שלום חברים

metuki

New member
שלום חברים

אתם מאמינים באהבה? כזו שמטריפה אתכם כמעט מהרגע הראשון? אז ככה: אני נשואה ויש לי שני בנים הוא נשוי פעם שניה ללא ילדים(10 שנים) עד לרגע שהופיע בחיי לא האמנתי שאוכל לאהוב שוב. כבר היה לי רומן מחוץ לנישואים רק שאת שבריו אספתי גם כשאהובי הנוכחי נכנס לחיי. חיי הנישואים שלי כפי שאתם למדים לא בדיוק גן של שושנים אבל אני נשואה לאיש טוב, איש משפחה תרתי משמע. אישה, בית, ילדים. .. כבר כמה שנים שאני חיה בשיממון מתוך בחירה ומתוך השלמה שאין הרבה גברים כמו בעלי אך עם ידיעה ברורה שאינני מאושרת . הפרש הגילאים ביני לבין בעלי גדול מאוד ובזמן האחרון עם כל מריבה או משברון שחל ביננו אני מרגישה יותר ויותר שחבל שאקבר כשאני צעירה. והאהוב הזה שנכנס לחיי, בכזו אהבה, בכזו שלמות, מצליח לגרום לי להיות מאושרת כפי שלא הייתי בימי חיי. מעולם לא אהבו אותי בדרך שהוא אוהב אותי. תוך שלושה חודשים מאז שהתחיל הרומן הזה גם הוא וגם אני חושבים על פירוק. אני פחות אמיצה ממנו. מחכה לרגע שהוא יקח החלטה. מנסה לחשוב מה יהיה על בעלי וילדי. איך בכלל לגשת. אנחנו נמצאים כרגע בפעם השניה בחיינו בתהליך של טיפול זוגי. הטיפול החל עוד לפני שהאהוב הגיע לחיי. תחושת ההחמצה וחוסר ההתאמה ביננו מאוד בולטת לאורך הטיפול. יחד עם זה אף אחד מאיתנו לא מעלה את נושא הפירוק כאפשרות. אני יודעת שדברים אלו אולי נשמעים נדושים. אבל אנחנו כבר במצב שילדיו מנשואיו הראשונים יודעים שאני קיימת, אמו מתחילה לחפות על היעדרותיו הרבות.. ואני? אינני יודעת מה לעשות. אני יודעת שאני צריכה לפרק. לא בגלל האהוב כמו בגלל האושר הפרטי שלי. כל כך הרבה נפגעים יהיו בסיפור הזה ואינני יודעת מהיכן להתחיל. המטפלת הזוגית שלנו איתה התייעצתי אומרת שאקח את הטוב שיש באהבה החדשה שלי, שאלמד להנות כי מגיע לי. .. עד מתי? איך אודיע לבעלי? בזמן האחרון הוא מתרחק, מבין שמשהו עובר עלי, נראה שהוא פגוע, בודד ועצוב מאוד. לא תאמינו אבל זה קורע אותי. אני יודעת שלגבי הבנים שלי אסתדר. אבל הוא? לא שלא יהיו נשמות טובות שיכירו לו מישהי יום אחרי שניפרד..אבל איך אוכל לפרק בלי שהוא יפגע? כל כך קשה לי...

אלה_ה

New member
את נמצאת במצב טוב, אפילו מאוד

גם מצאת אהבה גדולה. זה דבר שכולם חולמים עליו אבל הרבה לא מוצאים. וגם את בשלב שאת לא צריכה לשכנע את הבעל ליעוץ. אתם כבר באמצע יעוץ ואת לא לבד. יש מישהי מקצועית לצידך שתעזור לך למצוא את הדרך הנכונה להעביר את המסר בבעלך. לדעתי את בוחרת את הבחירות הנכונות. את לא מוכנה לחיות בשקר ולהנות ממים גנובים אלא רוצה לחיות כמו שצריך. עם בן זוג אוהב לצידך. מצד שני את לא רוצה לפגוע באבי ילדייך ואת מחפשת את הדרך הטובה ביותר לעבור את התהליך הקשה. מטפלת זוגית טובה אמורה לדעת איך לעזור לכם בדרך הזו ולהביא אתכם לתהליך של גישור. אבל את צריכה להבין דבר אחד-בעלך נפגע ושום דבר את לא יכולה לעשות כדי למנוע את הפגיעה. אפילו אם היית נשארת איתו ללא אהבה היית פוגעת בו. את יכולה רק לצמצם ולמתן כמה שאפשר את הפגיעה. ואת לא צריכה להעמיס את זה על מצפונך. זה לא היה בשליטתך. על מוות של אהבה אחראים שניים. אז בלי יסורי מצפון. שיהיה לך בהצלחה בדרך החדשה

