שלום חברי הפורום!

שלום חברי הפורום!

שמי דרור ואני תלמיד כיתה י' היוצא למשלחת לפולין בעוד כשלושה חודשים. רציתי לקבל מכם עצות חיוניות למסע, להכנה לכל מה שמסביב. גם בפרטים הקטנים (כמו למשל מה כדאי לקנות, איך להתנהג וכו'...) תודה מראש! עוד בקשה אם אפשר, אנחנו קבוצה מאד דגולה שיוצאת ורובה מגובשת, וחילקנו בנינו את התפקידים לפי צוותים (צווד הווי לערבים, צוות תיעוד, תוות אירגון והשקמה, צוות טקסים, צוות אוטובוס) האם יש לכם רעיונות ליעול הצוותים או צוותים נוספים? ומה כדאי להוסיף כדי להפוך את המסעל חוויתי יותר? אנחנו גם מתעדים הכל ומוצאים קלטת עם כל ההכנות ועם המסע. כמו כן אנחנו מוצאים חוברת הכנה וטקסים ושירון לשיר שם, וכמובן יומן מסע. יש רעיון לכל זה?? תודה רבה רבה רבה!!!
 

deebeebee

New member
שים לב---

מצד שמאל של מסך זה נמצא מדור 'הודעות מנהלתיות' ובו הפניה לפורום המסע לפולין. נראה לי ששם תוכל למצוא אנשים שכבר היו שם במסעות מסוג זה אשר יוכלו לסייע/ליעץ לך. בהצלחה.
 
ללא הנוער../images/Emo65.gif

אתה צודק דרודוש ללא הנוער אין כלום כמו שאמרת. אבל תמיד הנהיגו אותם בוגרים אשר הלהיבו באידיאולולגיות השונות. גם עם היו הן נכונות או לא. וזה מפני שהנוער נלהב יותר ומגיב יותר מהר מהבוגרים אשר יש להם מה להפסיד!!! בידידות: חיים
 
חיים נוי...

קודם כל לא אני אמרתי את המשפט הזה. אמר אותו ראש בית"ר, זאב ז'וטינסקי. נכון, תמיד יש מעורבות של בוגרים בתנועות נוער, אבל המטרה היא שנוער יפעיל נוער, וזה מה שקורה לרוב. הנוער הוא האש החייה בחברה!!! חבל שהוא מתדרדר מיום ליום וכבר בקושי נשאר נוער עם אידיאל.
 
דרור../images/Emo104.gif

במקביל לפורום "המסע לפולין", אתה מוזמן להשאר פה איתנו. אנחנו מעלים כאן סיפורי חיים, תמונות, תיעוד, וכל דבר שקשור לשואה למען הדורות הבאים. אודה לך מאד אם תסכים להעלות תמונות ורשמים מהמסע שלך, וכמובן אם תסכים להיות חלק מחברי הפורום הקבועים!
 
בשמחה!

השואה "חייה איתי" אפשר לאמר. אני מאד מחובר לכל הנוגע בזה. אני קורא אך ורק ספרים על השואה ומאד מתעניין בנושא... אשמח להיות חבר פורום קבוע ולתרום לדיון פה. (וגם אולי להפוך את הפורום לאטרקטיבי יותר.. כמה שניתן...) אז אחרי שהצטרפתי באופן רשמי, אולי תציגו עצמכם? תסכימו לי לפתוח שרשור "התפקדות" שאני אכיר את כולם?
 

deebeebee

New member
הערה חשובה

שמתי לב לכך שאתה "קורא אך ורק על השואה" וטולטלתי. ללמוד על השואה ולקרוא אודותיה חשוב מאד, אבל לא "אך ורק". קיימים הרבה נושאים עליהם חשוב לקרוא וללמוד, הן למען ההשכלה, הן למען האופקים, הן למען הבריאות, והן למען הנשמה.
 
שלום דרור

מספר עצות ורעיונות 1. הנסיעות ממקום למקום אורכות לפעמים שעתיים-שלוש. באוטובוס יש בד"כ וידאו. אפשר להביא מהארץ סרטים הפסנתרן, רשימת שינדלר וכד'. זה גם מתאים וגם מעביר את הזמן. 2. אני לא יודעת מה הלו"ז שלכם. במסע שאליו הצטרפתי, היינו מכינים בבוקר במלון סנדביצ'ים והארוחה המסודרת הבאה הייתה במלון. לכן, אמרו לנו להביא טרמוס מהבית ומילאנו אותו במים חמים במלון, לפני שיצאנו. לכל אחד היה תרמיל קטן שהושאר באוטובוס במשך היום ובו גם מנות חמות (וכדי לצמצם מקום, לקנות בשקית ולא בכוס ואם אין, אז לפתוח את הכוס ולהכניס לשקיות אוכל) וכן שקיות תה, כפות/כפיות וכוסות חד פעמיות. בשעת הצהרים היה לנו מה לאכול/לשתות. 3. לא כדאי לקחת נרות נשמה כי זה תופס הרבה מקום ואז כל אחד מביא קצת נרות וולפעמים הם לא מספיקים. כדאי במקום זה להביא נרות חימום סינים (אלו עם הבסיס ממתכת). הם מחזיקים מעמד מס' שעות ומצד שני אפשר להביא הרבה יותר. כמו כן לא לשכוח מס' כופסאות גפרורים לכל אחד. 4. קר שם ולמי שיש בגד טרמי כדאי מאד להביא. 5.אני לא יודעת אם אתם דתיים או לא אבל בכל מקרה, כדאי להשמיע במקומות מסויימים שירים "חסידיים" שקטים המכניסים אתכם לאווירה של העיירה היהודית של פעם.
 
למעלה