שלום חברים

hanash

New member
מזל טוב ונשיקות../images/Emo24.gif

לא נוכל להגיע...אך שמחים בשימחתכם

ilana k

New member
ברוכים השבים

שמחה לשמוע שנהניתם. מזל טוב ליום הולדת. הרבה אושר ,שמחה ובריאות!!!

תודה לכם. היומולדת היתה מאוד נעימה

וכייפית. אושרי היה בHIGH ונהנה מהרמת הכיסא וכיבוי הנרות. בעוד חודשיים אנחנו עוברים דירה למבשרת וכבר מתכננים את המפגש שם. (-:

בלי תמונות כידוע....../images/Emo13.gif

לא כותבים הודעה כזאת!!!!!! אז בבקשה. ספרי מה הוא קיבל מתנות?, הוא שיתף אתמול אחרים בצעצועים?, מה שלום גוני? הגמד?

הינה תמונות

נראה לי שאושרי לא האמין שגם לו יכולה להיות מסיבת יומולדת. הוא היה חמוד ושיתף בשקיות הפתעה. מתנות לא רצינו שיפתח במסיבה (-: למרות שפתח אחת ולקח לנו כחצי שעה להוציא לו אותה מהיד. הוא נהנה מאוד והרגיש יחיד ומיוחד. ממש כיף.

טאניוש

New member
המון מזל טוב ../images/Emo25.gif

רואים שהיה ממש כיף. לא הצלחנו להגיע בסוף, אבל הכנו מתנה! אז אני חייבת לבוא לפני שאתם עוברים דירה...

באמת כדאי שניפגש בקרוב

נדבר ונקבע וזה. מספיק דיבורים. אגב ביום שני הקרוב אנחנו ב"הדסה".

טאניוש

New member
לא נראה לי שעברו 6 שבועות

פרופ'פורת עוד בטח לא מתגעגע אלינו
. אגב, לא עדכנתי. דיברנו איתו ושאלנו מה לעשות (כאשר לאון נאמד). הוא אמר לתת לו עוד שעה-שעתיים של חופש ל"תירגול" אבל לא לעבור רק ללילה עד ...צעדים ראשונים! ואז נשים לו נעליים רגילות ביום ודניס בראון בלילה. מאז אבא "מלמד" את לאון ללכת
, ואני עדיין בדעה שקודם רצוי שילמד לזחול
. והילד מגיע לכל פינה בבית - או בזחילה על גחון או פשוט "מתגלגל" אבל מה זה מהר, ולא מרגיש שום צורך לא ללכת ולא לזחול. למה לו באמת? בקיצור, בלגן אחד גדול. עד שלאון יתחיל ללכת בטח יגידו לנו להשאיר נעליים עד כיתה א'.

תקבעו תור למכון להתפתחות הילד

ואני יכולה לתת לך ת'טלפון של נעמי. זה מוקדם ללכת לא? בנים במיוחד הולכים קצת יותר מאוחר מבנות. ולאון קטני. חכי

kashke

New member
../images/Emo31.gifלא מומלץ להוליך ילד../images/Emo70.gif לא כדאי

לוותר על כל השלבים ההתפתחותיים. חשוב מאוד שילד יעבור את כל השלבים
גלגול מצד לצד. להתהפך מבטן ל-גב ובחזרה - משני הצדדים. זחילת גחון. זחילה על 6. התיישבות מ"עמידת 4". יש מנהגים שונים לאנשים שבאים מארצות שונות. בכל אופן, אם לילד יש מגבלה מסויימת (למשל קלאב פוט) לא הייתי ממליצה לדלג על שלבים מוקדמים יותר. והעיקר - שתהיו בריאים