metuki

New member
אלה יקירתי, תודה על החיזוקים

אבל בכמה שורות אי אפשר להעלות פרקי חיים שלמים. בסה"כ אינ יודעת שאת צודקת. אפילו מאוד צודקת. זה רעיון שאני מתחבטת בו לשתף את המטפלת בתהליך הגישור אלא שכבר שבועיים אני זורקת מדי פעם לחלל הבית שכדאי שהוא יפגש איתה והוא מתעלם.. וחוץ מזה, הפחד שאופף אותי. את יודעת למרות שזה מתוכנן בכל פרידה יש משהו שהורג אותך קצת...אפילו אם אתה הכי מחכה לזה בעולם יש את תקופת האבלות. ובכלל כנראה שאני סובלת מחרדת נטישה כך שכל התהליך מפחיד.

אלה_ה

New member
קבלי ../images/Emo24.gif

יכולה מאוד להבין את התחושות שלך. לפעמים קשה לוותר על הרע כי הוא בכל זאת מוכר. ואילו הטוב הוא אי שם בעתיד הלא ידוע. אבל אם תהיי אמיצה תצליחי. רק תאמיני בעצמך.

נקודה למחשבה

באמת מצב לא קל... שמעורבים בו הרבה אנשים שאת אוהבת ושאינך רוצה שייפגעו. הייתי מספרת לך סיפור על על מישהו שניסה לרצות את כולם ומה יצא מזה בסוף, אך אני רוצה להיות יותר פראקטית עבורך. האושר הזה שאת זוכה בו כרגע הוא בהחלט מובן הרי משאת הנפש שלנו בעלום הזה היא להיות נאהבים ולאהוב. יחד עם זאת הגורם לאושר הוא חיצוני, זה לא אושר שנובע מתוך כוח פנימי שלך ועשייה שלך בשביל עצמך, אלא אושר שקיבלת במתנה. הקשר הזה עם האהוב הוא חדש, וייתכן שמרחוק קצת קשה לראות עשבים שוטים בין הפרחים. מה שלדעתי נראה לי מוטעה כאן זה , שהקשר הזה, האושר החיצוני הזה יהווה את הסיבה לפירוק התא המשפחתי שלך. לדעתי הסיבה צריכה להיות מתוך התא עצמו וייתכן שהיא קיימת (לפי מה שסיפרת על הטיפול הזוגי שהחל לפני הקשר החדש עם האהוב) לדעתי אתם כן צריכים להעלות את נושא הפרידה שלך ושל בעלך כאופציה שתעזור לשניכם. נכון יש ילדים וזה לא פשוט, ואין דבר כזה שאף אחד לא ייפגע- פור גייט איט! השאלה היא איך יוצרים מצב ששניכם מבינים כי הילדים יכולים לקבל את האהבבה והתמיכה של שניכם גם אם לא תהיו ביחד. אני רוצה לספר לך שבעקבות הגירושים של הורי זכיתי מחדש לאבא. וכך גם ארבעת אחיי. אתם צריכים להבין שהבעיה היא בקשר שלכם , בתקשורת שלכם אחד עם השני וא םשניכם לא ממצים את עצמיכם בקשר הזה, יתכן ופרידה היא שיקול נכון עבור שניכם. על זה אתם צריכים לדבר ביניכם, מתוך כבוד הדדי. לדעתי בדרך הזו הפגיעה תהיה פחות קטלנית. אבל צריך לקחת את קיומה בחשבון ולא להתעלם ממנה. והשורה התחתונה כאן לדעתי היא שמה שצריך לקרות - יקרה ביום מן הימים, והשאלה היא איך. האיך הזה נראה לי תלוי ונמצא בידייך...

metuki

New member
את צודקת. רק שאין לי כח ואומץ

לפרק את המסגרת מבלי שיהיה לי מישהו להישען עליו. אולי אני מסוג הנשים שמעדיפות לחיות פחות טוב אבל לא לבד? סה"כ בעלי איש מקסים, טוב, הרבה נשים היו מתות להיות במקומי. 20 שנה כמעט ביחד ועדיין מדליק נרות ומוזג יין לשמר את הרומנטיקה. עדיין אוהב כאילו אתמול נפגשנו. אבל כל זה לא ממש עוזר..כשהאבה נגמרת.

metuki

New member
עידכונים.....

