שלום חברים

merakli

New member
שלום חברים

נודע לי עליכם ממנהל הפורום היווני ידידי ורעי פאדי אני יליד תורכיה ובקיא בשפתה כמובן ישנם טובים ממני אך מענין אותי מה אנחנו הישראלים יודעים על העם "המעניין הזה" הודות לאינטרנט אני מתחיל לקבל תמונה מאוד לא נעימה על העם שבתוכו חייתי פעם היו דברים כאלה גם פעם אך כנראה שהעדפתי להדחיק אותם.נכנסתי למספר פורומים ולזועתי נתקלתי בשינאה ארסית מאין כמוה שורשי השינאה הזאת בעיקרה דתית (הזדהות כמעט טוטלית עם האחים הפלסטינים) קינאה ,בורות העדר טוטלית של הסברה ישראלית ולצערי גם התנהגות די נלוזה של יהודים בתחומי הכספים והמסחר והראוותנות זה די פטטי כשזה בא מ אחד העמים המעורבים ביותר מבחינה אטנית בחודש הבא אני אמור לנסוע לאיסטנבול ולהיתארח אצל משפחה תורכית שהם ידידי בנפש אך כמה עצוב הדבר שאהבתם והערצתם אלי נובעת מהרגשתם שאנני" היהודי הטיפוסי" מצפה לתגובות

טליה ג

New member
קודם כל, ברוך הבא!../images/Emo24.gif

אני מבינה את התסכול והכאב שלך, וזה אכן מפחיד ומעציב לראות את ההקצנה של טורקים רבים ואת הזדהותם המוחלטת עם הפלסיטנאים ועם העולם הערבי. תחושה זו מקצינה תמיד כשישראל יוצרת כותרות שליליות, כמו בזמן מלחמת לבנון השנייה, לאחר מבצע "חומת מגן" או בתקופת האיתיפאדה השנייה. אבל צריך לזכור שהאינטרנט נותן לנו לפעמים תמונה מוגזמת ומוקצנת על הלך הרוחות בעם מסויים, בעוד שעדיין רוב האוכלוסייה לא מגלה דעות קיצוניות כאלו. אסור לשכוח שבאינטרנט כותבים בעיקר צעירים, בגיל שבו מודעות פוליטית או זהות לאומית או דתית מאוד מעסיקים אותם. אצל אנשים מבוגרים יותר או אצל אנשי משפחה זה פחות מורגש, אבל הם פחות דומיננטיים באינטרנט. אני למשל משתתפת הרבה בפורומים גרמניים באינטרנט ויש לי הרבה חברים טובים בגרמניה, אבל בתקופת גל הפיגועים של 2002 (עוד לפני מבצע חומת מגן אפילו), נתקלתי שם בהמון תגובות אנטי-ישראליות. קיבלתי אז סלידה חזקה מגרמניה ותחושה שהנה ההיסטוריה חוזרת על עצמה, והתלבטתי אם לנסוע לשם באותו קיץ, אך החלטתי לנסוע בכל זאת. אבל כשהייתי שם, לא רק שלא נתקלתי בעויינות, אלא להיפך! מאוד שמחו לשמוע שאני מישראל, ואף גילו כלפינו אהדה מוחלטת במישור הפוליטי! בטורקיה המצב יותר בעייתי, ובתקופות שישראל מעורבת במלחמה או בפעולות צבאיות האווירה האנטי-ישראלית מדביקה גם את האיש ברחוב, כולל אנשים מבוגרים יותר ופשוטים שאינם נושמים פוליטיקה, אבל זה תמיד חולף כשנרגעות הרוחות. לפחות במה שנוגע לישראל וליחס לישראלים, בינתיים לא נראה שטורקיה תלך ותקצין. האווירה האנטי-ישראלית מגיעה מדי פעם בהתאם למצב הפוליטי באיזור, אבל לא נשארת לאורך זמן. בקשר לחברים שלך בטורקיה, אני לא חושבת שהם אוהבים אותך בשל היותך "היהודי הטיפוסי", אלא מפני שהם מכירים אותך כאדם. ייתכן שהיותך יהודי וישראלי מעוררים אצלם סקרנות, אבל בראש ובראשונה הם נהנים להיות איתך בזכות מה שאתה.

