שלום חברים

ישRאל

New member
שלום חברים

אתמול חזרתי מבודפשט,נהר הדנובה עדיין שם והוא ממשיך לזרום,,מזג האויר היה ידידותי ונחמד,,הפורינט מול הדולר התחזק והוא נימכר בבין 195-205 פורינט ל 1 $ ,,מוזיאון השואה ב PAVA U 39 יפה מאוד רואים שהישקיעו שם והוא עדיין בהקמה,,אנני היתי קורא למקום "מוזיאון" לפי דעתי הוא יותר "אתר הנצחה" וכמובן האוכל האוכל ההונגרי שאף פעם לא נימאס ממנו,ותמיד אני מגלה עוד מסעדה או שניים חדשות,, יום טוב לכולם

טומי*

New member
ברוך הבא ישראל....ומזל טוב../images/Emo70.gif

ליום הולדתך, מה גם באיחור שווה לא? העיקר שנהנתם!

vera2

New member
ברוכים הבאים הביתה../images/Emo140.gif

עדיין הפוריתקף? חשבתי שעכברו ליורו. האם המחירים עלו? ואיך האוירה? תספר לנו בזמנך הפנוי.

B T1

New member
שלום גם לך חבר...

(למרות שחברים יש רק באגד או בהסתדרות) מה שלום ההונגרים אשר בהונגריה? או בהונגרית: Hogy ityeg a fityeg?

ישRאל

New member
תודה לכל המברכים,,,

הטיול היה יותר ממוצלח בהתחשב שנסעתי עם אמא שלי שהולכת עם הליכון כך שהלוגיסטיקה עם הנסיעה היתה קצת מסובכת ואני רוצה לציין לטובה את חברת התעופה MALEV שהיו כל כך בסדר וקבלנו מהם יחס אישי כמו מעלית למטוס או כסא גלגלים,,והעברה בנקודות המכס במוד מהיר מבלי לעמוד בתור,, שהינו במלון GOLDEN PARK שהינו בבעלות ישראלית הוא נימצא ב BAROSS TER מס' 10 ממש ליד תחנת הרכבת המיזרחית מלון נחמד מומלץ

ברק 188

New member
ביקרתי במלון הנ"ל

שם גם השגתי מדריך יהודי בשם אברהם מדבר עברית, בצעירתו בשנות השישים היה מתנדב בארץ נתן לנו יופי של סיורים בדיבוב עברי.

B T1

New member
שרוליק---סמוך למלון שהזכרתה...

ב-Nefelejcs u 6 היה למשפחתי מלון בשם: Romaעד1948 אז הפקיעו אותו החברים הקומוניסטים, ובמקום המלון יש קואופרטיב לבניה לעומק. (שיירקבו וייקברו)

vera2

New member
BT1 Felejcsd el ../images/Emo140.gif

אני בטוחה שזה הוביל את המשפחה ואותך למחוזות אחרים ויפים.יום נעים מVera

B T1

New member
vera--לאחר מחשבה.... את צודקת

באמת הוביל את משפחתנו למחוזות אחרים. את סבתי לכלא, את דודי גרשו מבודפשט כ-osztalyidegen ולמה רק אותם? כי רק הם חזרו ממחנה העבודה והמוות. אגב, לפני כמה שנים, כאשר בקרתי בהונגריה, שמעתי על נכונות להחזיר חלק מהרכוש שהופקע, בתנאים שאינני יודע אם אני מסוגל לקיימם.

vera2

New member
לBT1 אני מאוד מצטערת לא התכונתי

לעורר בך זכרונות כאלה קשים כל כוונתי היתה שאולי שוב מבלי לדעת פרטים הגעתם לארץ וכאן הקמתה משפחה לתפארת את זה אני כן כותבת מתוך ידיעה.יתכן שאם הדברים היו קורים אחרת ואני מתייחסת אך ורק להלאמת בית המלון אולי ושוב אולי לא הייתם מגיעים לארץ והכל היה שונה.שבוע טוב מVera

טומי*

New member
זכרון ילדות יש לי מהרחוב הזה...

לאמא היה בן דוד ( רופא שיניים ) שהיה גר ב Nefelejcs u 41 היינו הולכים אליו די הרבה, ואני זוכר אותו לטובה.

B T1

New member
אריק--על שאלה זו... נכריז עליך

כתמים השנה. (הפרס נסיעה להונגריה במחירים החדשים)

טומי*

New member
בהונגריה עדיין לא עברו ליורו......

נדמה שזה יקרה בעוד שנתיים, אבל הכל עלה..לפחות מדברי חברים שגרים שם.

B T1

New member
טומי-צר לי לתקן, לא הכל עלה,..

רק המחירים. המשכורות והפנסיה נשארו כמו בעבר.

עב

New member
נכון

לפני כמעט שנה התרשמתי בבודפשט שהמחירים גבוהים בגלל כניסת הזרים /תיירים. אבל בטווח שעה נסיעה מחוץ לעיר הגדולה המחירים נמוכים. המהפיכה של 1989 גרמה עוול למי שחיים על הפנסיה שמבוססת על המשכורת של פעם. שאלתי את בן דודי החונגרי איך הוא מרגיש ביחס לשינויים ולמערב והוא ענה תשובה חונגרית: "אני זקן מדי ויהודי מדי מכדי ליהנות מהקפיטליזם החדש".

למעלה