שלום חברים

noa loev

New member
שלום חברים

זוקקה לייעוץ ואשמח לכל דעה רעיון וידע על מנת לעזור לי.
גיסתי בת 60 עזבה את הארץ עם בעלה ובנה לארצות הברית ,לפני כ28 שנים.
במהלך השנים הם חיו יפה עבדו קשה אך עם זאת הרוויחו וחיו ברמת חיים מכובדת.
לפני כששלוש וחצי שנים בערך ,הם ירדו מנכסיהם נכנסו לחובות ,הבנק לקח את הבית.והם נותרו ללא כלום.
גיסתי קיבלה אירוע מוחי שהשפיע מאד על מצבה הבריאותי והתפקודי. בנוסף בעלה ברח לה לישראל.
היא נכנסה גם לדיכאון היא כל היום בוכה ומעשנת ,וחיה על קצבה שהבן לוקח .
מי אישה חזקה ועשירה מוקפת חברים עטורה ביהלומים במותגים.היא עם טיטול אין לה כלום !! בעלה מכר ונעלם לה
בארצות הברית הם לא מתערבים בזוגיות היא מקבלת קצבה לעזרה בבית אך כאמור הבן לוקח הכל
חלומה להגיע לישראל !!!(בת לניצולי שואה) אבל היא צריכה ישר בית אבות . האחים שלה בארץ לא מוכנים לקבל עליה אחריות
ולא מוכנים לשלם בית אבות . והיא בוכה כל יום ? פקידי משרד הקליטה מעבירים מאחד לשני,בקונסוליה אין מענה..
מה עושה אזרח לבד בודד שרוצה להגיע לישראל? אין לה פנסיה מארצות הברית
סליחה על האורך ותודה מראש תזכו למצווה

בקר12

New member
עם כל הצער למה בדיוק את מצפה?

בית אבות הוא מקום יקר גם לישראלים שחיו פה ושילמו מסים כל חייהם

titmarsh100

New member
מאוד מצער לשמוע כמובן...

אבל באמת, למה את מצפה ?? זה שהיא בת לניצולי שואה לא נותן זכויות מיוחדות לאף אחד. וזה שהיא יהודיה וישראלית לשעבר לא ממש נותן לה זכויות יתר. ועכשיו בגלל שקשה לה היא רוצה לעשות עליה ושהמדינה תתמוך בה, זו קצת בקשה מוגזמת לכל הדעות בכל מקום ולא רק ממדינת ישראל.

מאוד מצער לשמוע

מאוד מצער לשמוע, אך היא לא נחשבת לתושבת ישראל, ולכן גם לא מגיע לה שירותי בריאות׳.
ראשית, היא צריכה להגיע לארץ ולהתחיל לעשות את כל הבירוקרטיה, לגשת לביטוח לאומי ולהוכיח להם שהיא חזרה לארץ, כגון: חוזה שכירות, ללכת למשרד הקליטה וכו׳. רק לאחר כחודש מיום הגשת הטפסים, תתכנס הועדה בביטח לאומי ותחליט אם מחזירים לה את התושבות. גם אז, היא עדיין לא תהיה רשאית לקבל שירותי בריאות. על כל שנה שהיתה בחו״ל יש 2 חודשים (עד כמה שזכור לי) המתנה ויש מקסימום חודשים עפ״י החוק. מה שאומר שהיא צריכה לעשות בתקופה הזאת ביטוח פרטי.

tolkien7

New member
חד משמעי ,שתעלה למטוס ותגיע ,ידאגו לה והיא ,

תעבור לבית אבות .כך קורה עם עולים זקנים מברית המועצות ,הילדים שלהם שולחים אותם חולים עם דמנסיה והם עוזבים
לארצות כמו אוסטרליה .עבדתי בבית אבות בארץ וזה המצב .מגיע לה גם שיעזרו לה .

tolkien7

New member
נכון,חלם.ונתקלתי במקרים של בני 80 שהגיעו על

בסיס הסבא שלי לפני 150 היה יהודי , חוק השבות .ולאותם זקנים לא היה קשר מעולם ליהדות .הם רק הבינו שמחכה להם בארץ מקום בטוח לעת זיקנה .המדהים הוא במספרים שהגיעו משנות התשעים עד עכשיו.לא צעירים שיכולים לתרום למדינה אלא משנות השישים עד גילים מופלגים .ואין מי שיפסיק את החלם הזה .
לי אישית לא מפריע שמגיעים צעירים על סמך חוק השבות שסבא שלי היה יהודי ,אך האם ידוע למישהו שהם מקבלים לימודים וכלכלה חינם בכל שנות לימודיהם באונברסיטה ?

גלמיש1

New member

כאן נמחקו הודעות

אני מבקשת להשתמש בשפה מכובדת בלי העלבות והערות גזעניות.