tsiporganeden

New member
לצערי הרב ההסברה הישראלית ממש בגובה השטיח

לכן הייתי שמה את ביבי נתניהו כשר ההסברה ודחוף ביותר, זו היתה הערת ביניים. לגופו של עניין: אנטישמיות יש והיתה מאז ומתמיד, ואל נהיה נאיבים, לא אוהבים אותנו בכל העולם, אימי ז"ל היתה אומרת: "לוס טורקוס סון אנטיסמיטס" תרגום: התורכים אנטישמים. באחד הטיולים שלי שמעתי את המואזין נואם, אינני מבינה טורקית רק כמה מילים פה ושם, אבל את המילה "יהודלר" או משהו דומה שמעתי הרבה, אז שאף אחד לא ישלה את עצמו הם לא אוהבים אותנו. הם מכבדים, כי הם עם שמכבד, הבן שלי מתגורר בהולנד, יום אחד לבשתי חולצה עם כתובית בעברית ונסעתי אליו, מזלי שהיה לי מעיל מעל, אבל כשהגעתי אליו הורדתי את המעיל, הבן שלי השתבץ כשראה את מה שלבשתי ואמר לי לא לזוז עד שהוא יביא לי חולצה אחרת, עד כדי כך, באותו יום התפוצץ בן עוולה בירושלים וגבה 21 קורבנות, למחרת הרגנו להם את אחד המפקדים הבכירים שלהם, מה אתם חושבים ה-BBC הראו כל היום? את 21 הקורבנות (נשים וילדים לא לשכוח) שכל העוול שלהם היה שרצו לשבת במסעדה ולהנות, אז 21 קורבנות היו כאין וכאפס לעומת בן העוולה שחיסלנו, כל היום, כל היום הראו את החיסול, מזעזע. אז איך העולם יראה אותנו? מישהו הראה להם את 21 הקורבנות? מישהו עשה מזה עניין? ואיפה מחלקת ההסברה של מדינת ישראל? באותו שבוע הסתובב מכתב באינטרנט על אותו בן לניצולת שואה שעשה עסקים עם איזה גרמני, אחרי החיסול של הבכיר של החמס, הגרמני ביטל את העסקה בטענה שאנחנו לא בסדר כי אנחנו מחסלים את הפלסטינאים, הישראלי החזיר לו תשובה מאוד מאלפת, אבל זה כבר סיפור אחר. FACE IT "לא אוהבים אותנו בשום מקום בעולם ומקומנו כאן בישראל"

ihtiyar

New member
"אהוב את העולם, והוא יחזיר לך אהבה"

כך כותבת מישהי בחתימתה.
"אנטשמיות", "הם לא אוהבים אותנו", "התפוצץ בן עוולה", "קורבנות", "חיסלנו", "לא אוהבים אותנו בכל העולם" "חיסול", "הרגנו להם", "לוס טורקוס סון אנטיסמיטס", "21 קורבנות היו כאין וכאפס"............. אה, נכון: "אהוב את העולם, והוא יחזיר לך אהבה" אחלה מילים של אהבה.

faridi

New member
אל תפרש את הדברים כפשוטם

נכון שאי אפשר לצפות מהגוים שיחבבו אותנו גם נהיה הכי צודקים ואפילו נושיט את הלחי השניה. אך חשוב להקדים בשלום כל אדם. כך אמרו חז"ל. חשוב שהישראלים ישמרו על תדמיתם בחו"ל מה גם שרצוי מאד לשמור את המנטליות שלנו פה כשאנחנו נוסעים.

tsiporganeden

New member
איחתיאר שוב ירדת עלי מבלי לרדת לעומקם של

דברים, בוא נסכם משהו, מהיום והלאה אתה לא תקרא את ההודעות שלי ואני לא אקרא את ההודעות שלך, ובא לציון גואל ושלום על ישראל, מה זה צריך להיות הירידה הזו עלי ועל מה? על זה שהבאתי עובדות? מה הקשר בין העובדות שהבאתי לבין הלוגו שלי, כך אני חשה ומרגישה, כשאתה נותן אהבה אתה מקבל אהבה, ומכאן ועד לאנטישמיות בכל העולם הדרך ארוכה מאוד, אז לסיכום, מהיום אני לא קוראת אותך ולא מגיבה כמובן ואתה לא קורא אותי ולא מגיב, דיייייייייייייייייייייייייי.

faridi

New member
כלמטה, פאשריקה

לא צריך לכעוס בגלל זה. הוא בסך הכל ניסה להבין את פשר הסתירה בין העובדות שכתבת לבין הלוגו.

למעלה