אלה יקירתי, עכשיו את הולכת ממש לאהוב את הקטע. אתמול הסתובבנו לנו אהובי ואני באחת מערי השרון בדרכינו לראות רופא עבורו. כך, איך שאנחנו מסתובבים הוא מחבק אותי בטבעיות, לא עזרו תחנוני שמא מישהו יראה אותנו, הבחור בשלו. למרבה הפלא פגשנו מישהו, לא אחד אפילו שניים שמכירים אותו. ואז, פתאום יחד עם 17 צלצולי הטלפון של אשתו שמשעמם לה ושיגיע כבר הביתה, צילצול של הבן של אשתו להגיע לקחת אותו מהטרמפיאדה, הבחור תפס רגליים קרות. הבילבול השתלט, הלחץ חנק...ופתאום הוא לא מדבר על עתיד משותף אלא על לחץ, לחץ, לחץ. אין לי ספק שמא שהוא מרגיש אלי חזק ביותר. אין לי ספק שאם הולכים לפרק חבילה צריך לעשות זאת בחכמה. הדבר היחידי שמוציא אותי מדעתי זה שינויי ההתנהגות, הבלבול והרצונות. פתאום זה לא כל כך אבוד מה שיש בבית, פתאום אי אפשר לזרוק הכל לים.. מאיפה אקח את הכח להעיף את הסיפור הזה מעלי. מצד אחד אולי חשוב שאתן לו קצת להירגע. לא פשוט להתאהב ולאבד את הראש בזמן קצר. מצד שני, הפתיחות שהוא מגלה, האופן בו הוא משתף אותי בכל דבר ודבר, עשרות הטלפונים שלו במשך היום, לא מאפשרים לי אפילו לחשוב על התנתקות. ניסיתי לפני שבועות מספר לשאול אותו אם לא כדאי שניפרד להפסקה קצרה, כדי שכל אחד מאיתנו יבדוק את תחושותיו עם עצמו. הבחור פשוט בכה.. לא מאמין בהפסקות. הפסקה תהרוג אותי. כעת הוא מדבר איתי על מינון נמוך והטלפון הראשון שלו הבוקר היה בשש ועשרה בבוקר!! בשמונה וחצי הוא כבר היה אצלי עד השעה 12 בצהריים. והעבודה, והעסק ומה לעשות.... ואשתו, כל רבע שעה מתקשרת לא בגלל שהיא חושדת רבותי אלא בגלל שהיא התרגלה לעשות זאת. איפה אתה, לאן אתה הולך מתי אתה בא? תבוא הבית..משעמם לי.. ואני, פעם ראשונה בחיי נוגעת בטוב ואולי הוא לא מספיק טוב? ואולי אני לוחצת מדי?

gafi

New member
היי

תסלחי לי שאני היום עצבנית מאוד..... אבל את פוגעת בעצמך הוא בוכה ואת נכנעת, למרות כל הרע שיש לו בבית, הוא יודע שמחכה לו הטוב בפינה ובזרועות פתוחות, בת כמה את שאת צריכה ככה להשלים עם המצב, את בטח לא גרושה עם ילדים או אחת נואשת שאין לה ברירה כשהוא איתך את הכי מאושרת בעולם, ואח"כ.... המחשבות של כדאי או לא, הכאב, ועוד הרבה הרבה דברים אחרים אל תמשיכי, מגיע לך משהו הרבה יותר טוב, אל תכאיבי לעצמך זה קשה, וזה כואב אבל בסוף משתלם ואני כותבת לך רק בגלל שאכפת לי, וגם אני עברתי את זה לא מזמן...וזה עדיין כואב אבל חייבת להישאר חזקה בהצלחה...

