שלום חברים :)

malder

New member
שלום חברים :)

הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי...
אני בחור, רווק, אין לי כישורי בישול/רצון לבשל/סבלנות לבשל, עם זאת מאוד רוצה להפוך לטבעוני (שילוב של אידיאולוגיה ואמונה שתזונה צמחית בריאה יותר).
אני מחפש עצות מה אפשר לקנות/להכין בפשטות, איזה אופציות יש לי באיזור רמת החייל (איזור המשרד שלי)?
 

RSPA

New member
שלום לך. מציע שתצטרף ל"אתגר22" - הדרך הטובה לטבעונות.

שם תקבל את כל המידע שאתה מעוניין בו, במרוכז ו/או בדרך אישית וישירה, שיתן בידך לגלות ולהכיר את רזי הטבעונות.
[URL]https://etgar22.co.il/[/URL]

בהצלחה !
 

malder

New member
ביקשתי להצטרף

מתחילים ב- 20/10


ועד אז... יש טיפים למקומות מומלצים באיזור רמת החייל שלא יקרעו את הכיס?
 

RSPA

New member
יופי. אני לא מכיר את איזור רמת החייל אבל בינתיים...

בדוק באתר "ויגן פרינדלי" (אתר שמרכז בין השאר מידע על מקומות ועסקים ידידותיים לטבעונים ולטבעונות) אם יש משהו שמתאים לך.
[URL]https://www.vegan-friendly.co.il/[/URL]
 
הכי קל

כריכים.
לחם משובח מכל מני סוגים, אבוקדו, חומוס, טחינה, מטבוחה , ירקות טריים, ירקות קלויים, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, כל האמור לעיל ניתן גם לקנות וגם להכין בקלות לבד. קשה מאד לקלקל.
ירקות סנפרוסט יעזרו מאד- חומוס, עדשים, שעועית, אפונה זעירה....את כולם ניתן להרתיח במים ולערבב בסלט או לאכול חם עם מלח פלפל שמן זית ושום.
אם אתה יודע להכין אורז חייך דבש. אתה יכול להוסיף אליו בצל מטוגן וקוביות מכל סוגי הירקות- גזר,קישוא, בטטה, דלעת...
לתנור אתה יכול להכניס חצאי תפוחי אדמה מונחים עם הקליפה למעלה- אחרי ששטפת קודם היטב! בינהם חצאי בצלים וחצאי בטטה לאורך מורחים את התבנית בשמן ומעל מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס גס.
פסטה מכל סוג ניתן לערבב בקלות עם רטבים קנויים או להכין בפשטות שמן זית ובזיליקום עם צנוברים וכפותיים שמרי בירה, אפשר זיתים או עגבניות מיובשות חתוכות בסכין לרצועות דקות.
חוצמזה אפשר לאכול פסטה קרה עם אחת הקטניות של סנפרוסט מלח שמן פלפל שחור בצל חתוך לטבעות דקות,רבעי עגבניה או עגבניות שרי
ניתן לרכוש גבינות טבעוניות ולבדוק איזו מתאימה לך נניח כמו צפתית של משומשו שהיא גנרית ונוחה לשימוש.
בחנות טבע ובחלק מהסופרים יש מוקפאים של טבע דלי שרובם ממש משביעי רצון- יש להם קובה לטיגון וקובה למרק,שניצלוני סייטן, כל מני קציצות מכל מני תערובות. שווה .אצלנו כשאין מי או חשק לבשל יש כאלה בפריזר.

בהצלחה
 

malder

New member
היי מיקי

באמת נשמע קל כשאת כותבת את זה :) ננסה ואעדכן.
 
חכה רק התחלתי


אבל באמת- אני מציעה שתדוג ממה שכתבתי מה שמדבר אל ליבך ותרכיב לך רשימת קניות.
תחשוב כמה תוכל להתמיד בלהכין לבד ומה שלא תתחיל ממוכן. אם תשוב לכאן עם הזמן תקבל עצות לייעל בישול ביתי, להקפיא או לאחסן במקרר לשליפה.
בעצם רוב רובם של תבשילים הוא לא מורכב כשמישהו מתרגם לך לשלבי הכנה מוצרים וזמן הכנה.
יש הרבה פתרונות ורובם פשוטים ליישום ובעיקר דורשים פתיחות

עוד לא התחלתי לדבר על טופו ושבבי סויה
 
מסכימה שכדאי ללמוד לבשל!

