שלום חברים: עוד בעניין אילן רמון

יאנוס

New member
שלום חברים: עוד בעניין אילן רמון

חזרתי אליכם אחרי המון שמן שלא נכנסתי לפורום. רציתי לשתף אתכם במחשבות שהיו לי בענייני אילן רמון: אילן רמון ז"ל לקח איתו לחלל כוס מיוחדת לקידוש, מזוזה, הוא ביקש לדעת מתי נכנסת השבת, הוא ביקש וקיבל אוכל כשר, הוא אמר "שמע ישראל" לכשעבר מעל ישראל. (אליבא ד'ישראל אייכלר מיהדות התורה בתוכנית "פוליטיקה" בערוץ 1). איפה היה אלוהים? מדוע אלוהים לא הציל את אילן רמון? "אם אדם נופל ממטוס באמצע הלילה רק אלוהים לבדו יכול להציל אותו..." שיסלח לי אילן רמון - איש יפה נפש ואציל ושתסלח לי משפחתו על השימוש שאני עושה בזכרו. לזכותי אני אומרת שישראל אייכלר השתמש גם הוא בזכרו של אילן רמון

dar האחת

New member
אלוהים פשוט איננה

יותר מסמלי הדת , היה שם ציור של נער שנספה בשואה וכך נקטעו חלומותיו הוא הוכה פעם נוספת, זו אכזריות איומה. אם נתונים אנחנו למרותו של דבר אכזר כל כך למה סוגדים לו כל כך הרבה באהבה גדולה כל כך? אולי כי זה מחבר אותם לצדדי הרשע שלהם. ראו מה עושים כל מיני לוחמי קודש, הורגים בשם האל! החיבור לאכזרי הוא כנראה החיבור האמיתי כי יצר האדם רע מנעוריו....

lordjek

New member
אילן רמון

מת בדרך שבה רצה, תוך כדי טיסה. הו מת בשיא של הקריירה, בשיא התהילה. ואם בזה נגענו, גם רבין מת בשיא....

dFence

New member
אולי זה באמת רצון האל,

ואלה תכנוניו? אולי יש תסריט במוחו של קורות העמים מתחילתם ועד סופם? או שמא הוא כל הזמן מתערב פה ושם בחיינו ומחליט החלטות בזמן אמת? או שהוא אכן מת, נפטר או מאושפז בבית חולים (ע"ע Dogma) וכעת אינו מסוגל לעשות דבר והכל מתרחש מעצמו? זה נותן הגיון למה תפילות לא נענות, למה ניסים ומופתים כמו שעשה בימי התנ"ך כבר לא קורים ולמה כתובת ה-"In god we trust" שיש על כל שטר דולר ארור לא מצליחה למנוע את נפילת התאומים. בכל מקרה, גם אם הוא קיים וגם אם לא, נראה שאלהים פשוט כבר לא רלוונטי. כל ההפניות נכתבו בלשון זכר אך מופנים לאל/אלה/אלים/אלות כאחד/ת/ים/ות.

lordjek

New member
ייתכן

פרט לבעיה אחת. תפילות שלי (ואני אביא לך מלא אנשים שהם כמוני), כן נענות, קורים לי (ולחברה) ניסים יום-יום, ו"In god we trust" זה תירוץ של אמריקאים לבנות מגדלים. (תקראו ספר עובדיה בתנ"ך, מתאר בדיוק את האמריקאים ושכמותם). עם כל החיבה ל"דוגמא", אלוקים שלי לא משחק דומינו.

כל השאלה שלך מתחילה

על ידי 4 הנחות מראש 1) אלוקים כל יכול 2)אלוקים יודע הכל 3) אלוקים הוא טוב מוחלט וההנחה האחרונה והחשובה 4) אנחנו חייבים להבין כל דבר שאלוקים עושה אם תורידי אחת מההנחות בלבד כבר לא יהיה לך שאלה על מציאות אלוקים נכון או לא?

neko

New member
אם אין ביננו לאלוהים שלך שום קשר,

אז אנחנו לא צריכים אותו. אני יכול להגדיר גם שדוב הקוטב ששותה טרופית (ממאמר באתר חופש למיטב זכרוני) הוא כל יכול, יודע הכל, וטוב מוחלט. יודע מה? אתה לא יכול לסתור את זה, לא משנה כמה תרצה.

lordjek

New member
אבל אני, למשל , יכול

להגדיר את הדבר הכל יכול, היודע הכל, והמושל בעולם בתור .... ואז לטעוןו שהיות והדוב הוא לא ... , אזי דוב אינו כל יכול, אם כי סתם שותה טרופית והורס את הבריאותשל עצמו מכל הכימיה שיש בפנים.

neko

New member
אתה יכול להגדיר את הדבר ההוא?

אני הגדרתי אותו לפניך - דוב הקוטב הוא כל יכול ומושל בעולם, אך מתוך הסתר פנים הוא שומר על חזות צנועה על מנת לאפשר לנו להפעיל את הבחירה החופשית. תסתור את זה, בבקשה. נ.ב: כמו שכבר אמרתי למישהו פה - ביום שבו תמצא לי סתירה בכל אחת מהדתות והאמונות הקיימות על פני כדה"א (לפחות, כל עוד לא נתקלנו ביצורים תבוניים אחרים), אוכל להתחיל לשקול את האמונה שלך.

lordjek

New member
סבבה

כעת, בלשון מקצעוית, "מאי נפקא מינה", דהיינו, משאנו יודעים כי העולם נשל טעל ידי דוב קוטב צנוע ושותה טרופיות, כיצד זה משפיע על החיים שלנו?

neko

New member
כמובן שעלינו להאכיל את דוב הקוטב

כל יום, ולעלות לרגל לבקרו פעם בשנה. יכול להיות שהוא יהרוג חלק מהאנשים שמגיעים אליו, אבל זה רק עונש על כך שהוריהם לא עבדו את דוב הקוטב כלל, ולכן הם בחזקת "אבות אכלו בוסר". התאוריה הזאת חזקה יותר ממה שחשבתי. באמת אי אפשר לסתור אותה.

../images/Emo45.gif פטנט מעולה

במקום הילה "אלוהים" שמים מילה אחרת כלשהי, "דוב הכותל" או "תפוחי אדמה", לא משנה, וחוזרים על שאר המילים. תפוחי אדמה נתנו תורה בסיני בליווי רעמים וברקים. עם דילוגים וסנפירים.

למעלה