אלה_ה

New member
GAFI-בעיקרון אני מסכימה שמגיעה לה

רק טוב אבל משהו בדברייך מאוד מקומם אותי. למה גרושה עם ילדים צריכה להשלים עם מצב שאינו טוב? כי היא פחות טובה? כי היא מספיק נואשת לקבל כל דבר? גרושה או נשואה-אישה צריכה לקבל את מה שטוב לה בזכות עצמה ולא בזכות האיש שאיתה/לא איתה.

gafi חבל ש.. ו-metuki רוצה לאמר

GAFI - את צודקת שמגיע לה טוב יותר, אבל מקוממת אותי העובדה שנשים גרושות הן סוג ב´ שצריכות להתפשר. אנו צריכות לצאת מנקודת הנחה שלכולנו מגיע הטוב ביותר, ואני רוצה להוסיף ולאמר לכולנו - כוונתי לגברים ונשים כאחד. METUKI - קראתי את דברייך פעם אחר פעם, ניסיתי להבין מה רצונך, מה שהצלחתי להבין שאין לך אהבה בבית, אבל ותקני אותי אם אני טועה, אין אהבה מתוך בחירה שלך. הרי בן הזוג עדיין אוהב, עדיין מתחשב, עדיין מדליק נרות ומשמר את הרומנטיקה. אני מניחה שהוא גם דואג לבית ופרנסה וגם לילדים. בנוסף ציינת את העובדה שהיה לך רומן שאת שבריו אספת, וחזרת הביתה. ומה את עושה כרגע, נכנסת לרומן חדש...שתיכף ומייד...את תאספי גם את שבריו? האהוב הבטיח לך הרים וגבעות עד רגע האמת? או שמא אני טועה? מאחלת לך שתצליחי למצוא את האהבה לבעלך, הוא לא מצטייר לי כבעל רע. בה צ ל ח ה.

אלה_ה

New member
הדרך למטרה קשה ועם הרבה מכשולים

לדעתי את צריכה לעשות סדר בדברים. את צריכה לעשות חושבים האם את רוצה להיפרד מבעלך כי רע לך איתו ולא כי יש מישהו אחר מעבר לפינה. ואהובך צריך לעשות את אותו הדבר. אחרת גם אם שניכם תעברו את התהליך, תעזבו בני זוג ותהיו יחד, תמיד ישאר לכם טעם רע של "אולי עשיתי טעות, אולי החמצתי משפחה". וזה יכול לחלחל ולהרוס את הקשר החדש. איך תעשו את החושבים-אתם צריכים להחליט יחד. הרבה פעמים אכן פרידה זמנית עוזרת. דברים שלא רואים מכאן רואים משם.. מרחוק דברים מקבלים פרספקטיבה. הדרך הגרועה ביותר לדעתי היא להמשיך-לא פה ולא שם. רגל אחת בזוגיות הישנה ורגל אחת בחדשה. את יכולה לצאת קרחת מכאן ומכאן. ודבר אחרון-את צריכה להיות שלמה עם עצמך. להיות את. להיות חזקה. לדעת שמה שלא יקרה את הולכת לחיות את החיים. לבד או בזוג. ואת לא צריכה תמיד מישהו לצידך כדי להרגיש שיש שם מישהו, אלא אם הוא הדבר האמיתי. רק ככה תגיעי לדעתי לאושר אמיתי. בהצלחה

metuki

New member
לכולכם. תודה על העזרה.

