שלום חברי פורום יקרים

yen d

New member
שלום חברי פורום יקרים

אני די חדש בפורום הזה, אבל אני חוש שרק אתם תוכלו לענות על שאלה שדי מטרידה אותי. בטח חלקכם, אם לא כולכם, ראיתם/שמעתם על הסדרה "הרקולס" (משודרת עד היום בשידורים חוזרים בערוץ axn). בפרקי הסיום של הסדרה (כאשר הרקולס, מתחיל "לבקר" ארצות שלהן אלים שלא מאולימפוס), עומד בפני הרקולס "אל חדש" - דהק, זה שמאיים להביא את האפוקליפסה על כל העולם והאלים יחדיו. רציתי לדעת אם יש שמץ של אמת בסיפור על דהק, והאם יש באמת דמות כזו במיתולוגיות השונות. ניסיתי לחפש לבד תשובה לכך, אבל לא מצאתי שום תעוד לדמות (דהק), לא במיתולוגיה הקלטית, סינית, יוונית, מצרית, בבלית ועוד כמה שכרגע לא אפרט (בחיפושי נעזרתי בסדרת הספרים של הוצאת מפה). ממש אשמח אם תוכלו לפתור את התעלומה. תודה מראש,

Y. Welis

New member
לא מוכר לי השם. סביר שהוא אינו

מהמיתולוגיה היוונית. יתכן גם שהוא המצאה של יוצרי הסידרה, שלא תמיד נאמנים למקורות. וברוך הבא!

לא תמיד נאמנים למקורות?

אתה עדין מדי בניסוח של זה. הקשר בין הסדרה לבין המיתולוגיה הוא כמו הקשר בין הסרט לוחמי החלל לבין הספר באותו שם של היינלין. ז"א, השמות הם אותו דבר, כל השאר לא קשור כמעט בשיט. כבר שאלו את השאלה הזו בעבר. יש במיתולוגיה הפרסית, אם אני זוכר נכון, איזו ישות מינורית עם שם דומה לזה של "דהאק", אבל זה כנראה רק צירוף מקרים.

Nogmor

New member
הממ..

אני דיי בטוח שאין כזה שם לאל, יכול להיות שזה עיוות של שמות אחרים כמו שנאמר כאן, אך יצור או אל בשם דהאק או דהקה לא מצוי במיתולוגיות ידועות. ישנה, לעומת זאת, דמות שקוראים לה דהאק במיתולוגיה פרסית, כמו שכוכב השחר אמר, אך אין לה שום קשר אישיותי לדמות מהתוכנית בטלויזיה.

yen d

New member
תודה רבה לכולכם...

וכן, זה ידוע וגם מאוד ברור שהסדרה לא נאמנה למקורות, ודי חבל! כי אני חושב שככה הם די מפספסים את היופי שבמיתולוגיות. אבל הרעיון שהרקולס "מבקר" עמים אחרים, ודרכו אנחנו מכירים מיתולוגיות אחרות דווקא די נחמד. לא?

Nogmor

New member
זה בגלל..

שהם סחטו את כל הרעיונות לסקריפטים, אז הם חושבים: "המ.. מה אפשר לחדש בתוכנית שכבר דיברנו על כל מה שידוע על הדמות הראשית.. טוב, נזרוק מיתולוגיות אחרות לעסק." וזהו, דיי. כמו שהכניסו את העסק של ישו לזינה ומלאכים\שדים?

למעלה