טאניוש

New member
האם טענה שהנעליים לא מעכבים התפתחות

היא נכונה לדעתך? לאון מתגלגל מצד לצד מאז שנולד, מתהפך מגב לבטן מגיל חצי שנה, ובטן לגב- קצת אחרי חצי שנה, זוחל גחון מספר שבועות (לא מזמן), הכל בעצם לפי הסדר שתיארת. אבל לא זוחל על 6 ולא מנסה לעמוד על 6, ונראה לי שהנעליים מפריעות לו לעשות את זה. מתיישב מחצי שכיבה (תופס עם הידיים את העגלה למשל ומתיישב), נעמד גם בעזרת הידיים. אין מה לדבר על הליכה, ולדעתי עוד הרבה זמן יקח לו, כי הרי הוא לא עומד בכוחות עצמו וגם לא יושב בלי תמיכה (מחזיק עם הידיים). עד לא מזמן הקפדתי לא להושיב ולא להעמיד אותו, בזמן האחרון התחלתי להושיב. אני בדילמה קשה. מצד אחד מפחיד להוריד נעליים כאשר הרופא בפירוש אמר לא לעשות זאת. מצד שני ההתפתחות שלו לא בכיוון הנכון- משום שלא מצליח לעמוד על 6 מנסה לעמוד ישר על 2 ולהתיישב משכיבה ולא מעמידה על 6. דיברתי עם רופאת ילדים, לדעתה יש תנועות מסויימות שאותן הוא לא יכול לעשות עם הנעליים, וזה כן מפריע לו. הוא עוד מעט בן 9 חודשים, ואם לא מצליח לעמוד על 6 למשל הרי אין מצב שלא ידלג על השלבים.

kashke

New member
אוף ../images/Emo67.gif כתבתי תשובה ארוכה

כאורך הגלות והיא נבלעה אוף

kashke

New member
טאניוש, ממה שקראתי פה בפורום

הנעליים לא מעכבות שום שלב. אני זוכרת בעיקר את לידיא של מהא ואיהאב, את נטע של אורנית וסליחה משאר ההורים שאת שם ילדם איני זוכרת אך הם זחלו עם הנעלים. לצערי לא ראיתי את לאון ואיני יכולה בוודאות לתת לך תשובה לגביו באופן אישי - אבל נדמה לי שלפעמים מרוב שמתרכזים ב"נושא העיקרי" שאותו רואים ובו מטפלים לא שמים לב לגורמים אחרים שיכולים להגביל תנועה. אולי ילד מעט היפוטוני (כמו אושרי), אולי היפרטוני (=ספסטי) אולי לא למד להתהפך באופן רצוני אלא מתהפך בגלל רפלקסים ראשוניים שעוד לא "אבדו" יש הרבה סיבות שלפעמים לא רואים. ועוד משהו - לצערי, לא כל רופאי הילדים הם רופאים התפתחותיים!. בדרךכלל רופא ילדים מכיר את טווחי ה"נורמה" אבל לא מתמצא ב-מצבים אחרים וחריגים. לכן אנו, ההורים, מקבלים תשובות שלוקחות אותנו לכיוונים אחרים. לגבי התפתחות - תשאלי למשל את אורנית, שנטע הוא ילדה השלישל ועל פי מה שסיפרה ההתפתחות שלו היא המהירה שבין ילדיה. שלב זחילת הגחון יכול להמשך כמה חודשים! לא רק כמה שבועות. זחילת הגחון חשובה מאוד. היא מלמדת את הגוף אירגון כהכנה לשלבים הבאים. הייתי ממליצה לכם, ההורים
להיפגש לפגישה אחת או שתיים עם אשת מקצוע בתחום ההתפתחות. באזור שלכם יש את נעמי, שכבר מכירה קלאב פוט (בזכות אושרי והוריו החמודים). יתכן שאחרי פגישה אחת איתה תראו את הדברים באור שונה לחלוטין.
אשמח לשמוע את הערותייך.

טאניוש

New member
רופאת הילדים שלנו היא רופאת התפתחות

ממש במקרה, היא מנהלת מכון להתפתחות הילד ואני סומכת עליה מאד. בביקור האחרון הכל היה בסדר לדעתה, והיא אמרה שלקראת גיל 9 חודשים הוא יזחל ו/או יתיישב. אני כמובן אגיע אליה בקרוב. ייתכן מאד שאני דואגת סתם. אני לא ממש זוכרת את הטיפול של נטע, אבל זוכרת בודאות שלידיא הייתה עם נעליים 23 שעות רק 3 חודשים, עד גיל חצי שנה. תודה!

kashke

New member
נו? אז הוא בן 9 חודשים והתחיל

לפני מספר שבועות זחילת גחון. נכון? הוא צריך "להשתכלל". למצות את כל האפשרויות שיש לו בזחילת גחון.מפה תתחיל ההתישבות. ועוד משהו - אני סומכת עליך שאת יודעת שכל ילד הוא עולם ומלואו. שאין ילד אחד דומה לשני בשום אופן. כל אחד מאיתנו הוא "חד פעמי".
הרבה בריאות

למעלה