שלום חברים.. I need the blues

Dartanyan

New member
שלום חברים.. I need the blues

לילה טוב. רציתי להכין לעצמי דיסק בלוז כאב אמיתי, ולמרות שיש לי הרבה אלבומים בסגנון לא הצלחתי להרכיב לעצמי רשימת שירים הולמת. אני מחפש שירים ישירים כגון "Come back baby" של לאב סקולפצ'ר, או "yer blues" של הביטלס. נכון שכל הבלוז [כמעט] הוא אמיתי, אבל יש את יחידה הסגולה שמעל כולם. אז בבקשה מכם, תנו לי המלצות לשירים כואבים מרוב ישירות. תודה מראש.

Welsh

New member
ובכן whenever i get the blues

Sittin' On Top Of The World השיר הזה הוא ההמנון שלי בזמנים קשים, אולי יחד עם yer blues שמהווה בשבילי מעין הוצאת קיטור. "עם כמה שרע, לא אכפת לי, אני יושב על פסגת העולם" לך תדע מאיפה הוא שואב את האופטימיות או אולי את האדישות הזאת, אבל הוא בהחלט מדביק אותך. יש שלל גרסאות לשיר, הפייבוריטיות שלי הן של cream ושל howlin' wolf , הגירסא של cream מצטיינת בקולו העוצמתי של ג'ק ברוס ,בנגינה חודרת העצמות של אריק קלפטון ובתיפוף המשובח של ג'ינג'ר בייקר, הגירסא של howlin' wolf ...פשוט טובה. Chicago Smokeshop קטע אינסטרומנטלי, למרות שאין סולן, ביוקאנן מצליח להעביר את ההרגשה הזו שאי אפשר לתאר במילים, הכל רק בעזרת סולו גיטרה מסמר שער וחטיבת הקצב שפועלת איתו שמרביצה מקצבים שפשוט טוב לשמוע. כפי שבטח הבנת, זה של ביוקאנן, אותו אני שומע בזמנים שאני שרוי במצב רוח מאוד מסויים, אולי זה מה שאתה מחפש. ואם תרשה לי רגע להניח את הבלוז בצד, אם מה שאתה מבקש זה שירים כואבים, לך על לאונרד כהן, אותו כמו את ביוקאנן, אני לא שומע ביום יום, אני פשוט לא מסוגל.

giba70

New member
קח ת'בלוז

Tea For One - Led Zeppelin Healer - John Lee Hooker The Thrill Is Gone Messiah - Roy Buchanan וגם... כולם אומרים לי תיזהר - משינה

Dartanyan

New member
אני לא כל-כך בטוח שתצליח לכתוב

ראיתי שהפסקת לעשן.. אח, חיים קשים. 'החיים היו טובים / לפני יום או יומיים כן, הם היו טובים / ליום או יומיים ועכשיו סקירות אני לא יכול לכתוב/ לפחות עד שיפסיקו לרעוד לי הידיים' מוקדש באהבה לבוס שלנו

melancholy man

New member
הבטחתי ולכן אקיים

הנה איזה פליליסט אקראי שהוצאתי ממוחי הפוסט טראומטי, בעזרתו האדיבה של ווינאמפ, לכתוב קצת קשה לי, אבל אם יהיו שאלות או משהו, אני אשמח. 1. Michael Bloomfield - Work Song (7:56) 2. Blues Creation - Rollin' and Tumblin' (4:04) 3. Bakerloo - Bring It On Home (1969) (4:18) 4. Led Zeppelin - What Is and What Should Never Be (4:46) 5. Shuggie Otis - Freedom Flight (12:57) 6. Hot Tuna - True Religion (4:59) 7. Jeff Beck - Brush With The Blues (4:33) 8. B.B. King && Eric Clapton - Three O'Clock Blues (8:36) 9. Canned Heat - Bullfrog Blues (2:20) 10. Jimi Hendrix - Little Wing (3:23) 11. Love Sculpture - Blues Helping (3:42) 12. The Darkside - Guitar Voodoo (6:17) 13. The Graham Bond Organisation - Camels And Elephants (4:41) 14. Roy Buchanan - I Won't Tell You No Lies (6:35)

Jflyaway

New member
The Graham Bond Organisation

Camels And Elephants וכמובן Michael Bloomfield - Work Song Hot Tuna - True Religion פ צ צ ו ת ! וגם יתר הרשימה - מצאה חן בעיני, אולי פרט למאסחרה של BB KING יחד עם CLAPTON שזה כבר תוצר עידן ה POST MTV של שנות האלפיים - לא נראה שייך לרשימה שלך, אבל על טעם ועל ריח....

melancholy man

New member
אני כבר חצי שנה מנסה לכתוב על

ה CD בכפול הנפלא הזה של גראהם בונד, אולי אצליח מתישהו.. בקשר לאלבום של קלפטון וקינג, אולי, מה אני אגיד לך, בעיני זה יופי של אלבום, אולי זה מגה מסחרי, אולי זה סתם דרך להוציא ממני יכול להיות, אבל אני טאמבל שכמוני, מת על זה
.. מה שכן, יש בזה משהו הרה יותר "נקי" מכל השאר ועדיין..בעצם יש כל כך הרבה ביצועים ל בלוז 3 בבוקר, שמי שרוצה שיחליף. אגב, אני עדיין בשוק מזה שלא שמתי שם רולינג סטונס ואנימלס, אבל היי, עוד חודש יבוא עוד מישהו ויבקש עוד רשימה, צריך להשאיר משהו לאז.

