שלום חגית, הבן שלי רוצה ללכת לפנמיה

שלום חגית, הבן שלי רוצה ללכת לפנמיה

בשנה הבאה בעיקר בגלל חבר טוב שלו שהולך. אני לא רוצה שיצא בגיל כל כך צעיר מהבית (למרות שמדובר בפנמיה ברמה גבוהה של תלמידים מצטיינים) ובעלי יותר חיובי ממני בעניין. הרישום כבר נתחיל וצריך לקדם מהלכים. איך שאני מכירה את הילד, זה לא ממש בשבילו ואני לא רואה אותו חיי לבד. מה דעתך? האם ילד בן 13 יודע מה נכון לו? אשמח לעצתך ולתגובות מהפורום.

שלום לך, לגמרי לא פשוט לקבל החלטה

של יציאה מהבית בגיל צעיר של בנך למרות רצונו. את מעדיפה כמובן שילמד כמו כולם במסגרת רגילה שם יכול להצליח גם כן. בגיל 13 הבן שלך עושה "תרגילים בהתבגרות" שזה אופייני מאד לנוער ונורמטיבי. אני מציעה לך למרות התנגדותך, לא להדגיש אותה לפניו אלא לאמר לו שאת מבינה את הרצון שלו אבל קשה לך עם עזיבת הבית. תנסי לחזק את הצדדים החיוביים שלו , שהוא בוגר, לוקח אחריות על הלימודים שלו, ומצד שני לתת נימוקים מדוע זה פחות מתאים. בסופו של דבר ההורים הם המחליטים אבל תנסי שזה יבוא לא כ"הורדת החלטה" אלא כדיון משפחתי בו יש לו חלק , דעה ושותפות. תשאירי את זה כרגע פתוח ותבטיחי לו שאת תבררי יותר פרטים בקשר לפנמיה. למרות שדעתו של בעלך שונה, תנסו את חילוקי הדעות לא להביא מולו . תגבשו נוסח אחיד לטיפול בעניין. מקווה שזה עוזר במעט, מוזמנת להמשיך ולעדכן.

yully2

New member
שלום אופירה. אני חושבת שאתם צריכים

לעשות דיון של כל המשפחה ביחד . בגיל ההתבגרות רוצים להחליט דברים לבד ולהיות עצמאיים וחלק מבני הנוער באותו המצב פונה לסגריות ושטויות אחרות, לפחות הוא מתעניין בלימודים. תלכי איתו לראות את הפנמיה, אולי זה מקום שיהיה לו טוב שם? תסתכלי על זה לא רק ממקום של עזיבה של הבית . זה באמת גיל שצריך עוד את ההורים קרובים אבל יש טלפון היום לכל אחד וביקורים בסופי שבוע . הכי חשוב לא להגיד לא- באופן גורף כי אז ירצה עוד יותר רק כי את לא מרשה. זאת דעתי והצעתי.

למעלה