שלום חברים, שאלה בבקשה

שלום חברים, שאלה בבקשה

זו לא השאלה הכי קשורה בעולם, ואני לא יודע אם תדעו, אבל אולי מישהו כאן יודע מה צריך לעשות כדי לפתוח לייבל בארץ? או לפחות למי אפשר לפנות בשביל לברר? זה מאוד חשוב לי, אז כל הכוונה בנושא תעזור. תודה!!

מרי לי

New member
זה היה רמז לא לך ../images/Emo3.gif

סורי, פשוט יש לנו חבר פורום שמבין בזה יותר ממני... רמזתי לו...

ttg

New member
זה סיפור לא פשוט.

כמו כל דבר בעולם, זה מתחיל (ונגמר) בקשרים... יש הרבה לייבלים. בדרך כלל לייבל מסויים מתמחה בסגנון מסויים. לדוגמא שאף אמן טראנס מוצלח לא ירצה לחתום בעננה לדוגמא או בהליקון. תפקיד הלייבל הוא לקדם אמן(ים) בד"כ הוא גם ישקיע בו סכום וזמן בתמורה לחוזה ורווחים. זה תחום מאוד קשה. הייתי ממליץ לך לבחור בסגנון שמעניין אותך / אליו אתה מעוניין לפנות וליצור קשר עם לייבל שעוסק בתחום (משהו בינוני). תבקש לראיין אותם ממקור תמים וסקרן. אני בספק אם יהיה לייבל שיתנגד. אבל אם אתה מתכנן מקור עסקי מוצלח כדאי לך כבר עכשיו לחשוב על רעיונות נוספים :).

האמת, שאני ממש לא מחפש מקור

עסקי מוצלח. מדובר על מתנת יום הולדת (תאמין או לא). בן דודי עוסק בהקלטות ברמה גבוהה למדי כבר דיי הרבה זמן. יום הולדתו קרב ובא ואביו שאל אותי איך פותחים לייבל (ברמה הרשמית) בניסיון לעשות לו הפתעה ולהקים לו לייבל עצמאי. אני יודע שזה נשמע מופרך, אבל זה מה יש... בכל אופן, תודה על התשובה:)

ttg

New member
המלצתי - להפריד בין הדברים

לייבל זה דבר גדול שדורש עבודה אינטנסיבית. אולי כוונתו היא להוצאת דיסק. התהליך הזה מתחלק ל- 3 חלקים - 1. יצירה (עבודה עם מפיק*, הקלטה, וכדומה) 2. הדפסה (עבודה מול מפעלים, בתי דפוס ואירגונים שונים ליצירת התקליטור) - או שבעידן האינטרנט יש גם דוגמאות ללא הדפסה פיזית. 3. הפצה - התקשרות עם גורם לגבי הפצה. פה לייבל יכול להיות גם מפיץ. לייבל "אלטרנטיבי" שהצליח בתקופה האחרונה לקבל לא מעט תנופה הוא ה"התו השמיני". מרבית הלייבלים וחברות התקליטים יסכימו לחוזה הפצה. התנאים, זה סיפור בפני עצמו.

לא הבהרתי את עצמי נכון...

הוא לא מבקש להוציא לו דיסק - את זה הוא יכול לעשות בלי קשר (אולפן ביתי מתקדם והקלטות באיכות מופלאה). הוא רוצה לפתוח לייבל עצמאי, כרגע אפילו לא למטרות עסקיות/כלכליות אלא פשוט כקונספט שיהיה מוכר רשמית על ידי איזה גורם שצריך להכיר בזה רשמית. אם אני מבין נכון הדבר דורש פתיחת עסק עצמאי או פניה לאיזו רשות מוסמכת וזה מה שרציתי לברר.

ttg

New member
הדבר לא דורש כלום

שישים על הדיסק שלו איזה שם שהוא רוצה ל"לייבל". הדבר היחידי שלצערו הוא ייאלץ להתמודד עימו זה קבלת אישור הדפסה חד-פעמי מאקו"ם... (עולה כסף!)

למעלה