שלום חברי הפורום!

שלום חברי הפורום!

שמי דרור ואני תלמיד כיתה י' היוצא למשלחת לפולין בעוד כשלושה חודשים. רציתי לקבל מכם עצות חיוניות למסע, להכנה לכל מה שמסביב. גם בפרטים הקטנים (כמו למשל מה כדאי לקנות, איך להתנהג וכו'...) תודה מראש! עוד בקשה אם אפשר, אנחנו קבוצה מאד דגולה שיוצאת ורובה מגובשת, וחילקנו בנינו את התפקידים לפי צוותים (צווד הווי לערבים, צוות תיעוד, תוות אירגון והשקמה, צוות טקסים, צוות אוטובוס) האם יש לכם רעיונות ליעול הצוותים או צוותים נוספים? ומה כדאי להוסיף כדי להפוך את המסעל חוויתי יותר? אנחנו גם מתעדים הכל ומוצאים קלטת עם כל ההכנות ועם המסע. כמו כן אנחנו מוצאים חוברת הכנה וטקסים ושירון לשיר שם, וכמובן יומן מסע. יש רעיון לכל זה?? תודה רבה רבה רבה!!!

מסע מוצלח

אמממ הטיפ הכי הכי שאני יכולה לתת לך זה תצלם הרבה כי אני לא צלמתי הרבה ועכשיו אני מתחרטת... ואממ תפיק הרבה מהמסע הזה כי זאת חוויה שבחיים לא תשכח ואני לא בטוחה שמותר לומר את זה אבל כמה שעכשיו זה נשמע לך מוזר אתה הולך להנות שם והרבה שנייה לפניי שאתם קופצים עליי אני מתכוונת שאתה תהנה במלונות,אוטובוס ובמטוס זה גם חלק מהמסע.. וכמובן ה-דבר תזכור את מה שאתה רואה ולעולם לעולם אל תשכח (טוב זה ברור)

SensaiToro

New member
לא לא לא!

1. אל תצלם! כל מה שתצלם צילמו כבר לפנייך, ויצלמו אחרייך. עדשת המצלמה מסננת הרבה מאוד מהחוויות שאפשר לחוות באמצעות המראות שם ומקשה על הבנת המראות ועיכולם. איתך במשלחות יהיה מספיק (יותר מדיי) אנשים שיצלמו במצלמות דיגיטליות שתוכל להעביר את התמונות למחשב שלך. את המצלמה תשמור למלון, לאוטובוס, למכרות המלח, לכנסיות בווארשה וכו'. היא מיותרת לגמרי במוקדי הזוועות. 2. תכניס טוב טוב לראש מעכשיו - אתה יוצא למסע לימודי. לא למסע קניות! אפשר כל כך הרבה ללמוד מהמסע הזה והרבה אנשים ניצלו את הזמן בלחשוב על הדבר הבא שהם יקנו ועל העצירה הבאה שייתנו להם ללכת לקנות מזכרת. זה בזבוז. אפשר לקנות שטויות בכל חור, לא בכל מקום תזכה לאותן חוויות שתוכל להשיג מהמסע. 3. אל תסתמך אך ורק על המדריך ואל תצפה שהוא יעשה לך את המסע. את המסע כל אחד יכול ואולי אפילו צריך לעשות לעצמו. לפני כל מקום שתסעו אליו תקרא מעט בחוברת שקיבלת כדי לדעת על המקום שאתה הולך לבקר בו ואל תסתפק רק בהדרכה. כמו כן לא בטוח שיהיה לך מדריך שהוא שחקן בברודוואי שיגרום לך לבכות עם טקסטים קורעי לב. לנו היה מדריך די משעמם, ובזמן שהיינו במחנות ריכוז והשמדה, 90% מהחבר'ה במשלחת שלי התעסקו בלהתלונן על כמה שהמדריך מעפן ואיך זה שקבוצות אחרות בוכות כל הזמן ורק אנחנו עם עיניים יבשות. זה ילדותי ומיותר. 4. תעצום עיניים, תדמיין, תרשה לעצמך לנסות לעכל את המספרים, את החפצים שמולך, את העובדה שכל זוג נעליים מעשרות אלפי הזוגות שלפנייך היה שייך לאדם לפני 65 שנה. אני מאמין שיש לרוב האנשים שיוצאים למסע מספיק ידע בנושא בשביל לבנות לעצמם תמונות בדמיון. 5. אל תפחד לבכות, ומצד שני אל תרגיש לא נעים לחייך או לצחוק מתי שצריך. יכול מאוד להיות שתתקל במצבים שיגרמו לך לבכי, אין בזה שום דבר רע - להפך. באוטובוס ובמלון נגיד זה גם זמן להפיג את המתח ולהשתחרר קצת מהעומס. זה בסדר גמור אבל חשוב לדעת את הגבול (!!!) 6. תפתח את הראש ותנסה להפנים כמה שיותר, גם מהמדריכים, גם מהמורים המלווים, גם מאנשי העדות ואולי ייצא לכם להתקל באנשים עם סיפור מעניין בדרך. תשתדל לשמור על משמעת עצמית גבוהה בזמן שאחרים מדברים. זו אחת הבעיות הכי גדולות של הנוער - חוסר המשמעת העצמית, ובגלל זה הם מפספסים הרבה במסע. יש פה דברים שתבין רק כשתהייה כבר במהלך המסע. אבל אני מאמין שאם תאמץ חלק מהעצות האלה תוכל להפיק הרבה מאוד מהמסע. יום טוב :)

