהגרגרים מתפזרים אז צריך קערית עמוקה יותר, לא גבוהה עד כדי שהגור לא יוכל להגיע לאוכל אבל גבוהה מספיק למנוע פיזור מזון. דרך אגב, תמיד יהיו קצת גרגרים שיתפזרו מפעם לפעם.
בקשר לזה שהגור הקטן "שמנמן" - ככה זה צריך להיות! לא צריך לעשות לגורים דיאטה, שיאכלו כמה שהם רוצים, הגוף שלהם בונה את עצמו במהירות ואין דבר כזה כמו יותר מידי אוכל בגיל 3 חודשים.

אלישבע777

Well-known member
הגור משתובב והוא מזיז את הקערית המיוחדת שקניתי לו בחנות אני פט, עם בסיס יציב. בגלל שהוא קטן, קניתי לו קערית לא עמוקה. יש לגדול קערית עמוקה מחרסינה, אבל מה... הקטן אוכל ממנה ומטה אותה על הצד, ולפעמים קצת יותר מדי.
יתכן שמי שמפזר את הגרגרים זה גם הגדול. לא נוח לו לאכול גרגרים כה קטנים.

ובעניין משקל הגור. הוא עלה מקילו וחצי לשנים תוך עשרים יום. זה הגיוני? הווטרינר אמר שזה בסדר. אבל נראה לי שהוא קצת שמן. מעולם לא עשיתי דיאטה לחתולים שהיו לי. אבל גם השמנת יתר, אינה בריאה ואינה אסטטית. בעבר, היה לי חתול שמן, שזה אולי היה מזל, כי בסוף ימיו, במשך ארבע וחצי שנים, הוא הלך ודעך ונמס לי מול העיניים. ואז התגעגעתי לימים שבהם הבטן שלו, כמעט הגיעה לרצפה...:-(

Yukita

Active member
מנהל
הגור משתובב והוא מזיז את הקערית המיוחדת שקניתי לו בחנות אני פט, עם בסיס יציב. בגלל שהוא קטן, קניתי לו קערית לא עמוקה. יש לגדול קערית עמוקה מחרסינה, אבל מה... הקטן אוכל ממנה ומטה אותה על הצד, ולפעמים קצת יותר מדי.
יתכן שמי שמפזר את הגרגרים זה גם הגדול. לא נוח לו לאכול גרגרים כה קטנים.

ובעניין משקל הגור. הוא עלה מקילו וחצי לשנים תוך עשרים יום. זה הגיוני? הווטרינר אמר שזה בסדר. אבל נראה לי שהוא קצת שמן. מעולם לא עשיתי דיאטה לחתולים שהיו לי. אבל גם השמנת יתר, אינה בריאה ואינה אסטטית. בעבר, היה לי חתול שמן, שזה אולי היה מזל, כי בסוף ימיו, במשך ארבע וחצי שנים, הוא הלך ודעך ונמס לי מול העיניים. ואז התגעגעתי לימים שבהם הבטן שלו, כמעט הגיעה לרצפה...:-(
כמו שכבר נאמר, לא לערוך דיאטה לגור. הוטרינר אמר לך שזה נורמלי, ואכן יש שלבים של קפיצות גדולות במשקל בשנה הראשונה (בעיקר במחצית הראשונה). זה לא הזמן לדיאטות. התוצאה עלולה לפגוע בו ובגדילתו שלא במתכוון.

גם קערה קטנה היא משהו יעיל לזמן מוגבל ביותר בחיי החתול. בגיל 3 חודשים בדרך כלל קערה בגודל רגיל כבר אינה מקשה על גורים. קערות רדודות מתאימות בדרך כלל רק לשלב הקצר למדי של המעבר למזון יבש ותקופה קצרה לאחר מכן. בין גיל חודש לגיל 3 חודשים יש קפיצה עצומה ביכולות הפיזיות (וכן, גם בגודל).

אלישבע777

Well-known member
עד שדימה יפרט לך, אגיד שהמזון go! (מסוג fit and free) היה אצלנו בבית כמה שנים טובות. כל החתולים אכלו ממנו בלי בעיות, גם הגעות חדשות וגורים שעברו בבית בדרך לבית האמיתי שלהם. מהבחינה הזו האוכל היה מוצלח מאוד. מאחר שהוא נחשב לאיכותי מאוד (ציון מאוד גבוה בדירוג דימה) חלק מהעניין הוא מתן תחושת שובע וכן רמת טעימות בינונית - כמו מזון בריא לעומת מזון מהיר. הקטע הוא שיש פחות מהמרכיבים שמעודדים טריפה בכמויות גדולות וזה דווקא דבר טוב, שהרי חלק מהעניין הוא אכילה מידתית ולא משהו שמוביל להשמנה. כולם אצלי לא כחושים ולא שמנים (כלומר לדעתי. הוטרינר תמיד חושב שאפשר לרדת עוד במשקל - אני לא רואה צורך במראה הדוגמנית המורעבת). כמובן הכל בהתאם למה שאת רואה ומרגישה שצריך אצלך בבית. ממש עכשיו עברנו למזון רפואי בלית ברירה כי אחת בבית צריכה אז כולם עברו, אבל לא מרצוננו הטוב. הגו! שירת אותנו נאמנה וכולם נראו טוב, עם צרכים מוצקים וכו'.

הפיכת כלים משמעה שאולי כדאי לשקול מעבר לכלי כבד ו/או גדול יותר שהגור לא יוכל להפוך, בלי קשר לדעתו על תכולת הכלי.

יפה ! אם כך הכול בסדר עם המזון הזה מבחינת ערכו התזונתי. אכן באמת הם לא אוכלים הרבה, כמו נגיד שימורים של פנסי פסט שגורמים להם להשתולל, כשאני רק פותחת את הקופסה. הבעיה היא גודל הגרגרים שהוא קטן והריח הבלתי נעים. יש חלופות?

אלישבע777

Well-known member
כמו שכבר נאמר, לא לערוך דיאטה לגור. הוטרינר אמר לך שזה נורמלי, ואכן יש שלבים של קפיצות גדולות במשקל בשנה הראשונה (בעיקר במחצית הראשונה). זה לא הזמן לדיאטות. התוצאה עלולה לפגוע בו ובגדילתו שלא במתכוון.

גם קערה קטנה היא משהו יעיל לזמן מוגבל ביותר בחיי החתול. בגיל 3 חודשים בדרך כלל קערה בגודל רגיל כבר אינה מקשה על גורים. קערות רדודות מתאימות בדרך כלל רק לשלב הקצר למדי של המעבר למזון יבש ותקופה קצרה לאחר מכן. בין גיל חודש לגיל 3 חודשים יש קפיצה עצומה ביכולות הפיזיות (וכן, גם בגודל).
אכן הוא כבר בשלב המעבר הזה. הוא כבר עולה לאדן החלון של המרפסת ומתאמן בקפיצות לשיש, אבל עדיין ללא הצלחה. הווט' אמר שבקרוב הוא יחליף את שיני החלב. גיל הגור המדוייק אינו ידוע לי, הוא אסופי.

למעלה