נכון שבעל נפלא בבית הוא לא דבר של מה בכך. רק מה מחבר שני אנשים? קצת יותר ממה שאפשר לסכם בחמש שורות. אותו הדבר גם מפריד בין האנשים. הקשרים שיצרתי בימי חיי היו תמיד ממקום תלותי ונזקק. גם האהבה הקודמת שהיתה לי תוך כדי הנישואים היתה ממקום כזה. מעין יחסי עובד מעביד, פטרון נתין..או איך שתקראו לזה. יחסים המושתתים על הזדקקות ותמיכה. היום, מצאתי את עצמי בשיא הקריירה האישית שלי, מבחינת ההתפתחות אני מרגישה הכי טוב שהרגשתי בימי חיי. האהוב נכנס לחיי מתוך מקום אחר. נקודות הפתיחה של שנינו שוות. פעם ראשונה בחיי שאני יוצרת קשר עם מישהו איתו אני מרגישה כל כך בנוח. נוח עם גופי, נוח עם התנהגותי. האהוב לא הבטיח לי דבר. הפשע היחידי שהוא ביצע שהירשה לעצמו לאהוב אותי בטוטאליות מוחלטת. הוא פשוט הרגיש בקול רם. פינטז ותיאר לי איך היה רוצה לראות את חיינו ביחד. ואני? נתתי לעצמי.. הלכתי עם זה עד הסוף. זה שאדם מרגיש ורוצה דברים מסויימים והמציאות הרבה פעמים מכה על פניו אינו מעיד בהכרח על כך שאיננו אמין. הוא לא היה צריך לחפש דרכים עקלקלות אלי. הפתיחות והכנות ביננו היא זו שגורמת לכל הבאלגן המיותר הזה. אם היה זה רומן אופייני בו אין נגיעה למשפחות, המפגשים הם נטו שלי ושלו אולי היה זה אחרת. אבל השיתוף, הפתיחות, הכנות קירבו אותנו באופן כזה שחשבתי שאולי זה אפשרי.. יכול להיות שעם הזמן, עם קצת מרחב הדברים יראו אחרת לשנינו. בינתיים פשוט התרגלתי להיות כל כך איתו שכשהוא קצת איננו אני מרגישה איך נפער חור בנשמתי.

68פרח

New member
../images/Emo23.gif

קראתי את מה שהיה לך ויש עדיין לומר. אני ממש מבינה ואוכל לספר שאני באותו מצב כמעט. גם לי יש אבא ובעל טוב...(רק שהוא מתיש אותי "קצת") אבל.....ברגע שטותי אחד נכנסתי להריון וזה השלישי שלנו. אני לא מאופסת ורחוקה משפיות הדעת...ובנוסף מחכה לי אהוב....!בעלי לא יודע בכלום. לא יודעת מה לעשות ב כ ל ל !! תומכת ביי לך שבוע טוב

metuki

New member
אם את רוצה לכתוב על זה תכתבי לי

לאימייל. אני לא מקנאה בך כלל וכלל. אני כבר כמה ימים חולה, בעיקר מזה שאני שומרת בבטן. תחזיקי מעמד.

68פרח

New member
היי מתוקה

רציתי להסביר את עצמי ולשאול אותך כמה שאלות. אני נשואה +2 כבר 10 שנים,,חיה חיים של שחור ולבן..ז"א ללא בגידות אמון מלא ואהבה יותר אני קצת פחות הוא. כל מי שהכיר אותנו מהמשפחה שלי במיוחד אמר לי...הוא לא מתאים לך!!! אני שמיים והוא אדמה..אין קשר בכלל ואבא שלי תמיד אומר שאין בנינו תקשורת בכלל. היום אני מבינה שכל זה נכון!! כמו שאמרת...פשוט אין קשר. לא מזמן פגשתי בחור מקסים...נשוי+2 גר בעיר שלי אני מערב הוא מזרח..לא ממש יש ביננו משהוא אבל קשר יש איןעדיין רומנטיקה בפועל רק בשיחות. בעלי לא יודע כמובן...חסר לי כי אני מצטיירת בפני כולם לבחורה הכי הכי בעולם!!!ובמיוחד לבעלי...למרות שאני חשה היום שאהבה ביננו קצת נעלמה לה ואז...ברדע של הסחפות ושבוע רומנטי בלבד...החלטתי לשנות את גורלי(כמו מטומטמת) ולהכנס להריון! אני כבר שבוע 18 והבדיקות מראות על צורך במי שפיר!! בין כל הבאלגן יש לי חמוד שמחכה ומת לנסות איתי משהוא אפילו קטן.. ולמרות שהכל ברור שאנחנו לא נפרדים מבני הזוג!!! רוצה ופוחדת לא מפריע לו ההריון. ולשאלות:איפה פגשת אותו...ספרת שהוא חיבק אותך בחוץ..בעלך יודע?? מישהוא יודע? מה אני יכולה לעשות..בזמן שאני יודעת שאני ובעלי זה קשר שאולי ימשך..עוד 20 שנה אבל בלי טעם.ואין סיכוי שהוא ילך..למרות שכבר ניסיתי לומר לו והוא חשב שזה יעבור לי!!! מקווה שתעני לי-האי מייל שלך חסוי-דרך אגב פרח

למעלה