Jflyaway

New member
רק בשביל שהקוראים לא יתבלבלו ויחשבו

שבמילים "CD כפול" של GRAHAM BOND התכוונת שאלו שני CDS (וכך חלק מהאנשים לא ירצו לקנות עקב המחיר) אז הבהרה: זה CD אחד שכולל 2 אלבומים - לא שני דיסקים - יעני זול - אפשר לרכוש

Dartanyan

New member
../images/Emo13.gif יש קצת יותר מידע?

מה זה בדיוק 2 האלבומים האלה? פשוט בחיים לא שמעתי את השם הזה..

Jflyaway

New member
כן

גראבהם בונד היה מאבות ה R&B הבריטי ולעניות דעתי האישית : ממציא ה MOD.. (?) הוא היה נגן אורגן HAMMOND מלהיב וסוחף, לדעתי הוא גם השפיע על BRIAN AUGER . הוא היה הראשון שהשתמש במלוטרון במוסיקת רוק. הוא הקליט מספר אלבומים, כאשר כאן מדובר בשני הראשונים שנעשו ב 1964-65 יחד עם ג'ק ברוס, ג'ינג'ר בייקר ועם הרכב מצויין! המוסיקה הזו מתאימה לאוהבי רית'ם אנד בלוז בסיסי מלא בעוצמה, זה לא פסיכדלי, וזה לא פולקי, וזה לא פופ בריטי טיפוסי. זה הרכב אנגלי מבית המדרש של האמריקאים, והסולן אורגניסט מלא בעוצמות לא עלינוץ... ואכן משם, 6-7 שנים מאוחר יותר, הוא הלך למחלת נפש והתאבדות.

Dartanyan

New member
נשמע מעניין ../images/Emo45.gif

עכשיו רק נותר לבדוק האם הוא קיים בחנויות..

melancholy man

New member
לא רק נשמע

אחלה הוצאה של שני אלבומים מצוינים, בייקר וברוס בשיאם ממש, לי זה תמיד מרגיש כמו אלבומי המבוא ל Cream, כאשר האורגן של בונד מוסיף לכל העניין עוד מימד מאוד מעניין.

אני מוסיף../images/Emo45.gif לבונד ולאלבום הזה

ומעבר לזה מי שרוצה להתערות עוד קצת בMOD, יש אוסף מצויין בן שני חלקים(עד כמה שידוע לי) שנקרא The Mod Scene שמרכז כ-50 להיטי MOD ברובם מצויינים וכיפיים במיוחד, שמומלץ בחום ומסתובב בכמה בלוגים שנתקלתי בהם. בוס, אתה בטח מכיר, אבל אם לא אתה הולך לאהוב את הדבר הזה, זה לא פחות טוב מסיגריה.(אבל זה יותר טוב עם סיגריה
)

ועוד משהו

J הזכיר את ההשפעה של גרהאם בונד על בריאן אוגר, אז הנה אוסף מומלץ של שירים שלא יצאו באלבומים הרגילים שלו בשנות ה-60, רובם בהשתתפות ג'ולי דריסול. האוסף נוטה בעיקר לסגנון R&B מאשר לג'אז-רוק שמזוהה יותר עם אוגר ובאלבום ממש אפשר לראות את ההשפעה של בונד עליו.

Papito

New member
הנה כמה מכאיבים

Buddy Guy - Leave My Girl Stevie Ray Vaughan - Life without you Joe Bonamassa - Reconsider Baby Albert King - Call It Stormy Monday Roy Buchanan - Five String Blues Roy Buchanan - The Messiah Will Come Again תבלה (או תבכה)

fenriz

New member
אם רצית את הבלוז הכי אותנטי

לך על הסימפסונים שרים את הבלוז: עם קאברים לאלברט קינג (Born Under a Bad Sign), בילי הולידיי (God Bless the Child), קינג קרטיס, ואפילו צ'אק ברי, ההנאה מובטחת. ועל הדרך אפשר גם לקנות את ה-Yellow Album שלהם, עוד קלאסיקה.

AeroTom

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

לא חשבתי מישהו אחר יזכיר את זה פעם. קניתי את זה על קלטת טייפ לפני די הרבה זמן...בהחלט אלבום נהדר!
אף אחד לא שמע את Born Under a Bad Sign, עד ששמע את הגרסה של הומר...

J L

New member
לך על האוסף בלדות ובלוז

של גרי מור.סולואים ושירה,כואבים ומרגשים.עד היום לא מצאתי משהו יותר טוב.. ויש גם משו יותר רועש שנקרא fleetwood mac-the blues collection .ופה יש סולואים ארוכים על סף התאבדות . אני חושב שתמצא כאן כמה שיתאימו לך. blue night

למעלה