gold ayelet

New member
תתעד הכל, תכתוב ביומן מסע פשוט

הכל, גם דברים שנראים לך באותו רגע מפגרים, זה הזיכרון הכי יפה מהמסע. יש כאן דעות שונות לגבי הצילום, יכול להיות שבאמת זה מוריד מהריכוז, ונכון שכולם מצלמים את אותם תמונות, אבל לפי דעתי כדאי לצלם והמון ותצלם גם את עצמך לא רק את המחנות, כי אלו תמונות שבאמת יש לכולם, הכוונה לצלם את עצמך בתוך המחנות, כאילו להראות שהיית שם. אם יש לך מצלמה דיגיטלית אז תצלם בה, תצלם גם וידאו. אם יש לך פילים- תביא המון פילים, למה אחרת כל הזמן אתה תתעסק בחישובים מה כדאי לצלם ומה לא, כי יש לך מגבלה של תמונות. ממ ולא לצלם רק את המחנות, גם את המלונות והכל -לי אין ממש תמונות של המלונות והאוטובוס ואני מצטערת על זה. זה יותר בצד הטכני, עכשיו לעצות היותר חשובות, אני מציעה לך לא לקרוא פה יותר מידי אנשים שכותבים מה היה להם, לא להסתכל פה על תמונות מפולין, קיצור לא לצפות יותר מידי להתרגש במסע, כי אם יקרה למשל מצב שלא תבכה, או תרגיש שאתה לא מספיק רגיש, זה יהרוס לך את המסע, אתה תהייה עסוק בזה יותר מידי. תהייה תמיד צמוד למדריכים, שלא תפספס מילה, אבל במקומות שצריך להפעיל דימיון, תתבודד, תנסה להתרכז. אהה זה בסדר לעשות צחוקים באוטובוס.. תייצגו את ישראל בכבוד , לא להשאיר זבל, לא לקלל פולנים ברחובות, ובמלונות- להיות תרבותיים ...חח * רשימה של ציוד לקראת המסע, יש למעלה במאמרים או בקישורים... בעיקרון תביא בגדים חמים, כפפות, נעליים גבוהות ועמידות בגשם ( שלי נקרעו חח) כדי שלא תהייה עסוק יותר מידי בקור. אם יש לך בעיה של אוכל- אם אתה אנין טעם חח אז תביא מנות חמות זהו בנתיים...

"גולד...." צודקת

אל תקרא,או תסתכל בתמונות של מסעות אחרים אני עשיתי את זה ובגלל זה די נהרס לי כאילו זה ביאס אותי שהסיבה היחידה שבכיתי היה הגעגועים הבייתה ושלא בכיתי במחנות..... ואמת אם יש לך מצלמת פילים תיקח הרבה פילים כי אני לקחתי רק 3 חבילות וכל הזמן חשבתי "אם אני אצלם את זה אז אולי אח"כ לא ישאר לי תמונות" ובסוף חזרתי עם יחסית קצת תמונות (לא הגעתי ל-80-90 אפילו)

gold ayelet

New member
גם אני בכיתי בגלל שלא בכיתי! !

זה היה פשוט עצוב ! ,אני כבר דמיינתי לפני המסע איך אני בוכה וזה... וידעתי מה זה הר האפר ידעתי הכל בגלל כל מה שקראתי פה... פשוט הרס לי.. וגם כל הזמן התלבטתי מה לצלם... בסוף נשארו לי תמונות כשהגענו הבייתה...

אני לא יוצא כדי לבכות...

אני יוצא כדי לדעת, לחוש, לראות, לנסות להבין... הבכי זה אמצעי של התפרצות רגשות, וזה יכול להיות חלק. אני לא מציב לעצמי מטרה לבכות שם. לא אתבאס אם לא אבכה במחנות, אולי זה לא יגע בי? אולי ארעד ולא אוכל לעמוד על הרגליים?.. אני לא חושב שאם אבכה זה יעשה לי את המסע טוב יותר וחוויתי יותר. אבל גם לא אמנע מעצמי את זה...זה טיבעי

gold ayelet

New member
ברור שלבכות זאת לא המטרה , הבעיה

שלי הייתה שלא הבנתי שאם אני לא בוכה זה אומר שפחות אכפת לי. "לא אתבאס אם לא אבכה במחנות, אולי זה לא יגע בי?" כאן עלית על הבעיה שלי- זה לא הבכי עצמו, זה התחושה שאולי אני לא מספיק רגישה ובגלל זה אני לא בוכה. האסוציאציה הראשונה שתעלה כמעט לכל אדם כשיגידו לו -בכי תהייה עצב וצחוק - שמחה. אתה מבין אז אולי אם אני לא בוכה אני לא באמת עצובה... אבל אם כבר עכשיו אתה מבין שזה לא ככה, אז כל הכבוד..לי עדיין קצת קשה להבין את זה.

תודה לכולכם!!!

באמת תודה עשית אחלה עבודה!! אני מודה לכם!! אאמץ את העצות שלכם. עוד שאלה קטנה, לגבי הלבוש: אני טס באצע סוף ספטמבר (ככל הנראה) מה כדאי ללבוש?

לבוש

אני הייתי במרץ והיה שלג וקפוא בספטמבר אני לא יודעת אם קר או חם אז אני מציעה לך כמה ימים לפני הטיסה לבדוק מה הטמפ' בפולין..

למעלה