גזענות אני מבינה זה עיניין של תפיסה

"בסיס הסבא שלי לפני 150 היה יהודי , חוק השבות .ולאותם זקנים לא היה קשר מעולם ליהדות .הם רק הבינו שמחכה להם בארץ מקום בטוח לעת זיקנה "

זה לא גזעני, נכון? או שזה לא גזעני כשזה מתיישב עם התפיסות שלך?

עזרה

אני יכולה להבין את מה שקרה עם הבית.
הרבה אנשים נפלו כי לקחו משכנתאות שלא יכלו לשלם. כולם עובדים קשה..אבל מי שחי מעל הפופיק ולא משלם את כרטיסי האשראי ואת המשכנתא שלו..אז כן..הבית הולך לכניסת נכסים. יכלה למכור לפני שזה קרה. וללכת על דירה קטנה יותר..מדוע זה לא נעשה?
אבל:
אין לה פנסיה?- מגיע לה בטוח לאומי אם היתה תושבת חוקית..מגיע לה עזרה מבטוח לאומי האמריקאי וגם assisted living
אם היתה חוקית.
אין לה אפשרות לקבל עזרה..
זה השטות הכי גדולה ששמעתי בחיי. ואני גרה כאן.
אז:
1. הסיבה היחידה שהיא לא מקבלת עזרה זה בגלל שאין לה ניירת מסודרת והיא ללא אזרחות או גרין קארד. 28 שנים!

גלמיש1

New member
אבל היתה עטורת יהלומים....

באמת. מי שעיטר עצמו ביהלומים אבל שכח לשלם את המשכנתא לא ממש מעורר אצלי את בלוטות החמלה.
היא מקבלת קיצבה אבל הבן לוקח ???
זה כבר נראה לי הזוי....

מי שמבשל בערב שבת, אוכל בשבת....

יש מספיק אנשים בישראל שעבדו קשה וביושר כל חייהם, לא אכלו יהלומים לארוחת בוקר, וזקוקים לעזרה לעת זיקנתם. אין שום סיבה בעולם שהמדינה תממן נצלנים וחסרי אחריות.

תשובה

הנושא הזה מסובך אפילו להתחיל להסביר.
יש כאן הרבה מאוד ישראלים שהיה להם רכוש רב- ואיבדו את כולו בגלל ניהול לא נכון, והתרחבות עסקית בלתי מבוקרת.

לי מפריע שהיא טוענת שאין כאן עזרה ואין כאן בטוח. ראשית זה לא נכון.
ושנית אם זה המצב-זה אומר שהיא שוהה כאן 28 שנים ללא ניירת.
אז..כן..היא חייבת לחזור לארץ. או שתחכה ל 2014. יוצא חוק מיידי שאובמה הולך לתת לכל האנשים ששהו כאן מספר שנים מסויים אזרחות. [הסיבה? מליונים ששוהים בילתי חוקיים ועובדים מתחת לשולחן ולא משלמים מיסים. הוא זקוק למשלמי מיסים]
גם בטוח הבריאות שלו יוצא לדרך, ובאוקטובר מתפנים מעל בליון דולר להתחלת המסע הזה..[בטוח מאוד דומה למה שיש בארץ]

לא יודע מהיכן נובע הידע הזה שלך.

אני מתגורר בארה"ב גם כן כבר כ-30 שנה ונמצא בגיל הביטוח הלאומי.

הביטוח הלאומי בארה"ב לא מתקרב בכלל לזה שבארץ.
ואני לא מדבר על הקיצבה החודשית הנמוכה שלו ועל הפיגור של שנים
ב"הצמדה" למדד יוקר המחיה המקומי.
אני מדבר על השירותים הנלווים שקיימים בארץ ולא קיימים בארה"ב.

כל הנושא הסיעודי לא קיים בארה"ב בכלל כמו שקיים בארץ.
בארה"ב הביטוח הלאומי בכלל לא מכסה פיליפיניות שעוזרות בבית.
כל נושא הסיעוד יורד מהתשלומים הזעומים של הביטוח הלאומי, כך
שהוא שואף לאפס.

ועל כל העניין של אובמה ---- התאפקתי לא לצחוק ממה שהדביל הזה
הפיל ומפיל על ארצו.
זה הוא החוק המקולל ביותר שפסיכופטי הדמוקרטים יכלו לרקוח
באווירת הבהמיות סביב השלטון ההזוי הזה.
(יעני "אם אתם רוצים לדעת מה יש בחוק הזה - אז תצביעו בשבילו"....
אז הצביעו ועכשיו הם מקללים את הרגע!!! ומי שעדיין לא מקלל
כי תקוע לו האסימון, עוד יקלל ובגדול!!!).

גלמיש1 שאפו, צודק/ת בכל מילה

הגברת הזאת והמשפחה שלה, כולם נשמעים לי חרה של אנשים.
"לא לחנם הלך זרזיר אצל עורב"...

למעלה