לא תבשילים מסובכים, ובהחלט להשתמש בקיצורי דרך.
פסטה עם עגבניות ועדשים.
או תבשילים שמתבססים בהתחלה על דברים מוכנים: לטגן מעט בצל עם שום, להוסיף קופסא של עגבניות מרוסקות, קופסא של שעועית כהה או לבנה, לבשל קצת ויש סוג של צ׳ילי. תבלינים מתאימים: אורגנו, צ׳ילי, כוסברה.
להצטרף לקבוצות טבעוניות (כאן למשל!), למצוא מוצרים מוכנים שטעימים לך.
מסעדות באזור אני לא כל כך מכירה.
בהצלחה רבה!
 

malder

New member
הבעיה עם בישול כשאתה רווק

זה שאתה אוכל במשך שלושה-ארבעה ימים את אותו אוכל וזה משעמם...
אז אנחנו (הרווקים) מעדיפים לאכול בחוץ, אבל כמה אפשר לאכול סלט או פלאפל או חומוס...
 
טעות בידך

אתה מכין 2-3 רטבים מקפיא בקופסאות רב פעמיות קטנות כמות לאחד או שניים
ואז אתה מוסיף בזמן אמת פסטה-10 דקות בישול במים, או אורז, או תפוח אדמה אפוי, או סיר קטן של כוסמת וכו'.
כנ"ל לגבי מרקים, כנ"ל לגבי פשטידות, קציצות וכו'.

טבעוני לא משמעו חומוס ופלאפל, גם אבל בהחלט לא רק
תל אביב מלאה מקומות שניתן לאכול בהם בחוץ טבעוני ומגוון
ובאמת להכין זה קל. מעבר לזה אתה רווק? תזמין חבר או שניים או ידידות או אחים או שכנים... בהצלחה לך
 
״שלושה ארבעה ימים אותו אוכל״ - זה קורה גם במשפחות גדולות

וגם אצל יחידים.
היתה לי תקופה שבה בישלתי כל יום מחדש עד שגיליתי שעם כל אהבתי לבישול, אני אוהבת לחזור מהעבודה לאוכל מוכן. וגיליתי שלא כל כך נורא *לי* לאכול אותו דבר כמה ימים רצוף.
גם איכשהו נהיה פחות פחת.
אבל! אם זה באמת לא כיף לך, אז אפשר להקפיא או לגוון: להכיןפסטה או אורז, ולאכול אותה יום אחד עם מוקפצים ויום אחד עם רוטב עגבניות-צ׳ילי. למשל!
אם המטבח מאפשר, ואם יש פריזר מספיק גדול, אפשר לבשל ולהפיא במנות קטנות. ואז לגוון. זה באמת דורש התארגנות -לדעתי שווה.

בלי קשר, אני מקווה שתמצא מסעדות מתאימות, אני פשוט לא מכירה, ולעומת זאת יש לי רעיונות איך ומה לבשל.
כמו כן, יש בפייסבוק קבוצות של מסעדות טבעוניות, אז אולי משם ייצא פתרון חלקי
 

RSPA

New member
אני מה זה מבין אותך.


מכיר את זה מכמה רווקים (או שהיו) במשפחה. הפתרון זה באמת להסתמך על אכילה "בחוץ" וכמובן לגוון במידת האפשר. או, לעודד בן/בת משפחה (אבא, אמא, אחים, אחיות ובעיקר דודות וסבתות) שיבשלו עבורך.
מה לבשל ואיך לבשל, תוכל ללמוד מכל המומחים/מומחיות שנמצאים (לעיתים...)/נמצאות כאן (שחלקן כבר נתנו לך כמה טיפים מעולים), או בלימוד עצמי לאחר שתכיר בכלליות את המטריה במסגרת אתגר22.
רק הצלחה!
 
למעלה