שלום חברים

שרון ב31

New member
שלום חברים

אני חייבת לתקן טעות נפוצה שחוזרת על עצמה לאורך כל הפורום: האנשים המקצועיים העוסקים בעניני פטנטים הם עורכי פטנטים ולא עורכי דין לעורכי דין אין רשיון לעסוק בעריכת פטנטים ולהיפך. וכמו שאמרו גדולים וחכמים ממני: "זה היה חייב להיאמר" ודרך אגב המון ברכות על הפורום המקסים שיצרתם פה. אני בטוחה שיש המון אנשים שחושבים על איזושהיא המצאה והיא יושבת להם בראש ולוחצת להם בבטן והם לא יודעים מה לעשות איתה. אז בהצלחה לפורום ולמנהלו וגם לכל הממציאים שרון

שרון123

New member
איך נעשים עורכי פטנטים?

האם יש קורסים בארץ ? אני עובדת בחברת ביואינפורמטיקה, והייתי רוצה להכיר יותר את הפרוצדורה של הגשת הפטנט, מה הקריטריונים וכו´ נישהו מכיר? מישהו יודע?

שרון ב31

New member
כדי להיות עורכי פטנטים...

צריך קודם כל תואר שני לפחות באחד ממדעי החיים (ביוטכנולוגיה, כימיה, פיזיקה) או במדעי המחשב או הנדסה. אחרי שיש תואר אפשר לקחת קורסים בפקולטה למשפטים בקניין רוחני וחייבים בכל מקרה לעבור סטאז´ של שנה וחצי - שנתיים במשרד מוכר לעריכת פטנטים וכן מבחן בכתב ומבחן בע"פ של לשכת הפטנטים במשרד המשפטים. כמו שהבנת זה לא כל כך פשוט להיות עורך פטנטים וזה בטוח לא עניין של קורס או שניים... לשם מה את/אתה צריך להכיר את הפרוצדורה של הגשת פטנט? האם לשימושך האישי? מכיון שזאת פרוצדורה מורכבת ומסובכת ובטוח שלא להסבר על רגל אחת.

שרון123

New member
תודה רבה על התשובה

טוב אז כניראה שאני לא אהיה עורכת פטנטים בעתיד הקרוב. ובכל זאת, אני עובדת בחברת ביואינפורמטיקה בצוות שמגיש פטנטים (בעיקר ל USPTO), אני עובדת גם במחקר, אבל גם בשלב הסופי של העברת הפטנטים למשרד עורכי הפטנטים. הייתי רוצה לדעת יותר על הפרוצדורה - מה זה פוזיציית פטנט? מה השלבים מהגשת הפטנט ועד קבלתו וכו´ האם יש קורסים שמלמדים את זה?

שרון ב31

New member
שלום שרון,

בקשר לקורסים: אני יודעת שיש קורסים מסויימים במסגרת הפקולטה למשפטים שעוסקים בקניין רוחני וגם בכל ההליכים הפורמליים שבהגשת הפטנט. הליכים פורמליים של הגשה, בחינה וקיבול משתנים ממדינה למדינה ובאותה מדינה מתעדכן מדי פעם החוק. על פוזיציית פטנט לא שמעתי אולי נסי לבדוק עם משרד עורכי הפטנטים שלכם, אולי הטרימינולוגיה שלך לא נכונה אשמח לעזור... השלבים מהגשת הפטנט ועד לקיבול שונים ממדינה למדינה אם תוכלי לפרט לאיזו מדינה כוונתך אולי אוכל לעזור. שרון

שרון123

New member
שוב תודה רבה על ההתיחסות

אני לא יודעת מספיק אפילו כדי לשאול
השאלה שלי איננה ספציפית (בטח לא למדינה מסוימת...) הייתי רוצה ללמוד על מה מותר להגיש פטנט ועל מה לא, תוך כמה זמן מותר להגיש עידכונים, ומה ניקרא עידכון (עד כמה מותר להכניס אינפורמציה חדשה). פחות או יותר להכיר את מיבנה המסמך שמגישים, מה חייב להיכלל בו, מי צריך להיות חתום וכו´. אני לא ממש צריכה את האינפורמציה בשביל העבודה, אבל הייתי שמחה להכיר יותר את התחום. שמעתי שיש קורסים לידע כללי על פטנטים ו FDA, וחשבתי אולי מישהו כאן יודע מי מעביר את הקורסים הללו.

למעלה