שלום חברים,

עדנה4

New member
שלום חברים,

אני חדשה כאן, אמנם קוראת אתכם בשקט מזה זמן מה. היום יש לי שאלה. אנחנו גרים בחיפה בכרמל. מאחורי הבית יש מה שקוראים "ריאה ירוקה". אמנם ריאה קטנה, אבל היום גם זה משמעותי. כמעט כל לילה אנחנו שומעים ציפור לילה, שמעולם לא ראינו, אך את הקול שלה אנחנו מזהים בקלות. האם יש אתר שאפשר לשמוע בו קולות של ציפורי לילה ולזהות את הציפור? נקודה נוספת בקשר לחוחיות. גם אני חשבתי הרבה שנים שהחוחיות נעלמו ואינן. בין השאר מפני שידוע שמרבים לצוד אותן, ציד בלתי חוקי. ואז זרעתי בגינה זרעים של חמניה, תרבותית אמנם, אבל חמניה גדולה ויפה. ופתאום - הגיעו החוחיות. הן גילו את אספקת המזון וישבו ואכלו. היה מדהים לראות אותן אוכלות. שורה אחרי שורה בצורה מסודרת, לא סתם גרעין פה וגרעין שם. פשוט חוויה. מי שרוצה לראות חוחיות אני ממליצה לו לזרוע חמניות תרבותיות, או רגילות והוא יוכל להנות מהחוחיות המקסימות.

לייזי1

New member
חמניות וחוחיות

עדנה שלום, תודה על העצה החכמה. ננסה, אולי עוד בקייץ הזה. ?לֹייזי

עדנה4

New member
מחפשת אתר לזיהוי קולות ציפורים

האם מישהו מכיר? ביחוד ציפורי לילה ישראליות.

netbird

New member
קישור בשרשור

ראי הודעתה של שחר דואק (ינשוף דיסלקט) בשרשור זה. היא הוסיפה קישור לאתר. יש שם שירה של שלושה מיני דורסי לילה: שעיר, לילית וכוס.

עדנה4

New member
אז ככה:

ראשית כל תודה על האתר המדהים. הוא נכנס ישר למועדפים, ועכשיו כל פעם שארצה לזהות משהו תהיה לי כתובת. כי בספרים כתוב: ווו, ווו, וה, וה ציפ ציפ ואף ציפור לא היתה מזהה את עצמה שם. אז זה לא שעיר, בין כוס ללילית. אולי לילית נקבה, אולי משהו אחר. ושוב תודה.

netbird

New member
26

אמנם 26 מיני עופות (לא רק ציפורי שיר) זה מעט מאוד, אבל גם זה משהו, ביחוד למתחילים שעדיין לא מתיימרים להבדיל בין שירת קנית אפריקאית לקנית אירופית. בכל אופן, תמיד אפשר לגגל את שם הציפור באנגלית או בלטינית עם סיומת קובץ הקול המבוקש (למשל: turdus merula.wav או robin.mp3).

גם אני אף פעם לא הסדרתי עם הקולות

כשהם כתובים בעברית ועוד בלי ניקוד :). במאגר שם אין תנשמת, יכול להיות שאץ מתכוונת אליה? היא לא עושה ציפ ציפ-ציפ ווא וה ווא אלא סתם צורחת.

netbird

New member
למה?

דווקא ה"הואיט, הואיט, הואיט" מתאים לעלוויות

עדנה4

New member
לפני שנים היתה פעם תנשמת ליד הבית

שלנו. ממש ממש קרוב. ולמרות שלא ראינו אותה, לא היתה בעיה לזהות אותה בזכות ה"אסתמה" שלה. ולמי שלא יודע תנשמת נקראת תנשמת כי היא מתנשמת ומתנשפת כמו חולה אסתמה. אם הגברת עושה קולות נוספים וסביר שככך, אני לא מכירה אותם. אבל למדתי הרבה ותודה לכם חברים.

לביא1

New member
אם את שומעת תנשמת, אז את לא תפספסי

את זה תאמיני לי, הנשימות האלו הן רק קולות וואי שהן משמיעות הצרחות שלהן הם באמת צרחות מקפיאות, הן יכולות לשמש כאפקט נהדר לסרטי אימה. הצרחה שלהם מאוד צרודה. בכל מקרה הכי הגיוני שזו תנשמת הן הכי נפוצות.

עדנה4

New member
אז זה לא הציפור לילה שלנו,

בעלי אומר שאולי זו לילית נקבה. האם גם היא משמיעה הרבה קולות? בקיצור, נקרא לה לילי. זהו.

נקבה משמיעה אותם קולות

רק יותר צרודים, נדמה לי שגם באותה תדירות, אבל אין עלי מגדיר (אם ישכח מגדירי תשכח ימיני?) ואני לא לגמרי בטוחה בזה. חוץ-מזה, יש הרבה ליליות באיזור של הכרמל, אז יכול מאד להיות.

S1988

New member
היי

ניכנסתי לקישור המדובר אבל לצערי גיליתי שיש שם מספר מוגבל של קולות ציפורים. אם מישהו כאן יוכל לשים קישור למקום כלשהו שבו אוכל לשמוע קולות של סיקסקים ושל תנשמות אני אשמח מאוד. נ.ב אני הבנאדם ששאל מה אפשר לתת ל2 אפרוחי סיקסק לאכול (מצאתי 2 אפרוחים). דרך אגב, האפרוחים ניטרפו ע"י חתול לאחר שהוצאתי אותם החוצה ושכחתי להחזיר אותם לתוך הבית כשאמא שלי סיימה לשטוף את הבית. זה ממש ציער אותי.

לביא1

New member
הם עושים קול ממש מעצבן.

המממ אם היה לי שווטגן באמת שהייתי מפתח תחביב לשבת בחוץ ולירות בסיקסקים. אגב לא בטוח אם היה חכם שאספת גוזלים של סיקסק הקנים שלהם הם על הקרקע ולכן יכול ליהיות שווקא הרמת אותם מהקן.

S1988

New member
כן אני יודע, הבנתי את זה כשקראתי

קצת חומר על סיקסקים באינטרנט. פעם הבאה אני אדע.

לביא1

New member
בקטנה גם ככה יש יותר מדי

מהציפור המעצבנת הזאת. הכי מרגיז שאתה הולך לטייל בלילה ואז אתה מתקרב לאיזה קן שלהם והם משגעים תשכל.

למעלה