שלום חברים

שלום חברים

בהמשך לשאלותיי מתחום הרפואה היפנית, יש לי בקשה חדשה. אם למישהו מכם לא קשה ללמד אותי את שמותיהם (קאנג'י+איך אומרים את זה באותיות אנגליות) של האיברים הבאים: 1. לב 2. מעי דק 3. מעטפת הלב (פריקרדיום) 4. המחמם המשולש (זהו "איבר" הקיים רק ברפואה הסינית, ובקאנפו היפני) 5. ריאות 6. מעי גס 7. כליות 8. שלפוחית שתן 9. כבד 10. כיס מרה 11. טחול 12. קיבה אפילו תשובה חלקית תתקבל באהבה.
אבל תשובה מלאה... זה יהיה טוב מאוד

SulfuricAcid

New member
אברים בגוף האדם ביפנית

כן אני מכיר מלא רק שאין ביכולתי לכתוב את אותם ביפנית כי היא לא מותקנת במחשב אבל יש לי ספר גדול של קאנג'י ששם הם רשומים אם בא לך אני יכול לעשות לך סריקות ולשלוח האייסיקיו שלי הוא-106010136 המילים שאני מכיר- גוף-Shin, Mi מוח-Noh פרצוף (מסכה)-Men, Amote, omo, Tsura אף-Bi,Hana זרוע-Koh,hiji עצם-Kotsu, Hone עור-Ki,hi, Kawa Hada קיבה-Choh, harawata חזה, לב-Kyoh, Mune, Muna רחם-Hoh שריר-Kin, Suji וריד-Myaku כתפיים-Ken, Kata גב-Hai, Se ,Sei, Somuku, Keru שן-Shi, Ha ציפורן-Tsume לב (נשמה)-Shin, Kokoro דם-Ketsu ראש-Ketsu,Peji שיער-Moh, Ke,Hatsu, Kami צוואר-Shu, Kubi עין-moku, Boku, Me אוזן-Ji, mimi פה-koh, Kuchi יד-Shu, Te רגל-Soku, Ashi, Tariru Shinu-מוות מקווה שיכלתי לעזור שי אלון

שרית(^_^)

New member
גוף האדם

1. לב - 心臓 shinzou 2. מעי דק - 小腸 shouchou 3. מעטפת הלב (פריקרדיום) - 心嚢 shin-nou 4. המחמם המשולש - ??? 5. ריאות - 肺 hai 6. מעי גס - 大腸 daichou 7. כליות - 腎臓 jinzou 8. שלפוחית שתן - 膀胱 boukou 9. כבד - 肝臓 kanzou 10. כיס מרה - 胆嚢 tan-nou 11. טחול - 脾臓 hizou 12. קיבה - 胃 i

swirrrly

New member
למה הכל זה עם קאנג'י? ../images/Emo5.gif

(זה קאנג'י, נכון?) אי אפשר עם הירגאנה?|:

שרית(^_^)

New member
בטח שאפשר ../images/Emo13.gif

אם את באמת מתעניינת באנטומיה
אז הנה במיוחד בשבילך, כל הרשימה גם בהירגאנה: 1. לב - 心臓 shinzou  しんぞう 2. מעי דק - 小腸 shouchou  しょうちょう 3. מעטפת הלב (פריקרדיום) - 心嚢 shin-nou  しんのう 4. המחמם המשולש - わからな~い (ובעברית: "אין לי מושג"
) 5. ריאות - 肺 hai  はい 6. מעי גס - 大腸 daichou  だいちょう 7. כליות - 腎臓 jinzou  じんぞう 8. שלפוחית שתן - 膀胱 boukou  ぼうこう 9. כבד - 肝臓 kanzou  かんぞう 10. כיס מרה - 胆嚢 tan-nou たんのう 11. טחול - 脾臓 hizou  ひぞう 12. קיבה - 胃 i  い

למעלה